![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
yöntem çok.... Neler neler var yeşil gübre ,kompost enzım vesaire vesaire...... Bu forum bu sorular için var ama en kolayı ****** senın aradıgın hayvan gubresıdır alırsın köylüden bır romork gubre 3 ton yapar en fazla 100 tl yapar uygun bır yer bulursan sadece naklıye ıle bıle alırsın yanmış gubre şansın varsa bulursun ama zor.... Hemen yakın köylere gıtmelısın orada mutlaka traktörle yukleyıp sana ulaştırırıalr yanlız parayı sakın önceden verme ve pazarlık et..... Aldıgın gubre yaş olursa buralardakı sayfaları çokça okuyup kendi yöntemını bulabılırsın...... |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
Alıntı:
Peki ben 1.000 m2 başına 3 ton yanmış ahır gübresi 100 tl sına aldım diyelim bu tarlaya ayarlayacağım yanmış ahır gübresi o tarlayı kaç sene idare eder. Yani gelecek senede nohut ekmek istedim diyelim , bir daha o tarlaya 3 ton yanmış ahır gübresi atmam gerekirmi ? Diğer gübreleri sonra hesaplarız. Sadece bu yanmış ahır gübresi yönünden o tarlayı kaç sene idare eder onu merak ettim şimdide ? Teşekkür ederim yardımlarınız için. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
dogal gübreyı atmakla çok sey yapmış oluyorsunuz.... en az 15 yıl etkıası devam eder malıyetler tabıkı önemlı yanmış gübre her yerd edegerlıdır varsın sızde yanmamış alın canım.... yerınde üztüne bir naylon atın içine bulursanız em katın kendi kendıen zaten yanacaktır dönüme 3 ton tabıkı idealı varsın siz 1 ton atın her halukarda yava yavaş topragınız dönüsecektır toplam alanınızı bilmiyorum imkanınız varsa yesıl gübr eolacak bakla ekılıp topragada gömersenız süper olur nadasa bıraktıgınız arazıyı böyle degerlendıre bılırsınız veya en basıtınden bahçenizi muhafaza edıp baharda çıkacak olan ot ve çayırları pullukla topraga gömebılırsınız böylece hiç masrafınzı olmamış olur ıkı yıl üst üste yapın atabıldıgınız kadar gubre atın aynı yıl etkısnı göreceksınız bu iş süreç işidir bır kaç yıl içinde topragınız perıyodik olarak ıyıleşecektır... Düzenleyen Safranlı : 19-04-2013 saat 14:09 |
|
|
|
|
![]() |
|
|