agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni184Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-05-2007, 20:55   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Merhaba lerdemir!

Elinizdeki gübrenin dengeli gübre olduğu anlaşılıyor. Ben size kendi uygulamalarımdan örnek vereceğim umarım size fikir verir.
14 kürek ( bir el arabası ) milli toprak üzerine 3 tek avuç gübre 5 kürek yanmış koyun gübresi,2-3 kg organik gubre koyarak 2 tur karıştırıyorsunuz. Harcınız hazır. Burda anlatmak istediğim bir avuç gübrenin fazlalığı. Bahsettiğim karışım sera ortamında yetiştirdiğim dış mekan süs bitkilerinde kullandığım harçtır. Belki torfa 4 avuç olabilir. Eger bitkileriniz iç mekan ise sayısına göre hazırlayıp saksının büyüklüğüne göre 1 çay kaşığı verebilirsiniz diye düşunüyorum. Suyun ılıklığını Selahattin bey kolay erimesi için düşündü sanırım haklı olabilir.

Umarım faydalı olmuşumdur.

Kolay gelsin
Cemal Sansar/Yalova

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2007, 00:22   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Merhaba Cemal Bey,

Bilgi ve zahmetleriniz için çok teşekkür ederim.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=520 adresinde Mine Hn bana aşağıdaki gibi bir cevap verdi...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Selahattin'in Bey'in söylediği yöntemde Fidanda sera koşulları yaratarak ısı ve nem etkisiyle hızlı gelişmeyi sağlamak için böyle bir tarif verilmiş.
Ben az olsun öz olsun mantığı ile baktım olaya...

Asayiş berkemal...

Derin saygılarımla,

Düzenleyen lerdemir : 29-06-2009 saat 08:29 Neden: Tapaj Hatasını Düzeltmek + Açık Ad Soyad bilgisini vermişim; sildim.
lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2007, 13:20   #3
Yeni Üye

fulane's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2007
Selamlar,

Elime geçen iki adet gübreyi -ki okuduklarımdan anladığım kadarıyla birisi beyaz yuvarlak taneli diye tarif edilen üre gübresi; diğeri ise üzerinde "18.46 toprağa karışacak" diye el yazısıyla not düştükleri, sanırım "Süper Fosfat ile Triple Süper Fosfat" karışımı bir gübre- evdeki:

*Salon çiçeklerime,
*Yaprak döken sararmış küçük limon fideme,
*Yaklaşık bir ay önce çimlendirdiğim, kendi yapraklarına geçen, ancak henüz şaşırtmadığım domateslere,
*Boyu yaklaşık 13 cm olan 1.5 aylık limon adayına,
*Hasılı kelam evdeki bütün bitkilerime kullanabilir miyim? Eğer kullanabilirsem ölçüsünü yazabilir misiniz?

Saygılar, selamlar...

fulane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2007, 20:37   #4
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fulane Mesajı Göster
Selamlar,

Elime geçen iki adet gübreyi -ki okuduklarımdan anladığım kadarıyla birisi beyaz yuvarlak taneli diye tarif edilen üre gübresi; diğeri ise üzerinde "18.46 toprağa karışacak" diye el yazısıyla not düştükleri, sanırım "Süper Fosfat ile Triple Süper Fosfat" karışımı bir gübre- evdeki:

*Salon çiçeklerime,
*Yaprak döken sararmış küçük limon fideme,
*Yaklaşık bir ay önce çimlendirdiğim, kendi yapraklarına geçen, ancak henüz şaşırtmadığım domateslere,
*Boyu yaklaşık 13 cm olan 1.5 aylık limon adayına,
*Hasılı kelam evdeki bütün bitkilerime kullanabilir miyim? Eğer kullanabilirsem ölçüsünü yazabilir misiniz?

Saygılar, selamlar...
18-46 DAP yani Di amonyum fosfat gübresidir. Dap kıymetli bir gübredir. Bitkinin fosfor ihtiyacını karşılamakta çok faydalıdır. Çiçekli salon bitkilerinde kullanabilirsiniz.

