agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni850Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-02-2015, 14:41   #1
Ağaç Dostu

acemi_cevizci's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2013
DEVİSA HUMIC+FULVIC

İÇERİK: Toplam organik madde % 40, Azot(N) % 2, Organik Azot % 1, Suda çözünür potasyum oksit(K2O) % 2, Toplam(humik+fulmik) asit % 34, pH aralığı 3.7-5.7
Devisa Humic+Fulvic humik ve fulvik asit içeren organik toprak düzenleyicidir.

Not: 20 lt bidon fiyatı 180,00 tl almayı düşünüyorum ceviz fidanlarına kullanmayı düşünüyorum. Görüşünüzü almak istiyorum...

acemi_cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 18:05   #2
Ağaçsever

Abbass's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2014
Damla sulamanız ve gübre tankınız var ise ;

bu sene ektiğim aklaşık 250 fidan için toz olanı yaklaşık 50 gramını 3-4 litre suda eriterek gübre tankına koyarak kullanabilirsin diye tavsiye aldım. Fidancım olan emekli Orman Fidanlık Müdüründen. Yaz boyunca iki haftada bir tekrarla dedi...

Abbass Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2015, 20:46   #3
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci Mesajı Göster
DEVİSA HUMIC+FULVIC

İÇERİK: Toplam organik madde % 40, Azot(N) % 2, Organik Azot % 1, Suda çözünür potasyum oksit(K2O) % 2, Toplam(humik+fulmik) asit % 34, pH aralığı 3.7-5.7
Devisa Humic+Fulvic humik ve fulvik asit içeren organik toprak düzenleyicidir.

Not: 20 lt bidon fiyatı 180,00 tl almayı düşünüyorum ceviz fidanlarına kullanmayı düşünüyorum. Görüşünüzü almak istiyorum...
Bu ürünün düşük PH'a sahip olması ve yüksek humik-fulvik asit içeriği bitkisel kökenli olmasını akla getiriyor. Bu durumda humik-fulvik asit içeriği çok büyük oranda fulvik asittir. Bu yüzden toprak düzenleyici humik asit fonksiyonu yerine fidanlarınıza köklerden mineral aldırmaya yardımcı rolü ağırlıkta olacaktır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2015, 10:47   #4
Ağaç Dostu

acemi_cevizci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu ürünün düşük PH'a sahip olması ve yüksek humik-fulvik asit içeriği bitkisel kökenli olmasını akla getiriyor. Bu durumda humik-fulvik asit içeriği çok büyük oranda fulvik asittir. Bu yüzden toprak düzenleyici humik asit fonksiyonu yerine fidanlarınıza köklerden mineral aldırmaya yardımcı rolü ağırlıkta olacaktır.
Tavsiyeniz benim için değerlidir Devisa yımı kullanayım yoksa hümik asitmi kullanayım.

Eski 05-03-2015, 10:54   #5
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci Mesajı Göster
Tavsiyeniz benim için değerlidir Devisa yımı kullanayım yoksa hümik asitmi kullanayım.
Bence ikisini de kullanmanızda bir mahzur yok. Humik asit toprağı iyileştirir, fulvik asit doğrudan bitkilere yarar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2015, 16:44   #6
Ağaç Dostu

acemi_cevizci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bence ikisini de kullanmanızda bir mahzur yok. Humik asit toprağı iyileştirir, fulvik asit doğrudan bitkilere yarar.
Güvercin gübresi şerbeti vermeyi düşünüyorum damlama sulama yaparken az az kullanacağım güvercin gübresi hümik asit ihtiyacınımı azaltır yoksa fulvik asit ihtiyacını mı azaltır.Kullandığım gübrelere göre belirlersem daha akılcı olacak galiba.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025