agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni184Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-04-2012, 23:04   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-11-2011
Şehir: adana
Mesajlar: 228
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan_ Mesajı Göster
Bugün ben de bu gübre çözeltisinden aldım ancak eve geldiğimde kapağı açtımi, baktım içindeki sıvı sanki su.. Acaba sizinki de böyle miydi, gerçek rengi bu mu yani ?
Sn. Hakan bey.

Aldığınız gübrenin ismi nedir.İçerik olarak ne yazıyor?

Ekrem Uslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 23:26   #2
Yeni Üye
 
Hakan_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adanatarımhane Mesajı Göster
Sn. Hakan bey.

Aldığınız gübrenin ismi nedir.İçerik olarak ne yazıyor?
"Gentafol" Sebzeler için gübre çözeltisi. İçerik (Azot %8, Üre Azotu %8, Fosforpentaoksit %8, Potasyum Oksit %8)

Hakan_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 23:41   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-11-2011
Şehir: adana
Mesajlar: 228
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan_ Mesajı Göster
"Gentafol" Sebzeler için gübre çözeltisi. İçerik (Azot %8, Üre Azotu %8, Fosforpentaoksit %8, Potasyum Oksit %8)
İçerik fena değil.Dengeli gübre.Tüm bitkilerinizde yapraktan ve topraktan kullanabilirsiniz.Rengi önemli değil.

Ekrem Uslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2012, 09:43   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Aldıgınız organık degıldır
sizler ev ortamında elınızdekı mutfak artıklarından en kalıtelı gubreyı yapabılırsınız
kısaca söyle anlatayım
5 veya 8 lt su kabı alınır
5 lt ye 500 ml gr yanı yarım kıle pekmez konulur
içine 2 kg kadar mutfak artıklarınız küçültülerek doldurulur
sıcak havada gaz çıkıs olur kapagı arada bır havalandırırsınız bu çok önemlıdır
mutfak artıklarınız parçalanıp beyaz küfler üstünde bırıktımı
bu gübre hazırdır
bir litre suya yaklasık bir kapak bu sıvıdan verdınızmı
bitkılerınızı tanıyamazsınız
enzım sayfasını etraflıca okumalısınız

Özden ve Vegy beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2012, 10:21   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-12-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 14
Sayın Safranlı, çoook teşekkür ederim. Hemen yapıyorum. İyi çalışmalar tekrar. Enzim sayfasını da okuyorum. (İyi bir öğrenciyimdir)

Vegy beğendi.
gulgurbuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2012, 17:37   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-12-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 14
Kapalı balkonum yok. Ama akşama kadar güneş alıyor. Bu arada ilk deneyimim kötü oldu. Havuç, roka kurudu. ( Halbuki güzel çimlenmişti. Araştırdığım tüm kurallara uydum. Neden kurudular anlamadım. Ben dediğiniz pekmez+ mutfak artıklarını (sebze meyve kabukları) hazırladım. Serin bir ortamda arada kapağı açarak havalandıracağım. Biber, domates, turp, maydonoz, dereotu, fesleğende deneyeceğim.

gulgurbuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2012, 08:40   #7
Ağaç Dostu
 
Cemil B.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Aldıgınız organık degıldır
sizler ev ortamında elınızdekı mutfak artıklarından en kalıtelı gubreyı yapabılırsınız
kısaca söyle anlatayım
5 veya 8 lt su kabı alınır
5 lt ye 500 ml gr yanı yarım kıle pekmez konulur
içine 2 kg kadar mutfak artıklarınız küçültülerek doldurulur
sıcak havada gaz çıkıs olur kapagı arada bır havalandırırsınız bu çok önemlıdır
mutfak artıklarınız parçalanıp beyaz küfler üstünde bırıktımı
bu gübre hazırdır
bir litre suya yaklasık bir kapak bu sıvıdan verdınızmı
bitkılerınızı tanıyamazsınız
enzım sayfasını etraflıca okumalısınız