Üreyi diğer bitkilerinizde kullanın. Her ikisini de, 1 lt suya 1 silme (tepeleme değil) çay kaşığı, oranında eriterek topraktan verin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2013, 22:42   #5
Ağaçsever

gülcicek's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
18-46 DAP yani Di amonyum fosfat gübresidir. Dap kıymetli bir gübredir. Bitkinin fosfor ihtiyacını karşılamakta çok faydalıdır. Çiçekli salon bitkilerinde kullanabilirsiniz.

Üreyi diğer bitkilerinizde kullanın. Her ikisini de, 1 lt suya 1 silme (tepeleme değil) çay kaşığı, oranında eriterek topraktan verin.
MİNE hanım selamlar bahçemdeki hercai menekşelerime bol çiçek açması için dap gübreyi suda eriterek versem çiçekleri irileşip çok çiçek açarmı anladığım kadarıyla fosfor çiçek yapımını hızlandırıyor potasyum ise gövdelerini geliştiriyor yanlışımı düzeltin lütfen... bahçemde güllerimde var bulabildiğim gübreler çifçilerin tarlada tahıl için kullandıkları gübreler bunların dışında burda özel çiçek gübreleri satılmıyor küçük kasaba oldugu için( salonumda paşa kılıcı-difenbahya-yelken çiçeği-sardunyalarım var bunlar için hangi değerlerdeki gübrelerden kullanmalıyım lütfen cevap teşekür ederim.

gülcicek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2007, 19:11   #6
Ağaçsever

Weezer's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2007
Kumkuat ve Calamondinlerim için gübre tavsiyesi istiyorum.NPK degerlerini söylerseniz sevinirm.Ayrıca takviye olarak campo'nun guano ve sardunya sıvıları kullanilirmi bu bitkiler icin?

Weezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2007, 20:33   #7
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Siz COMPO' nun NPK değerlerini söyleyin biz fikir verelim. Kumkuat ve kalomandin gübrelemesi için meyve ağaçlarında turunçgil başlığımıza bakın. Kalomandin için de kumkuat için de dengeli bir NPK kullanın. 15 15 15 gibi.

Arada mikro element de vermelisiniz. Demir, mangan ve çinko bu bitkiler için önemli besinler. Yavaş salınımlı uygun gübreleri saksı harcına da katabilirsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2007, 11:30   #8
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Galeri: 15
Dün çiçekçiden bitki besini aldım (sadece yaprakları sararmasın diye koruma amaclı) içindeki bu oranlar bitkiye yeterlimidir?
AZOT %18
FOSFOR%18
POTASYUM %18
DEMİR %0,0100 VE MANGAN BAKIR BOR MAGNEZYUM
BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

Düzenleyen GLCN : 15-07-2007 saat 20:05
GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2007, 23:05   #9
Ağaç Dostu

Aşırı gübre ile bitkiyi yakmaya karşı derman

Merhabalar,

Ben sanırım zavallı pink jasmine'inimi aşırı dozda 20-20-20 ile yaktım.

Yaklaşık 2 aydır belli aralıklarla çok çok az dozlarda 20-20-20 NPK gübreyi sulama suyu ile birlikte veriyor idim.

Baktım ki nefis bir sonuç var; bundan 5 gün kadar önce "hadi bu sefer biraz daha fazla vereyim, daha etkili olsun" diye düşünüp hata yaptım ve sulama suyuna her zamnkinden daha fazla, aşırı doz 20-20-20 gübre verdim.

Hemen ertesi günden itibaren önce bir kaç, sonra bir çok sürgün uçlarında, yapraklarda, ve sonrasında da bazı ana dallarında yanık gibi kararmalar ve sonrasında da kurumalar başladı. Kuruyan dal ve yaprakları keserek bitkiden ayırdım. Katkısız içme suyu ile bolca suladım.

Ne yapmalıyım dersiniz?

Nasıl kurtarabilirim sevgili yaseminimi?

