Konu: Nohut
View Single Post
Eski 07-11-2009, 22:03   #16
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Kayınvalidemin pişirdiği tüm nohutlar hamur gibi olur, yumuşacık. Sebebini biliyorum
Nohutları akşamdan ılık suya ıslatıyor. Ertesi gün pişirmeden önce nohutun suyunu süzüyor, bolca tuzla nohutları ovuyor, bu sırada gevşeyen kabukları da iyice çıkmış oluyor. Tuzla ovulmuş nohut 10-15 dk kadar öylece bekliyor ve iyice durulanıp, soğuk su ile birlikte tencereye konuyor. İster suda haşlayıp yağı ve soğanını daha sonradan ekliyor, ister bütün soğan ve zeytinyağı ile birlikte, istenirse et de ekleyerek pişiriyor. Sonuçta hangi cins nohut olursa olsun sonuç mükemmel oluyor.
Tuzda bekletmek sanırım nohutların su geçirgenliğini artırıyor ve pişmeyi kolaylaştırıyor.


Düzenleyen Müjgan : 07-11-2009 saat 22:38
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön