agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen Adalet Yağcı
  • 1 Gönderen Müjgan
  • 1 Gönderen Selma_321

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-10-2009, 15:40   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Bir de ben yazayım

Nohutu sıcak su kullanarak ve biraz tuz ekleyerek ıslatın.
2-3 saat sonra bile hazırdır ama akşamdan ıslatıp ertesi gün de pişirebilirsiniz.

Nohutu salçasız sevdiğim için kullanmam.
Düdüklüye, et, bütün olarak soğan ve nohutları koyun. Hepsi çiğ olmalı. Kesinlikle soğuk su eklemeliniz. Sıcak su ile pişirilmeye başlayan nohut daha sert olur. Ama kaynadıktan sonra da su eklemeniz gerekiyorsa kesinlikle sıcak su eklemelisiniz.

Bu koyduğunuz üçlü, kaynayıncaya kadar düdüklüyü kapatmayın. Çünkü et nedeniyle üstünde köpükler oluşacak. Onları aldıktan sonra, yağı ekleyin ve düdüklüyü kapatın. 20-25 dakika kadar pişirin.

Pişme süresinden tam emin değilim. Düdüklüyü açıp kontrol edin, sonra biraz daha pişirebilirsiniz. Saatini öğreneceğiniz için, daha sonra bu işleme gerek kalmaz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025