Eklenen Resimler

Eski 16-07-2007, 13:17   #10
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Bence yeni çelikler al.Tazele..Ya da toprağını komple değiştir.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2008, 16:24   #11
Ağaç Dostu

ezgili dünyam's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2008
Babam suni gübre alıp getirmiş. Bahçeye fideleri zaten diktim, şimdi bu gübreyi nasıl kullanacam hiç bilmiyorum. Fidelerin yanlarınamı koymam lazım bir fideye ne kadar veriliyor hiç bilgim yok.

ezgili dünyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2008, 13:14   #12
Ağaç Dostu

ezgili dünyam's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2008
Verim gübresi diye satıyorlarmış. Zamansız veya fazla verirsem zararı olur diye çekiniyorum.

Eklenen Resimler

ezgili dünyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2008, 18:48   #13
Ağaç Dostu

hexus's Avatar

Giriş Tarihi: 19-07-2008
Amerikada çevre dostu ödüllü florikan gübreleri gerçekten çok güzel.

hexus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2008, 13:11   #14
/

Giriş Tarihi: 19-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hexus Mesajı Göster
Amerikada çevre dostu ödüllü florikan gübreleri gerçekten çok güzel.
Amerikancılığınıza hayranım.Amerika daki beyin gücünün %38 zinin Türk olduğunu biliyormusun Amerika benim gübremi, kullansın.Türk Gübresi.

Gentiana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2008, 12:49   #15
/

Giriş Tarihi: 19-11-2008
Sevgili lerdemir kardeşim.Hepiniz takmışsınız npk.denilen bir sisteme.Şu ana kadar bu uygulamalar çok iyidi de neden Türk tarımı bu hale geldi.En güzeli tabiattan çürümüş yapraklardan oluşan toprak al.Paket alırsan dezenfektan kullanıldığı için bitkin zarar görebilir.Çiçeklerini (bitkilkerini)toprakta çıkar .Köklerini yıka ve yeni toprağına dik.Can suyu olarakta B5A ile hazırlanmış suyu ver.15 günde bir bu su ile ilk 2 ay sula sonra ayda bir versen de yeterli olur.

Gentiana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2013, 12:06   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-01-2013
Merhaba Ağaç Dostları,

Yakın zamanda bonsai ile ilglienmeye başladım. Düzenli olarak suluyorum bakımını yapıyorum. Fakat gübreleme konusunda pek bir bilgi sahibi değilim. Bu sebepten hem ağacım ile ilgili bilgi almak hem de gerekli takviyeleri almak için evime yakın bir fidanlığa gittim. Bonsaim ile ilgili bilgi edindikten sonra oradaki çalışan bana bitkime vitamin vermem gerektiğini söyledi. 1 litre suya bir çorba kaşığı atarak kullanacakmışım. Bu vitamin dediği şey turkuaz renginde tuza benzer birşey. Resmi aşağıda ekledim. Bu vitamin denilen şey hakkında bilgisi olanlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Name:  IMAG0145.jpg
Views: 4159
Size:  45.3 KB

Saygılarımla.
Salihk.

salihk. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 16:17   #17
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Kimyasal gubreye cok benziyor. Benim uzak durdugum bir urundur (%100 kimyasal gubre hic kullanmiyorum, bazi gubrelerin arasinda cogu organik olmak uzere az miktarda kimyasal malzeme barindiranlar oluyor, bunlardan kullandiklarim var). Eger kimyasal gubreyse, tek seferde cok kullanmamanizi tavsiye ederim, bitkiyi yakabilir. Kimyasal gubre kullanmanin sonuclari da gubrenin saksi ve bahce uygulamalarindan hangisinde tercih edildigine gore degisir.

Sizin uygulamanizda tecrubesi olan uyelerin tavsiyeleri daha yararli olacaktir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salihk. Mesajı Göster
Merhaba Ağaç Dostları,

Yakın zamanda bonsai ile ilglienmeye başladım. Düzenli olarak suluyorum bakımını yapıyorum. Fakat gübreleme konusunda pek bir bilgi sahibi değilim. Bu sebepten hem ağacım ile ilgili bilgi almak hem de gerekli takviyeleri almak için evime yakın bir fidanlığa gittim. Bonsaim ile ilgili bilgi edindikten sonra oradaki çalışan bana bitkime vitamin vermem gerektiğini söyledi. 1 litre suya bir çorba kaşığı atarak kullanacakmışım. Bu vitamin dediği şey turkuaz renginde tuza benzer birşey. Resmi aşağıda ekledim. Bu vitamin denilen şey hakkında bilgisi olanlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Eklenti 372208

Saygılarımla.
Salihk.

Düzenleyen birnefestoprak : 19-03-2013 saat 17:26
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 17:19   #18
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salihk. Mesajı Göster
Bonsaim ile ilgili bilgi edindikten sonra oradaki çalışan bana bitkime vitamin vermem gerektiğini söyledi. 1 litre suya bir çorba kaşığı atarak kullanacakmışım. .
Bu gübreler ''combi'' dedikleri, azot, fosfor, potas ve tüm mineral maddeleri içeren güzel bir gübredir..
Fakat 1 litre suya 1 çorba kaşığı çok fazla, siz litreye çok dolu olmayan bir çay kaşığı kullanın yeter..
Ben bu tür combi gübreleri 16 litrelik sırt tulumbasına 30 gram koyup yapraklara püskürtüyordum..Litreye 1-1.5 gram yeterlidir..
Çorba kaşığı koyarsanız bitkilerinizi kavurursunuz..
Zaten bunu sürekli vermeyin, 15 gün arayla iki kez verdiniz mi yeter..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 14:54   #19
Ağaç Dostu

Öncelikle bol bol sulayacağım...

Haftasonunda da toprağını değiştirmeye çalışacağım.

İlgi için teşekkürler; ama canım çok sıkkın... Mahvettim canım yaseminimi.

Eski 17-07-2007, 09:34   #20
Yeni Üye

maybe's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2007
Arkadaşlar,kimyasal gübre kullanım yerine neden piyasadaki organik katı ve sıvı gübreleri tecih etmiyoruz.Çok güzel sıvı gübreler var.Mesela benim çok amaçlı kullandığım bir ürün var microfer diye.Çok faydasını gördüm.demirli bir sıvı gübre olmasının yanı sıra faydalı mikroorganizmaları ve iz elementleriini içermekte.doğa ve bitki dostu.birde biofarm sıvı gübre var.oda ekolojik bir sıvı gübre.bağışıklık sistemini güçlendiren tam bir bitki aktivatörü...
Bilginize..

maybe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 16:05   #21
Ağaç Dostu

Peki maybe;

İyi bilgi. Elinizde ise o ürünler; etiket içeriklerini ve analiz değerlerini de belirtmeniz mümkün olabilir mi?

Vereceğiniz bilgiye bağlı olarak detaylara hakim uzmanlarımızdan ve teknik arkadaşlarımızdan da görüş alabilir belki.

Eski 22-07-2007, 08:28   #22
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Üre gübresinin işlevini, şu anda evde bulunan NPK sı 4+5+6 olan bir bitki besini karşılayabilir mi? Yoksa yeterli olmaz mı?

Bir de, bir fikir atılıyor ortaya ama gerisi gelmiyor. Beklerdim ki Lerdemir'in sorusu yanıtlansın ve herkes de bu önemli konu hakkında bilgi sahibi olsun.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2007, 09:27   #23
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Üre gübresinin işlevini, şu anda evde bulunan NPK sı 4+5+6 olan bir bitki besini karşılayabilir mi?...
Üre daha ziyade azot ağırlıklı bir gübre ve hatta azottan başka bir besin maddeside yok içerisinde. Buanlamda 4+5+6 gibi bir gübrenin bitkiye verebileceğini söyleyemem ancak bitki besin maddesince zengin olan bir toprakta üre bitkiye oldukça faydalıdır ve etkisini de çabucak gösterir.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 17:22   #24
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Selahattin Bey

Bugün üre gübresi alırken, çuvallarda şeker, amonyum nitrat(18+46 dediler) ve
kompoze (15+15+15) gübreler görünce nasılsa lazım olur diye onlardan da aldım.

1-Şimdi acer(fena durumda bütün yaprakları kurudu gibi), osmantus ve preacox'a(büyük tenekedeler) 1'er çay kaşığı üre gübresi vereceğim (doğru mu?).

