Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Bu arada ben fırın makarnayı yazın patlıcan, biber, kabak gibi sebzeleri zeytinyağla hafifçe fırınlayıp bol fesleğen, reyhan ve domates ile yapıyorum. Üzerine de dil veya çeçil peyniri ile.
Makarnayı üzerinde belirtilen süreden 2-3 dakika az ve epey diri kalacak şekilde haşlıyorum, max. 10 dakika gibi. Sonrasında fırında sos ile de pişeceğinden hamur olmasını istemiyorum.
Sosuna yumurta, un, ekstra yağ vb koymadığımdan olabildiğince hafif bir makarna oluyor.
|
Benimkine sade fırın makarna denile bilir

. Türleri arttırmak mümkün tabi. Ton balıklı, pastırmalı,quadrato d\'asti giallo biberli vs.
Yalnız belirteyim herhangi bir hamurlaşma yok

. Çok fazla pişirmiyorum fırında. Zaten bütün malzemeler pişmiş durumda. 200 derece de üstü altı kızarana kadar.