Konu: Nohut
View Single Post
Eski 28-10-2009, 15:40   #8
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Bir de ben yazayım

Nohutu sıcak su kullanarak ve biraz tuz ekleyerek ıslatın.
2-3 saat sonra bile hazırdır ama akşamdan ıslatıp ertesi gün de pişirebilirsiniz.

Nohutu salçasız sevdiğim için kullanmam.
Düdüklüye, et, bütün olarak soğan ve nohutları koyun. Hepsi çiğ olmalı. Kesinlikle soğuk su eklemeliniz. Sıcak su ile pişirilmeye başlayan nohut daha sert olur. Ama kaynadıktan sonra da su eklemeniz gerekiyorsa kesinlikle sıcak su eklemelisiniz.

Bu koyduğunuz üçlü, kaynayıncaya kadar düdüklüyü kapatmayın. Çünkü et nedeniyle üstünde köpükler oluşacak. Onları aldıktan sonra, yağı ekleyin ve düdüklüyü kapatın. 20-25 dakika kadar pişirin.

Pişme süresinden tam emin değilim. Düdüklüyü açıp kontrol edin, sonra biraz daha pişirebilirsiniz. Saatini öğreneceğiniz için, daha sonra bu işleme gerek kalmaz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön