Konu: Nohut
View Single Post
Eski 28-10-2009, 12:54   #7
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Sevgili Şehnaz, madem ki, en ince ayrıntısına kadar tarif istiyorsunuz, aynen dediğiniz gibi yapalım.
Ben koçbaşı tabir edilen iri nohut alıyorum, alırken dikkat ettiğim en önemli nokta; bu senenin mahsulü olması, geçmiş yıllara ait nohutları ne kadar kaynatsanız da pişiremezsiniz.

Dört kişilik bir aile için iki su bardağı nohutu, derince bir kabın içine akşamdan su ile ıslayın, ısladığınız suya bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Sabah olduğunda nohutlar şişmiş olacaklardır, suyunu süzün, bir tencereye alıp, üzerini örtecek kadar su koyup kaynamaya bırakın, beş dakika kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.

Ben nohutu düdüklü tencerede yapıyorum hep, size de o şekilde tarif edeceğim, düdüklü tencerinizi çıkarıp, içine kullandığınız yağdan yeterince koyun, etli yapacaksanız, etleri hafif kızarıncaya kadar kavurun, sonra bir orta boy bir soğanı etlerin üzerine doğrayın, hafifçe kavrulduktan sonra, yarım yemek kaşığı salça ilave edin(tercihen biber salçası).

Haşlanan nohutun suyunu süzerek tencereye ilave edin, şöyle bir karıştırın, ben içine bir ik tane kırmızı süs biberi koyuyorum, tabi sizin arzunuza bağlı, acı sevmeyebilirsiniz.
Bir tatlı kaşığı tuz ilave edip, üzerini bir iki parmak geçecek kadar su koyup, tencerenizin ağzını kapatabilirsiniz.

Ben düdüklüde 10-12 dakika tutuyorum, ama bu zaman sanırım kullandığınız ürüne göre değişebilir.

Tekrar etmekte fayda var, dikkat etmeniz gereken en önemli husus, bu senenin mahsulü olmasıdır.
Afiyet olsun, neticeyi paylaşırsınız değil mi?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön