![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-10-2006
|
Teşekkürler Mine Hanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2007
|
seralarda kullanılan gübreler
arkadaşlar seralarda kullanılan gübreler hakkında bilgiye ihtiyacım var. örneğin açelya,ortanca gübresi gibi bunlar hakkında bildiklerinizi yazabilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Koyun Gübresi
Balkonda bulunan karafillerime şimdi koyun gübresi verebilirmiyim. Açık alanda bıraktığım için kışın içeri almıyorum. Dışarıda kalıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar taban gübresi ve üst gübre diye bir ayrım var... Örneğin Türkiye'de en fazla kullanılan kalsiyum amonyum nitrat (CAN) ve amonyum sülfat(şeker gübresi) üst gübre... 15-15-15 veya 18-18-18 veya 20-20-20 vs. kompoze gübreler ise taban gübresidir. DAP da yanılmıyorsam taban gübresi sayılıyor... Bu durumda kasım aralık ocak gibi bitkilerimize biofarm granül organik büyükbaş gübresi atabilir ve yine taban gübresi uygulayabiliriz... baharla birlikte ise üst gübrelere geçmemiz gerek diye biliyorum... Yine baharla birlikte kalsiyum,çinko,magnezyum,bor,bakır vs.bileşikli bir gübre de toprağa verilmeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın celal bey İnsanlar 'ın yaşaması için olmazsa olmazlardan HAVA SU EKMEK peşinden gelen vitaminler ayrıntı eksikliği olunca vitamin eksikliği der takviye alırız. BİTKİLERDE ise AZOT FOSFOR POTASYUM karşılık gelir diyerleri eksikliği takviye edilir. Kalsiyum bakır demir çinko vs |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar aramızda ziraat fakültesi mezunları vardır sanırım.Benim bu aldığım menekşelerimin yaprakları canlı ufak tefekler kocaman çiçek açmışlar. Ben eylülde ektim. Halen minikler yavaş büyüyorlar. Çiçekçiler bir şeyler veriyorlar ama söylemiyorlar.Bilen varsa ilaç **** hormon ne veriliyorsa lütfen söylesin yardımcı olsunlar.Eğer üretip satanlar bizim gibi bekleseler halleri nice olur.Gelen menekşelerimin bir dahaki sefer çiçekleri küçülüyor.İlaç veriyorum ama fayda etmiyor nedense... Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekür ederim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle çok iyi bir gübre, herkese tavsiye ederim. Evet ilk kullanıldığında bir koku var ama rahatsız etmeyen bir koku ![]() Ben ilk olarak kasım-aralık gibi balkonda kullanmıştım, hava soğuktu ortalıkta sinek vs.yoktu ama kullandıktan 10 dakika sonra ortalık sinekle doldu ![]() Evin içindeki saksılarda da kullandım,bitkilerdeki canlanma süper oldu, mutlaka kullanın. Saksı başına bir avuç yeter .Saksıdaki toprakla 2-3 cm karıştırın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.kafkaspeyzajtarim.com/index.html linkinde telefonla iletişim kurabilirsiniz. Hem eve teslim hem 25 kg hem 18 YTL.doğrusu çok iyi. Daha küçük boyutta olanı sanırım 5 kg idi Bauhausda var.Bu sene kullanayım bitsin derseniz küçük alın derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune hanım ben kışa girmeden Kafkas Peyzaj dan eve teslim 25 kg Biofarm gübreyi 18 milyona aldım. Ambalajı büyük gibi geldi ama şimdiden yarı oldu. Fiyatı da marketlerden uygun. Ankaralı arkadaşlar hepinizin bilgisine.. http://www.bahce.biz/ilanlar/index.php?a=2&b=5393 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
yetiştirdigim dogu mazı fideleri 2 cm kadar mınnacık gubre vermeyı düşünüyorum bana bunu tavsıye ettiler .15-15-15 (N-P-K) oranında kompoze gübre kullanmanızı tavsiye edebilirim. Gübreyi sulandırarak yani bir kabın içine eriterek kullanabilirsiniz. Ya da salon bitkilerinde kullanılan sulandırılmış bitki besin içerikli gübrelerde bu boydaki fidanları için uygundur. Kullanımı kutunun üzerinde yazar. Genelde 1 litre suya 2 kapak eriyik ilave edilir. Ayda bir gübreleme yapın. Daha büyük fidanlarda kompeze gübre kullanın. 2 kapak eriyik ne demek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
15-15-15 (N-P-K) 20-20-20 birde toprak altı gübresi var karıştırdım hepsini , 20 lt bidona altuni mazılara su ile vereceğim. mazılar 2 cm kadar uygun olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Dış mekan gübresi ve haşere ile mücadele ?
merhaba ben bahcemde nadide olan çiçek dikeceğim yalnız korkum şuki bitkilerim örneğin sümüklü böcek vs. tarafından yenebilir diye,buna karşılık bitkilerimi nasıl koruyabilirim ? birde bana önerebileceğiniz dışmekan bitkileri için gübre çeşidi varmı,aradığım büyüme dönemi için gübre ve çiçek açtığında kullanabileceğim tip gübre ? yardımcı olursanız sevinirim,saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
bilen anlayan yardımcı olmak isteyen bir babayiğit yokmu ???? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Tarif 2 Bir ölçü çok çok acı biber, Bir ölçü pelin( artemisia) yaprağı, 6 ölçü su Biber ve pelini parçalayıcıdan birlikte geçirin ve suya koyun, Bir taşım kaynatın, soğumaya ve çökelmeye bırakın, süzün. Yaprak bitlerine ve beyaz sineğe çok etkilidir, sümüklü böcek ve salyangozlar için kaçırıcıdır. " |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
teşekkür ederim.... bu karışım yapraklara inşallah 100% zarar vermezdir ? birde bu karışımı yapraklara püskürteceğiz değilmi,ve negibi aralıklarla ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2008
|
arkadaslar ben yeniyim fazla yazdıklarınıza bakamadım ama bır konuda bilgi almak istiyorum bu sebzelerde toprak icin PH değeri varmıs Ph nedir ve değerleri bitkiye göre ne olmalıdır simdiden tesekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Bildiğim kadarı ile kullanılmıyor. Nedenleri neler öğrenebilirsem burdan size yardımcı olmaya çalışırım. Ezgili Dünyam sizin sorunuza gelince ! Gübreleriniz gördüğüm kadarı ile toprak altı gübre. Taprak hazırlanırken alttan verilen türden. Konu hakkında BİR BİLENE SORALIM sayfasını incelerseniz çok şey bulacağınızdan eminim. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Atık mantar kompostu kullanımı diye yazar ve aratırsanız pek çok deneme sonucuna da ulaşırsınız. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Demekki kulaktan dolma şeylere inanmamak ve konuyu araştırıp öyle karar vermek lazım. Teşekkürler Mine hanım. Bende bir bakayım olmassa saksı değişimlerinde hazırlayıp kullanabilirim. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Benim gübreleme ile ilgili bir sorum olacak, Toprağa Kalsiyum nasıl vericez? Bir çok gübre inceledim, fakat kompoze gübrelerde dahil hiçbir gübrenin içeriğinde Kalsiyum yok. Neden kompoze gübrelerde Kalsiyum yok? Azot kalsiyum eksikliğinde hiçbir işe yaramıyor ki? Kısacası Kalsiyumlu gübre Profosyenel anlamda kullanılıyor seralarda fakat ben toprağa nasıl kalsiyum vericeğimi çözemedim. Bana bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kalsiyum amonyum nitrat :http://www.toros.com.tr/turkce/ug_can.asp Kalsiyuım nitrat : http://www.toros.com.tr/turkce/ug_kalsiyum_nitrat.asp |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Gübre
Alıntı:
Gübre.Yani Bitki Besin Maddeleri.Sitede bizden daha bilgili ve tecrübeli olan meslektaşlar var.Onların affına sığınarak yazıyorum. En iyi gübre ,toprağa en yarayışlı gübre ****** doğal gübrelerdir.Büyük ve küçükbaş hayvanların(sığır,koyun,tavuk,güvercin v.s)dışkısı ve şerbet olarak adlandırdığımız idrarı.Her türlü bitki artıklarının çürümesiyle elde edilen komposto.V.s.****** biz şehirde nasıl bulacağız dediğinizi hissediyorum.O zaman Ticari gübrelere yöneleceksiniz.Sitemizde Gübreler hakkında bayağı bilgi var olduğundan teferruata girmiyorum. Benim asıl bahsetmek istediğim konu Toprak Tahlili.Hemen hemen her şehir ve ilçede Toprak Tahlil Labaratuarları mevcut.Yetiştireceğiniz hangi bitki olursa olsun,ekeceğiniz **** dikeceğiniz bitkinin ilk planda hangi bitki besin maddelerine ihtiyacı olduğunu,toprağınızdaki makro ve mikro element durumunu,toprağınızın asit mi alkali mi olduğunu detaylı bir şekilde öğrenme imkanınız var. Hadi bakalım kolay gelsin.Ayrıca buradan Mine Hanımada kocaman bir teşekkür gönderiyorum.Her tarafa yardım için koşuşturuyor.Allah enerjisini arttırsın.Bizlere daha fazla yardımcı olsun. Selam ve sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Doğal YEŞİL gÜBRE
Bu doğal yeşil gübredir.Her bitkliye yarayışlıdır.Hiç bir zararı olmaz.Bir nevi organik gübre.İsterseniz yararlarınıda yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|