agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni184Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2009, 13:10   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Atıklardan gübre

Sn;Arkadaşlar gübreleme olayında bir öneride benden,mutfak atıklarınızı kapaklı alttan musluklu bir birbidona,torba içinde koyarak içinede yeterli su koyarak bekletirseniz atıklarınız fermantasyon esasıyla minerilizasyonla bileşiklerinden ayrılarak organik sıvı gübre elde edersiniz musluktan aldığınız eriğin yoğunluğuna göre sulandırarak çoğaltabilirsiniz .

Atıklarınızın daha hızlı çürümelerinin sağlanması için bir miktar hamur mayasını şeker ile aktif ederek mayalarsanız atıklarınızın minerilizasyon işlemini hızlandımış olursunuz, uygulayacaklara şimdiden kolay gelsin

Özden beğendi.
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2009, 03:42   #2
Ağaçsever

x-29's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
Alternatif Sivi Gubre
Bahceden topladiginiz yabani otlari plastik kovada uzerlerini kapatacak kadar suyla doldurun. Kovadaki otlar birkac hafta icerisinde tamamen curudukten sonra suyunu suzup yari yariya sulandirdiktan sonra bahceye uygulayabilirsiniz. Cogu yabani ot guclu kok yapilari ile topragin derin kisimlarindan mineral ve besinleri kolaylikla alirlar. Bu sekilde kovada onlari curuterek bu mineral ve besinleri tekrar topraga kazandirabiliriz. Ben bahcemde buna benzer sekilde kullanamak icin Symphytum officinale (Comfrey) yetistiriyorum. Fakat bu bitkinin yapraklari suda degilde (su ilave ettiginizde oldukca agir bir koku oluyor.) kendi halinde buyukce bir kovada curumeye birakiyorum. Elde ettigim siviyi sulandirarak ozellikle mineral ihtiyaci yuksek olan sebzelere veriyorum. Sonuclar oldukca iyi. Ozellikle potasyum kaynagi olarak iyi bir organik cozum.

Vegy beğendi.
x-29 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025