Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria
Bu somut bilgilerin ışığında hatırlayabildiğim kadarıyla yanıtlayayım sorularınızı:-
-Zeytinliğim 5250 metrekare ve içinde 15 yaşında 170 kadar zeytin ve ilaveten sair meyve fidanları var..
Humate ile 2012 yazında tanıştım yanılmıyorsam..İlk yıl fazla vermedim sayılır..Sanıyorum 3-4 kutuyu sulandırıp topraktan verdim..2013 yılında Çanakkale Ziraat Odası'ndan kelepir fiyatına aldığım 13-14 kutu (7 kilo kadar)Docto Humate'ı da hiç sulandırmadan çimdik çimdik toprağa tam alan saçtım..Hemen ertesi yağan yağmurla eridi, karıştı toprağa..
Kısacası, yapraktan bugüne kadar hiç vermedim..Amacım toprağı zenginleştirip, ıslah etmekti çünkü
|
Sn.Pria,
Daha kısa bir süre önce içinde %20 saf bor olan bir ürünün ağaç başına 70gr (14000 mg B) olarak önerilmesinin mantığını ve muhtemelen çok fazla olduğunu yazıyorduk ilgili başlıkta.
Bugün ise, kg başına 70 mg bor içeren bir ürünü 5 dekar araziye 7 kg verdiğinizde toplam 490 mg (=0,49 gr) verilmesinin toprakta bor bakımından bir etkiye sebep olamayacağını yazmak zorunda kalıyoruz