![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Sayın Epsody Ben nevşehirde olduğum için en yakın linyit kömür yatakları sanırım yozgat sorgunda burdan getirmek zor. Araziye kömür serpmede ciddiyim burda kalitesiz linyit kömürü satan kişiler var onların elinde kalan tozlardan alsam olabilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Olabilir, ancak bitkilerin kök bölgesinden 30-40 cm uzağa toprağa karıştırın bence. Ayrıca Afşin ve Elbistan size çok uzak değil oradan da alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Arkadaşım Avanos sen bu işin üstesinden geleceksin.
Alıntı:
Diyeceğim odurki en kötü linyit kömürü leonardite en yakın olandır, mümkün olduğu kadar ince tozunu almaya bak, daha yarayışlı olacaktır, şunu iyi bilmelisinki hümik asit oranı düşük olsa bile linyit kömürü sonuçta toprağa carbon kazandırarak mikro organizmaların faaliyetini arttırarak topraktaki organik yapı işlerlik kazanacaktır, işlerin kolay gelsin yüzün güleç olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2010
|
arkadaşlar merhaba geçen hafta mersin tarım fuarına gittim leonarditler hakkında bilgi almak için firmalarla görüştüm ilginç olan fidan dikerken ne kadar kullanmalıyım sorusuna 100grdan 5kg kadar(açacagım çukur acaba 5kg alır mı) cevap aldım. Ama iki firma kafama yattı birisi polimet kimyanın humuc a adlı ürünü(100gr) ama ordada kafamda soru işaretleri kaldı aldıgım kataloklarda organik madde %90 humik asit %50 amino asit %10 azot %15 potasyum %1 fosfor %2 nem %1 ve ph 3-5 diyor ama sitelerinde farklı organik madde %70 humik asit miktarıda %50(?)buda bir garip fiyatıda 70tl civarı dedi tam söylemiyorlar digerlerinden 6-8 torba alana kadar bundan 2 torba alim diyorum ama oranlardaki fark kafa karıştırıyor (kimi firmalar (%90 mümkün değil diyor gerçek oranları ne acaba) fulvık adlı ürünlerini ketirmemişler nedense ama bayilerine gidip onun hakkında da bilgi alacam Diğer firma ise orgüb gübre kükürt ilk ürünü %35 kükürt katkılı goldmax burdada iki oran var ilk yazdıgım tescil ikincisi laben sonucu organik madde %20 (42.7) humik fulvik asit %25(58.05) kükürt %35(51) pomza %10 nem %20(17) ph 3-5(3.7) ikinci ürünleri multi organik organik madde %60(83) humik fulvik asit %50(74) organik azot %2(2.65) potasyum %1(2.52) nem %20(7.3) ph 4-6(5) birici üründe toprağımın kireçli ve tuzlı olmasından kükürt oranı yüksek ve pomza içerikli olması dikkatimi çekti ama aranlar düşük olunca ikince ürüne yöneldim multi organikteki oranlar iyi ama onda da kükürt ve pomza yok kükürtte satıyorlar ayrı alıp karıştıracam ama ne kadar kullanmam lazım fidan başına Bu arada fiyat soruyorum nedense yuvarlak yuvarlak cevaplar veriyorlar ya söylemiyorlar gelirsin konuşuruz diyorlar **** aralıklı söylüyorlar(30-40) bu nasıl iş ciddiyetten uzak bu arada biyogold 50 yapmış fiyatı son olarakta 10 ile 70 tl arasında leonarditlerin fiyatları izotar katılmamıştı onlarlada görüşüp karar vereceğim onların perlhumus ürünlerideki oranlarda gayet iyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar bu aralar ayın sonunda dikeceğim fidanlar için leonarditlerle ilgili araştırma yapıyorum. Polimetkimyanın ürünlerini dikkatli incelerken oranlarında bir gariplik olduğunu fark ettim. Broşürlerinde organik madde miktarı %90 internet sitelerinde %70 tescilde %70 humik asit broşür %50 sitelerinde %50 tescil %40 amino asit broşür ve sitelerinde %10 ama tescilde görünmüyor broşürde azot %15 sitelerinde %16 tescil %5 ayrıca tescilde bazı elementlerde broşürlerinde var bu neden böyle kafamda kötü düşünceler var resmi kurumlar firmaları denetlemiyor mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakanlığın belirlediği bazı limitler var. Bunların altına düşmediği sürece problem yoktur. Ancak bu bölümü iyice okursanız bu türden çelişkilerin olmadığı (tescil değerleri ile beyan ettikleri değerler) ürünleri de görebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
teşekür ederim hepsini okudum özellikle senin çalışmandan yararlanarak araştırma yapıyorum bizler araştırıyoruz ama bu ürünleri kullanan kaç kişi araştırma yapabilir... Kendilerine de email attım bu çelişkileri sordum dönmediler bu hafta içi dönmezlerse telefon edecem |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece Leonardit satıcıları değil, hemen bütün tarım şirketleri maillere dönmüyorlar ya da geç dönüyorlar. Sanırım bir firmaya web sitesi yaptırıyorlar, sonra işi unutuyorlar. Çoğunca info vb. mail adreslerine gönderilen mailleri takip eden bir sorumlu olmuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|