Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı
Aldıgınız organık degıldır
sizler ev ortamında elınızdekı mutfak artıklarından en kalıtelı gubreyı yapabılırsınız
kısaca söyle anlatayım
5 veya 8 lt su kabı alınır
5 lt ye 500 ml gr yanı yarım kıle pekmez konulur
içine 2 kg kadar mutfak artıklarınız küçültülerek doldurulur
sıcak havada gaz çıkıs olur kapagı arada bır havalandırırsınız bu çok önemlıdır
mutfak artıklarınız parçalanıp beyaz küfler üstünde bırıktımı
bu gübre hazırdır
bir litre suya yaklasık bir kapak bu sıvıdan verdınızmı
bitkılerınızı tanıyamazsınız
enzım sayfasını etraflıca okumalısınız
|
en kısa zamanda yapıcam,
benim burayı okumadan kafama göre yaptıgım :
ben 5 litrelik su bidonunu ortadan böldüm, içerisine mutfak atıgı ,belirteyim toprak katmadım, yani salatalık kabugu, elma kabugu, cay posası , yumurta kabugu,sogan kabugu, portakal kabugu v.b. tarzda atıkları atıyorum, sisenin ust kısmınıda tekrar uzerine geciriyorum, onceki gun ilave yaptıktan sonra karıstırdım, altına su vermis, ben altını delmedim, elma kabukları curumeye baslamıs icerisinde, ve onceki gün (02.03.2012) küflenmeye başlamış hazır paket hamur mayasını parcalayıp , içindekilerle birlikte karıstırdım , izledigim yol dogru mudur? ve bu karısımı ne zaman kullanabilirim, veya kullanmamalı mıyım? yönlendirmelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
Cem.