en kısa zamanda yapıcam,
benim burayı okumadan kafama göre yaptıgım :

ben 5 litrelik su bidonunu ortadan böldüm, içerisine mutfak atıgı ,belirteyim toprak katmadım, yani salatalık kabugu, elma kabugu, cay posası , yumurta kabugu,sogan kabugu, portakal kabugu v.b. tarzda atıkları atıyorum, sisenin ust kısmınıda tekrar uzerine geciriyorum, onceki gun ilave yaptıktan sonra karıstırdım, altına su vermis, ben altını delmedim, elma kabukları curumeye baslamıs icerisinde, ve onceki gün (02.03.2012) küflenmeye başlamış hazır paket hamur mayasını parcalayıp , içindekilerle birlikte karıstırdım , izledigim yol dogru mudur? ve bu karısımı ne zaman kullanabilirim, veya kullanmamalı mıyım? yönlendirmelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
Cem.

hepgül beğendi.
Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2012, 11:07   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemheat Mesajı Göster
en kısa zamanda yapıcam,
benim burayı okumadan kafama göre yaptıgım :

Ben 5 litrelik su bidonunu ortadan böldüm, içerisine mutfak atıgı ,belirteyim toprak katmadım, yani salatalık kabugu, elma kabugu, cay posası , yumurta kabugu,sogan kabugu, portakal kabugu v.b. Tarzda atıkları atıyorum, sisenin ust kısmınıda tekrar uzerine geciriyorum, onceki gun ilave yaptıktan sonra karıstırdım, altına su vermis, ben altını delmedim, elma kabukları curumeye baslamıs icerisinde, ve onceki gün (02.03.2012) küflenmeye başlamış hazır paket hamur mayasını parcalayıp , içindekilerle birlikte karıstırdım , izledigim yol dogru mudur? Ve bu karısımı ne zaman kullanabilirim, veya kullanmamalı mıyım? Yönlendirmelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
cem.
aynı işlemleri yanı artıkları bidonu kesmeden içine doldur
yeterınce pekmez ilave ediniz
kapagını kapatınız arada havalandırmalısınız
veya başına balon takabılırsınız
işin sırrı besini parçalayacak organızmalarara pekmez vermektır

hepgül ve Cemil B. beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 14:23   #9
Ağaç Dostu
 
Cemil B.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
aynı işlemleri yanı artıkları bidonu kesmeden içine doldur
yeterınce pekmez ilave ediniz
kapagını kapatınız arada havalandırmalısınız
veya başına balon takabılırsınız
işin sırrı besini parçalayacak organızmalarara pekmez vermektır
daha önce yapmıs oldugum sekli iptal ettim, ama çöpe atmadım o an yapmıs oldugum karısımı , bende bahçe topragıyla karıstırdım , saksıya doldurdum ,
o karısımla dolu olan saksıya herhangi birsey ekebilir miyim veya dikebilir miyim , bir zararı olur mu??

Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 16:58   #10
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemheat Mesajı Göster
daha önce yapmıs oldugum sekli iptal ettim, ama çöpe atmadım o an yapmıs oldugum karısımı , bende bahçe topragıyla karıstırdım , saksıya doldurdum ,
o karısımla dolu olan saksıya herhangi birsey ekebilir miyim veya dikebilir miyim , bir zararı olur mu??
O toprağı hava almayacak bir poşete veya pet şişeye koyar ağzını kapatır, 2 ay beklerseniz iyi bir kompostunuz olur. Toprakla tekrar karıştırarak o zaman kullanabilirsiniz.

Bu şekilde koku ve sinek yapar.

Arkadaşlar enzim bölümünü dikkatlice okuyun. Bence yanlış yapıyorsunuz. Ölçülere ve içindeki malzeme oranlarına dikkat etmiyorsunuz.

Birde sebze artıklarını asla çürütmeyin. Çürümüş meyve sebzeden enzim yapılmaz. Hastalıklı bakteri üretirsiniz.

