![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Alıntı:
Aldığınız gübrenin ismi nedir.İçerik olarak ne yazıyor? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2011
|
"Gentafol" Sebzeler için gübre çözeltisi. İçerik (Azot %8, Üre Azotu %8, Fosforpentaoksit %8, Potasyum Oksit %8) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
İçerik fena değil.Dengeli gübre.Tüm bitkilerinizde yapraktan ve topraktan kullanabilirsiniz.Rengi önemli değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Aldıgınız organık degıldır sizler ev ortamında elınızdekı mutfak artıklarından en kalıtelı gubreyı yapabılırsınız kısaca söyle anlatayım 5 veya 8 lt su kabı alınır 5 lt ye 500 ml gr yanı yarım kıle pekmez konulur içine 2 kg kadar mutfak artıklarınız küçültülerek doldurulur sıcak havada gaz çıkıs olur kapagı arada bır havalandırırsınız bu çok önemlıdır mutfak artıklarınız parçalanıp beyaz küfler üstünde bırıktımı bu gübre hazırdır bir litre suya yaklasık bir kapak bu sıvıdan verdınızmı bitkılerınızı tanıyamazsınız enzım sayfasını etraflıca okumalısınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2011
|
Sayın Safranlı, çoook teşekkür ederim. Hemen yapıyorum. İyi çalışmalar tekrar. Enzim sayfasını da okuyorum. (İyi bir öğrenciyimdir) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2011
|
Kapalı balkonum yok. Ama akşama kadar güneş alıyor. Bu arada ilk deneyimim kötü oldu. Havuç, roka kurudu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Alıntı:
en kısa zamanda yapıcam, benim burayı okumadan kafama göre yaptıgım : ben 5 litrelik su bidonunu ortadan böldüm, içerisine mutfak atıgı ,belirteyim toprak katmadım, yani salatalık kabugu, elma kabugu, cay posası , yumurta kabugu,sogan kabugu, portakal kabugu v.b. tarzda atıkları atıyorum, sisenin ust kısmınıda tekrar uzerine geciriyorum, onceki gun ilave yaptıktan sonra karıstırdım, altına su vermis, ben altını delmedim, elma kabukları curumeye baslamıs icerisinde, ve onceki gün (02.03.2012) küflenmeye başlamış hazır paket hamur mayasını parcalayıp , içindekilerle birlikte karıstırdım , izledigim yol dogru mudur? ve bu karısımı ne zaman kullanabilirim, veya kullanmamalı mıyım? yönlendirmelerinizi bekliyorum. Saygılarımla Cem. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yeterınce pekmez ilave ediniz kapagını kapatınız arada havalandırmalısınız veya başına balon takabılırsınız işin sırrı besini parçalayacak organızmalarara pekmez vermektır |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
o karısımla dolu olan saksıya herhangi birsey ekebilir miyim veya dikebilir miyim , bir zararı olur mu?? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu şekilde koku ve sinek yapar. Arkadaşlar enzim bölümünü dikkatlice okuyun. Bence yanlış yapıyorsunuz. Ölçülere ve içindeki malzeme oranlarına dikkat etmiyorsunuz. Birde sebze artıklarını asla çürütmeyin. Çürümüş meyve sebzeden enzim yapılmaz. Hastalıklı bakteri üretirsiniz. Eğer gerçektende yapmak istiyorsanız ilgili bölümü iyice okuyun önce. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
bu duruma göre biriktirip bir kerede mi yapmalıyım karısımı, mutfakta sebze atıgı oldukca icine ilave etsem olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ancak yeterınce mutfak nevalesı yoksa çokta sıkıntı olmaz.. taze ürünler olduktan sonra bir kaç gün içinde ekleme yapabilirsiniz.. enziminiz hazır olduktan sonra aynı posaların üzerıne ekleyip tekrar pekmez katarak ikincisini de yapabilirsiniz.. böylece devamlı bitkileriniz için atom bombası(burası biraz mizah)yapmış olursunuz... çok kolay ve çok kuvvetli bir gübreniz olur.... hemen başlayabiliriniz.... pekmeziniz o anda yoksa fazla uzatmadan sonradan da ilave yapabilirsiniz.... bakın her açıdan kolay yöntemler mevcuttur.... Yaradanım ne güzel yollar açmış.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
ankaranın sogugu adamı korkutuyor kapalı balkonunuz varsa oraya koyarsınız el yapımı gubrenızı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
El yapımı gübrenız bıtınce azar azar kulanınız bolca vermeye gerek yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Sayın Safranlı, pekmezli gübre yapiyorken yarım kilo pekmeze 5 lt. Su mu koyacağız ? O kısmı anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2012
|
Benim çeşitli meyva ağaçlarının olduğu bahçem var.Bundan 10 gün önce bordo bulamaci (bakır sulfat) uygulaması yaptım.Candem bakır nitrat almayı düşünüyorum acaba ağaçlara bakır nitrati verdigimde daha önceki uygulamada bakır içerikli oldugundan ağaçlara zarar mı veririm? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Sayın Safranlı'dan aldığım tarife göre bende besin eriğimi yaptım resimlerini paylaşayım . 1. resim ilk yapıldığı gün , 2. resim 2-3 hafta sonra son resim ise 2 gün önce yani 5-6 hafta sonra süzülmüş hali İçerisinde hatırladığım kadarıyla 1-2 tane biber, kabak, elma, mandalina , yumurta kabuğu, çay, kaymak, muz kabuğu, yoğurt çorbası, havuç var. Safranlıdan öğrendiğim kadarıyla bu karışımı soğan sarımsak ve limon eklenmiyor yanlışım var ise Safranlı düzeltir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hava çıkısı yeterınce olduysa işlem tamam diyebiliriz ileride yapacaklarınıza bol çeşit koyarak bitkileri beslersınız bazı bitkiler belkı ayrıca ek besin ihtiyacı duyabilirler bahar ile birliklte numunelı uygulam yapın ki netice net görülebilsin kolaylıklar dilerim............ Tebrıkler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
çok aşırı verıpte yakmadıktan sonra mutlaka fark yapacaktır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
1 lt suya 1 kapak hesabından da daha az kullanıcam ilk etapta |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
artıktakı parcalar eridiyse ve suyuda kaybolduysa belkı olabılır muhtemelen parçalanma toprak altında devam edecegınden rısk tasıyor elınızde fazla fıdan varsa deneyebılırsınız arsız dedıgımız kolay buyuyen bitkiler olabılır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim, Sn. Safranlı yogurt kabındaki naneyi oldugu gibi bu karışımlı topraga mı aktarsam , yoksa oldugu gibi çöpe mi atsam bu karışımı çünkü içerisindeki çoğu sebze ve kabuklar erimiş olmasına ragmen halen tane kalanlarda vardı , toprağın içerisinde tane tane ele gelenleri içinden ayıklasam mı? yoksa Sn. Agozce sizin dediginiz gibi torbalayıp balkonda bir kenara mı koysam??? bu benim yaptıgım enzim sayfasını okumadan yaptıgım atık biriktirme gibi birşeydi, herhangi bir oran ve bilgi sahibi degildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
altı üstü artık bu forumları bilmeden önce ne artıkları atttık malesef bemce şöyle bir yöntem deneyebiliriz ger bu artıklar çürümemüi ise yeni yapacagımız enzime katılabılır üstüne yeterınce pekmez koyulur ve tazecikten enzım yapmış oluruz artıklar kötü kokuyor ve rahatsız edıyorsa bahcenız varsa oldugu gibi topraga gömün gitsin bahçeniz yoksa boş saksıya koyup üzerine toprakla doldura bılırsınız hiç biri pratık gelmez ise poşette degerlendırebilirsiniz yeterki bir şekılde degerlendırınız... Kolaylıklar............... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
mesaj alınmıştır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2012
|
nereden bulurum.arama yönlendirmiyor.link verebilirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhaba Sevgili Arkadaşlar; Kış başında bahçeden süpürüp topladığım malzemeler vardı; Turunç ağacı yaprakları ve meyveleri, Nar ağacı yaprakları dökülmüş meyveleri, Erik ağacı yaprakları, kuru dal parçaları, otlar....Telis çuvallara koyup bahçede kuytu bir köşeye bırakmıştım. Mutfak atıklarınıda içlerine koyuyordum çıktıkça. Benim niyetim ağaçlarda,çiçeklerde kullanacak şekilde gübre oluşturmaktı. Ama yanlış yaptım sanırım.Keşke yazılanları daha önce öğrenseydim : ( Artık olan oldu. Deneye, deneye öğreneceğiz bizde. Bundan sonra bahçede birikmiş malzemeleri toprağa gömsem olurmu? yoksa çöpemi atayım. Paylaşılan bilgiler için tekrar teşekkürler. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|