Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
...Haşlarken içine biraz sıvı yağ ilave ederseniz yapışmayı önlemiş olursunuz.Markana nasıl haşlanır onu da anlatıyım mı? Şimdi efendim suyu büyükçe bir tencereye koyuyoruz. Ağzına kadar doldurmuyoruz. Yarıdan biraz fazla. İçine arzuya göre tuz atıyoruz.. Su kaynayınca makarnayı ilave ediyoruz. Bir kaç çorba kaşığı kadar sıvıyağ. Yaklaşık 20 dakika haşlanma süresi...
|
Bu noktada hemen bir ukalalık etmezsem çatlarım

Affınıza sığınarak tabii ki
Efendim birincisi: Makarna kesinlikle
bol suyla haşlanmalıymış
İkincisi: Haşlama suyuna asla ve
asla yağ eklenmemeliymiş, tuz atılacak onda sıkıntı yok
Üçüncüsü: Makarnanın kullanım amacına uygun pişmesi için her makarna paketinin üstünde yazan
pişirme süresine uyulmalıymış yani 20 dakika biraz fazla gelebilir. Dikkat ederseniz her makarnanın pişme süresinin aynı olmadığını fark edeceksiniz, bu da kullanılan un ve imalat aşamasında uygulanan ısı ile alakalı oluyormuş.
Dördüncüsü: Makarna
süzüldükten sonra kesinlikle üstüne soğuk su dökülmemeliymiş ve makarna yeneceği zaman-yenecek kadar yapılmalı, çok miktarda yapıp, kalanını bekletip sonradan ısıtılarak tüketilmemeliymiş
Ukalalığımı hep -miş'li -muş'lu cümlelerle icra ettim çünkü İtalyan makarna ustalarının önerileriydi bunlar. Yıllar önce bir sebepten, pek çok ustayla görüşmüştüm ve hepsinin hemfikir oldukları noktalar bunlardı. Notlarımdan aktardığım için kaynak belirtemiyorum ama sanırım küçük bir araştırmayla bu bilgilere ulaşılabilir, devlet sırrı değiller nihayetinde
Bu arada fırın makarna enfes görünüyor, elinize sağlık