Eğer gerçektende yapmak istiyorsanız ilgili bölümü iyice okuyun önce.

Vegy beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2012, 14:46   #11
Ağaç Dostu
 
Cemil B.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
aynı işlemleri yanı artıkları bidonu kesmeden içine doldur
yeterınce pekmez ilave ediniz
kapagını kapatınız arada havalandırmalısınız
veya başına balon takabılırsınız
işin sırrı besini parçalayacak organızmalarara pekmez vermektır
bu duruma göre biriktirip bir kerede mi yapmalıyım karısımı, mutfakta sebze atıgı oldukca icine ilave etsem olur mu?

Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2012, 15:45   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. Mesajı Göster
bu duruma göre biriktirip bir kerede mi yapmalıyım karısımı, mutfakta sebze atıgı oldukca icine ilave etsem olur mu?
bir kerede oranları ayarlamak açısından daah uygun olur
ancak yeterınce mutfak nevalesı yoksa çokta sıkıntı olmaz..
taze ürünler olduktan sonra bir kaç gün içinde ekleme yapabilirsiniz..
enziminiz hazır olduktan sonra aynı posaların üzerıne ekleyip tekrar pekmez katarak ikincisini de yapabilirsiniz..
böylece devamlı bitkileriniz için atom bombası(burası biraz mizah)yapmış olursunuz...
çok kolay ve çok kuvvetli bir gübreniz olur....
hemen başlayabiliriniz....
pekmeziniz o anda yoksa fazla uzatmadan sonradan da ilave yapabilirsiniz....
bakın her açıdan kolay yöntemler mevcuttur....
Yaradanım ne güzel yollar açmış....

Cemil B. beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2012, 09:42   #13
Ağaç Dostu
 
garlangufa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 128
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemheat Mesajı Göster
en kısa zamanda yapıcam,
benim burayı okumadan kafama göre yaptıgım :

ben 5 litrelik su bidonunu ortadan böldüm, içerisine mutfak atıgı ,belirteyim toprak katmadım, yani salatalık kabugu, elma kabugu, cay posası , yumurta kabugu,sogan kabugu, portakal kabugu v.b. tarzda atıkları atıyorum, sisenin ust kısmınıda tekrar uzerine geciriyorum, onceki gun ilave yaptıktan sonra karıstırdım, altına su vermis, ben altını delmedim, elma kabukları curumeye baslamıs icerisinde, ve onceki gün (02.03.2012) küflenmeye başlamış hazır paket hamur mayasını parcalayıp , içindekilerle birlikte karıstırdım , izledigim yol dogru mudur? ve bu karısımı ne zaman kullanabilirim, veya kullanmamalı mıyım? yönlendirmelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
Cem.
Narenciye(portakal, mandalina, limon...ve kabukları) ve Soğan, soğan kabuğu koymamanız gerekli...
Kolay gelsin

Cemil B. beğendi.
garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2012, 10:39   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
ankaranın sogugu adamı korkutuyor
kapalı balkonunuz varsa oraya koyarsınız el yapımı gubrenızı

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2012, 10:40   #15
Ağaç Dostu
 
hizals's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 320
Galeri: 4
Bitkilerinize soğuk dönemlerde bitkisel aminoasit takviyeleri yaparak stres dönemlerini kolay atlatmalarını sağlayabilir, bir nevi rahatlatma uygulaması olarak yapabilirsiniz.

hizals Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2012, 08:47   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
El yapımı gübrenız bıtınce azar azar kulanınız
bolca vermeye gerek yok

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2012, 22:26   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 345
Sayın Safranlı, pekmezli gübre yapiyorken yarım kilo pekmeze 5 lt. Su mu koyacağız ? O kısmı anlayamadım.

Dansel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2012, 01:06   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: Sanliurfa
Mesajlar: 1
Benim çeşitli meyva ağaçlarının olduğu bahçem var.Bundan 10 gün önce bordo bulamaci (bakır sulfat) uygulaması yaptım.Candem bakır nitrat almayı düşünüyorum acaba ağaçlara bakır nitrati verdigimde daha önceki uygulamada bakır içerikli oldugundan ağaçlara zarar mı veririm?

Adnan63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2012, 10:04   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adnan63 Mesajı Göster
Benim çeşitli meyva ağaçlarının olduğu bahçem var.Bundan 10 gün önce bordo bulamaci (bakır sulfat) uygulaması yaptım.Candem bakır nitrat almayı düşünüyorum acaba ağaçlara bakır nitrati verdigimde daha önceki uygulamada bakır içerikli oldugundan ağaçlara zarar mı veririm?
Biraz ara vermenizi tavsiye ederim. Ama gözler uyanmadan uygulama yapmaya çalışın yoksa bakır gözleri yakabilir. Bende bu gün candem bakır nitrat siparişi verdim, bu sene bakır nitratı deneyeceğim reklamlarda gördüm. Candem deneyen memnun olan veya olmayan varsa lütfen belirtsin.

otemel132 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 12:47   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
Sayın Safranlı'dan aldığım tarife göre bende besin eriğimi yaptım resimlerini paylaşayım . 1. resim ilk yapıldığı gün , 2. resim 2-3 hafta sonra son resim ise 2 gün önce yani 5-6 hafta sonra süzülmüş hali
İçerisinde hatırladığım kadarıyla 1-2 tane biber, kabak, elma, mandalina , yumurta kabuğu, çay, kaymak, muz kabuğu, yoğurt çorbası, havuç var.
Safranlıdan öğrendiğim kadarıyla bu karışımı soğan sarımsak ve limon eklenmiyor yanlışım var ise Safranlı düzeltir.

Eklenen Resimler
   
ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 14:37   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ddmk Mesajı Göster
sayın safranlı'dan aldığım tarife göre bende besin eriğimi yaptım resimlerini paylaşayım . 1. Resim ilk yapıldığı gün , 2. Resim 2-3 hafta sonra son resim ise 2 gün önce yani 5-6 hafta sonra süzülmüş hali
içerisinde hatırladığım kadarıyla 1-2 tane biber, kabak, elma, mandalina , yumurta kabuğu, çay, kaymak, muz kabuğu, yoğurt çorbası, havuç var.
Safranlıdan öğrendiğim kadarıyla bu karışımı soğan sarımsak ve limon eklenmiyor yanlışım var ise safranlı düzeltir.
gördüğüm kadarıyla gayet guzel olmuş
hava çıkısı yeterınce olduysa işlem tamam diyebiliriz
ileride yapacaklarınıza bol çeşit koyarak bitkileri beslersınız
bazı bitkiler belkı ayrıca ek besin ihtiyacı duyabilirler
bahar ile birliklte numunelı uygulam yapın ki netice net görülebilsin
kolaylıklar dilerim............
Tebrıkler

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 16:19   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
gördüğüm kadarıyla gayet guzel olmuş
hava çıkısı yeterınce olduysa işlem tamam diyebiliriz
ileride yapacaklarınıza bol çeşit koyarak bitkileri beslersınız
bazı bitkiler belkı ayrıca ek besin ihtiyacı duyabilirler
bahar ile birliklte numunelı uygulam yapın ki netice net görülebilsin
kolaylıklar dilerim............
Tebrıkler
Gelişmeyi net bir şekilde belirlemek için 1 tane domates fidesi belirledim zaten onu sadece bu besin eriğiyle besleyeceğim ve farkı göreceğiz

ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 09:53   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ddmk Mesajı Göster
gelişmeyi net bir şekilde belirlemek için 1 tane domates fidesi belirledim zaten onu sadece bu besin eriğiyle besleyeceğim ve farkı göreceğiz
çok aşırı verıpte yakmadıktan sonra mutlaka fark yapacaktır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 14:25   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-02-2012
Şehir: adana
Mesajlar: 409
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
çok aşırı verıpte yakmadıktan sonra mutlaka fark yapacaktır
1 lt suya 1 kapak hesabından da daha az kullanıcam ilk etapta

ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 15:59   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
artıktakı parcalar eridiyse ve suyuda kaybolduysa belkı olabılır
muhtemelen parçalanma toprak altında devam edecegınden rısk tasıyor
elınızde fazla fıdan varsa deneyebılırsınız
arsız dedıgımız kolay buyuyen bitkiler olabılır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 17:17   #26
Ağaç Dostu
 
Cemil B.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 713
bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim,

Sn. Safranlı yogurt kabındaki naneyi oldugu gibi bu karışımlı topraga mı aktarsam , yoksa oldugu gibi çöpe mi atsam bu karışımı

çünkü içerisindeki çoğu sebze ve kabuklar erimiş olmasına ragmen halen tane kalanlarda vardı , toprağın içerisinde tane tane ele gelenleri içinden ayıklasam mı?
yoksa Sn. Agozce sizin dediginiz gibi torbalayıp balkonda bir kenara mı koysam???

bu benim yaptıgım enzim sayfasını okumadan yaptıgım atık biriktirme gibi birşeydi, herhangi bir oran ve bilgi sahibi degildim.

Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2012, 08:32   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemheat Mesajı Göster
bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim,

sn. Safranlı yogurt kabındaki naneyi oldugu gibi bu karışımlı topraga mı aktarsam , yoksa oldugu gibi çöpe mi atsam bu karışımı

çünkü içerisindeki çoğu sebze ve kabuklar erimiş olmasına ragmen halen tane kalanlarda vardı , toprağın içerisinde tane tane ele gelenleri içinden ayıklasam mı?
Yoksa sn. Agozce sizin dediginiz gibi torbalayıp balkonda bir kenara mı koysam???

Bu benim yaptıgım enzim sayfasını okumadan yaptıgım atık biriktirme gibi birşeydi, herhangi bir oran ve bilgi sahibi degildim.
kendınızı sıkıntıya sokmayın canım
altı üstü artık
bu forumları bilmeden önce ne artıkları atttık malesef
bemce şöyle bir yöntem deneyebiliriz
ger bu artıklar çürümemüi ise yeni yapacagımız enzime katılabılır
üstüne yeterınce pekmez koyulur ve tazecikten enzım yapmış oluruz
artıklar kötü kokuyor ve rahatsız edıyorsa bahcenız varsa oldugu gibi topraga gömün gitsin
bahçeniz yoksa boş saksıya koyup üzerine toprakla doldura bılırsınız
hiç biri pratık gelmez ise
poşette degerlendırebilirsiniz
yeterki bir şekılde degerlendırınız...
Kolaylıklar...............

Cemil B. beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2012, 10:42   #28
Ağaç Dostu
 
Cemil B.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 713
mesaj alınmıştır )

Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2012, 12:19   #29
Ağaçsever
 
leonfather41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2012
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 50
nereden bulurum.arama yönlendirmiyor.link verebilirmisiniz

leonfather41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2012, 12:34   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
Merhaba Sevgili Arkadaşlar;

Kış başında bahçeden süpürüp topladığım malzemeler vardı;
Turunç ağacı yaprakları ve meyveleri, Nar ağacı yaprakları dökülmüş meyveleri, Erik ağacı yaprakları, kuru dal parçaları, otlar....Telis çuvallara koyup bahçede kuytu bir köşeye bırakmıştım. Mutfak atıklarınıda içlerine koyuyordum çıktıkça. Benim niyetim ağaçlarda,çiçeklerde kullanacak şekilde gübre oluşturmaktı. Ama yanlış yaptım sanırım.Keşke yazılanları daha önce öğrenseydim : (
Artık olan oldu. Deneye, deneye öğreneceğiz bizde. Bundan sonra bahçede birikmiş malzemeleri toprağa gömsem olurmu? yoksa çöpemi atayım. Paylaşılan bilgiler için tekrar teşekkürler. Saygılar...

hepgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025