agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni135Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-11-2015, 22:26   #1
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Estağfurullah sevgili NOMAD. Bende zaten yazmıştım ilk cümlemin sonuna biraz ukalalık yapayım diye. (Biraz ukalalık yapayım derken başıma gelene bakın).Çok fazla ikon algıladığı için sistem onu sildim. Kalp kalbe karşıymış.

Ben şimdi neye takıldım biliyor musunuz?. Sn ozlemA benim fotoğrafladığım lezzetli fırın makarna mı beğenmeyip, sizin yazınızı beğenmişler. Ben çekiliyorum bu durumda .

1_ Ben yanlış bilmiyorsam bol suyla haşlandığında, makarnanın içinde bulunan faydalı şeyler suyla atılıyor. O yüzden ben özellikle ev eriştesini yumurta faydalı olduğundan minimum suda haşlarım.

2_ 1,5 paket makarnayı, (orta büyüklükte) herkesin evinde devasa tencereler olmayabilir haşladığınızda , yağ koymadığınız da mutlaka yapışacaktır. Süzdükten sonra yağlıyoruz zaten. Söz ettiğiniz durumlar soslu makarnalar için geçerli olabilir.

3_20 dakika tam bir süre vermek doğru olmayabilir. Bildiğimiz türdeki makarnaları, ben 15 dakika haşlıyorum. Bu da yuvarlak 20 dedim. Hiç makarna pişirmeyen biri de bu tarifi okuyabilir. Süre vermediğimde de pişip pişmediğinden emin olamayacak. Veyahut erimiş duruma gelecek vs..

4_Bu aşamalar arasında süzüp soğuk su tutun gibi bir bahis yok. O durum, yapışmayı ortadan kaldırmak için yapılıyor. Ben genel de pişerken yağ koymayı tercih ediyorum. Pek soğuk suya tutmam. O konu da bilimsel bir bulgu var mı?. Pişirken yağ koyulmasının sakıncası neymiş?

Gerçi olsa ne olacak bir bilim adamının yararlı gördüğü şeyi diğeri yararsız buluyor

Teşekkür ederim umarım bir gün beraber yemekte kısmet olur. Sevgilerimle.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2015, 23:26   #2
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Estağfurullah sevgili NOMAD. Bende zaten yazmıştım ilk cümlemin sonuna biraz ukalalık yapayım diye. (Biraz ukalalık yapayım derken başıma gelene bakın).Çok fazla ikon algıladığı için sistem onu sildim. Kalp kalbe karşıymış.

Ben şimdi neye takıldım biliyor musunuz?. Sn ozlemA benim fotoğrafladığım lezzetli fırın makarna mı beğenmeyip, sizin yazınızı beğenmişler. Ben çekiliyorum bu durumda .

1_ Ben yanlış bilmiyorsam bol suyla haşlandığında, makarnanın içinde bulunan faydalı şeyler suyla atılıyor. O yüzden ben özellikle ev eriştesini yumurta faydalı olduğundan minimum suda haşlarım.

Teşekkür ederim umarım bir gün beraber yemekte kısmet olur. Sevgilerimle.
Sıra bende şimdi..
Korkmayın eriştenizi maksimum suda haşlayın süzdüğünüz suyuna da bol naneli tereyağlı harika bir yayla çorba pişiriyorsunuz veya hazır pişmişi dolapta var ise yoğunlaşmıştır, bu suyu ilave ederek tekrar kaynatıp seyreltiyorsunuz.
Denenmiştir efendim...
bu kadardı!

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2015, 23:39   #3
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Sıra bende şimdi..
Korkmayın eriştenizi maksimum suda haşlayın süzdüğünüz suyuna da bol naneli tereyağlı harika bir yayla çorba pişiriyorsunuz veya hazır pişmişi dolapta var ise yoğunlaşmıştır, bu suyu ilave ederek tekrar kaynatıp seyreltiyorsunuz.
Denenmiştir efendim...
bu kadardı!
Bir daha yemek tarifi yazmıyacağım. Fırın makarnam yayla çorbası suyu oldu inanmıyorum

Tabi ki mutfakta değerlendirmeler güzelde. Eriştenin tadı olmaz çok suda pişerse Saygılarımla.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 00:07   #4
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Bir daha yemek tarifi yazmıyacağım. Fırın makarnam yayla çorbası suyu oldu inanmıyorum

Tabi ki mutfakta değerlendirmeler güzelde. Eriştenin tadı olmaz çok suda pişerse Saygılarımla.
deneyin seveceksinizzzz....hani bir reklam var ya. hipnoz olayı gibi.. seveceksinizzz diyor.
şaka bir tarafa ev eriştemiz biraz tuzlu olmuş mecburen bol suda pişiyor ve bol sudan geçiriliyor. ilk süzülen suyu da yayla çorbası suyu oluyor...
ben yaptım oldu...

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 00:14   #5
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
deneyin seveceksinizzzz....hani bir reklam var ya. hipnoz olayı gibi.. seveceksinizzz diyor.
şaka bir tarafa ev eriştemiz biraz tuzlu olmuş mecburen bol suda pişiyor ve bol sudan geçiriliyor. ilk süzülen suyu da yayla çorbası suyu oluyor...
ben yaptım oldu...
Ben mantının haşlanan suyuna bayılırım. Atmayıp değerlendirmek lazım tabi. Mehmet Rasim Beyefendinin fotoğraflarını ne zaman ekleyecekseniz Sn Sinbas.

YeniGine, sinbas ve Jakin beğendi.
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 00:26   #6
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Ben mantının haşlanan suyuna bayılırım. Atmayıp değerlendirmek lazım tabi. Mehmet Rasim Beyefendinin fotoğraflarını ne zaman ekleyecekseniz Sn Sinbas.
Mehmet Rasim beyfendimiz ev halkının canına okuyor,
buraya eklersem burayı da alt üst eder onun için biraz sakinlesin eklerim.

YeniGine, aleydi ve Jakin beğendi.
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025