2-Diğer süs bitkilerine kompoze gübreden versem olur mu? Diyelim ki 1 teneke büyüklüğündeki bir saksıya(gül, amerikan sarmaşığı ve bir başka sarmaşık) yine 1 çay kaşığı hesabı uygun mu? Balkon demirlerine asılan saksılarda 3'er adet sardunyalar var, onlara 1/4 çay kaşığı yeter mi?

3- Şeker gübre bunlarla verilebiliyor mu? Sadece çiçekler için yazmışlar üstüne, o ne işe yarıyor?

4- Bütün bunları verdikten sonra artık o 4+5+6 olan bitki besinine herhalde gerek kalmıyor değil mi?

Artık bunları da öğrenirsem bir daha başınıza ekşimem. Teşekkürler

Eski 24-07-2007, 17:37   #25
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
1-Acer kökünden çıkmışsa yapacak bir şey yok serin bir yere alın bekleyin belli olmaz yaprakları yansa bile yeniden yaprak çıkartabilir gövde canlı mı bir bakın. Tenekelere 4 çay kaşığına kadar verebilirsiniz. Sıcak suda eritip 2-3 litre suyla çoğaltın sulama suyu olarak verin daha iyi olur.

2-Diğer süs bitkilerine 15-15-15 den verebilirsiniz. Yine teneke başına 4 çay kaşığı uygundur. Balkon demirlerine asılan saksılardaki sardunyalrına her saksıya 1 çay kaşığı yeter.

3- Şeker gübre bunlarla verilmez 10-15 gün sopnra hepsine ayrı bir gübreleme şekilde herhangi bir gübreyi verebilirisiniz.

4- Bütün bunları verdikten sonra diğer gübreleri dönüşümlü olarak bahsettiğim oranlarda verebilirsiniz. Sadece 18-46 olan gübreyi eritmeden sonbaharda veya ilkbaharda toprağına serip iyice toprağa karıştırın.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 20:25   #26
Ağaç Dostu

Sevgili nevsune,

Bence bu kimyasal gübreleri kullanırken çok ama çok dikkatli olun ve ASLA ama ASLA dozu asla kaçırmayın...

Bakın, bir kaç mesaj yukarıda http://www.agaclar.net/forum/showpos...5&postcount=36 başıma gelen; ders olmalı...

Ben, etiket bilgileri ve kullanma talimatına birebir uymalı, içerik bilgisi ve kullanım talimatı olmayan ürün de almamalı diyorum bu müsibetten sonra...

Eski 24-07-2007, 21:49   #27
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Başınıza geleni okudum ve yasemininiz için çok üzüldüm . Hepimiz o sabırsızlığı yapıyoruz. Bu iş bana biraz hız düşkünlüğünü düşündürüyor. Hani beş dakika sonra gitsek de, sağlam gitsek hikayesi. Bitkilerimizi, kendi zevkimiz için zorlamamayı bir öğrensek ne iyi olacak.

Ben de sizin yaşadıklarınızdan korktuğum için, Selahattin Beyin başına ekşiyip duruyorum .

Eski 02-09-2007, 14:08   #28
Ağaç Dostu

Cahide Kartal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2006
Üreyi diğer bitkilerinizde kullanın. Her ikisini de, 1 lt suya 1 silme (tepeleme değil) çay kaşığı, oranında eriterek topraktan verin

Böyle bir uygulama afrika menekşeleri ve diğer çiçekler için uygunmudur?
ve kaç günde bir uygulamak gerekir? Çünkü azot oranı şeker gübreninkinden(amonyum sülfat) fazlaymış çiçeklerimi yakmaktan korkuyorum

Cahide Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2007, 00:14   #29
Ağaç Dostu

Bu üre kullanma işini bir ara Selahattin beyle yüz yüze görüştük dış mekan bitkilerim için kullanılabileceğini söylemişti ancak ne şekilde ve hangi dozda kullanılacağı konusunda bir bilgim yok. Arkadaşlardan bu konuda bilgilerini paylaşacaklar olursa sevinirim.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2007, 10:55   #30
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
Galeri: 33
Fosfor gübresi için önerilen belli bir marka var mı?

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025