![]() |
|
![]() |
#1081 |
Ağaç Dostu
|
10 Kasım 2013' den Çekirdeklik kabak boyuna kesit ![]() Tohumların yerleşimi ![]() Nasıl da tutunmuşlar... ![]() Göbek kordonlarını kesme vakti geldi. ![]() Parmaklarımızla sıvazlanıp temizlenen tohumları, hemen güneşe serip kurutmaya aldık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene kışa doğru çiçekleri solduğu için, belediyenin söküp attığı bitkilerden 5 tane alıp dikmiştim. Hiç budama yapmadım. İçlerinden sadece sarı çiçekli olan bodur kalıp, top şeklinde gelişti. Zannedersem cinsinden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Ağaç Dostu
|
10 Kasım 2013' den Yere paralel, ![]() Sürpriz son turfandayı, ayağa kaldırdık. ![]() - 5 dereceyi gören gül artık pes ediyor. ![]() Karanfil, sarsıldım ama yıkılmadım diyor. ![]() Kasımpatları.. Adı üstünde, devran bizim diyor. Bir de ocak ve şubatpatı bulsak daha iyi olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaç Dostu
|
10 Kasım 2013' den Dalında kurumaya çalışıyor. ![]() Bunlar da ayazını aldı. Denemek için bırakmıştık. Artık toplayacağız, yağış olursa küflenip, çürüyebilirler. ![]() Seramızdaki bitkilerin, son dem çiçekleri.. Biber biraz zor da ![]() Domates belki. ![]() Ama çilekten umutluyuz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Fındık fidanında yer değiştirme ve çoğaltma; ![]() Fazlaca verdiği kök sürgünlerinden, her dalda saçak kökler bulunacak şekilde, ![]() Kesip, ayırıyoruz. ![]() Fındıktan boşalan yere, yine yerini değiştirmek istediğimiz gilaburu fidanını dikeceğiz. ![]() Fidanların yer değişimi için, güz dönemi en uygun zaman. Köklerin toprağa tutunup gelişmesi, şaşırtma şokunun tedavisi daha kolay... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Adi muşmula (meyveleri kiraz büyüklüğünde) köklerinin ayırma suretiyle çoğaltılması; Bunların herbiri yeni bir fidan olmaya aday... ![]() Yeter ki üzerlerinde, sürmeye hazır.. ![]() Olgunlaşmış gözler bulunsun. ![]() Geçen sene temmuz sonunda yaptığımız durgun göz aşısının, bir sezondaki güçlü gelişimi... ![]() Aşımızın kaynaşma noktası. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Dış bahçemizin toprak işlemesini, ![]() Nihayet tamamladık. ![]() Geçen sene bu dönemler hep yağışlı olduğundan güz işlemesini yapamamıştık. ![]() Bol-bol solucan gördük. Bu iyiye işaret... ![]() Sincapların gömdüğü meşe palamutlarını da yerinden ettik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Dalında unutulan gilaburu. Bir ay önce salkımlarını hasat etmiştik. Hasat sonrası 5 litrelik pet kavanozlarda (cam olursa daha iyi) su içinde ve serin bir yerde saklayacağız. Toplamda 8 sefer suyunu değiştirmek tavsiye ediliyor. Su değiştirme işlemi, önceleri 2-3 günde bir (ilk 3 sefer) sonrasında ise haftada bir yapılıyor. Hasat sonrası acımsı, kekremsi, buruk olan tadı, bu işlemden sonra nispeten kaybolup, hafif ekşimsi bir lezzete dönüyormuş. ![]() Cimcime seni... ![]() Arzuladığımız kompostluğu zaman darlığından bir türlü yapamadık. Hiç yoktan iyidir deyip, bir köşeyi kapattık. Ne bulduysak doldurduk içine. Yeter ki 3-6 ay içinde çürüyebilecek şekil ve özellikte olsun. Sadece 1/25 olması gereken azot/karbon oranını tutturmaya çalıştık. Diğer teorik bilgileri pratiğe döküp uygulama şansımız olmadı. ![]() Düzenleyen heyyamola : 28-11-2013 saat 19:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Döngel fidanı yapraklarını dökmüş. ![]() Artık hasat zamanı mı? Bugün hepsini toplayıp 12-15 derece sıcaklıkta olgunlaşmasını bekleyeceğiz. ![]() Meyvelerin çoğu sert ve açık kahve renginde. ![]() Olgunlaştıkça renk koyulaşıyor. ![]() Meyveler yumuşuyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den 10 gün önce değil de sanki yeni açmış gibi.. Serin havalar çiçekli kalma süresini uzatmışa benziyor. ![]() Yaklaşık bir ay önce çiçeklenen kasımpatları.. ![]() Renklerinde hafif değişimler gözleniyor. ![]() Tatlı mı tatlı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Toplamadan önce dalındaki yapraksız görüntüleri... ![]() Çocukluk yıllarımızda, dalındayken mutlaka karla tanışırlar ve ayrı bir lezzete kavuşurlardı. ![]() Hey gidi günler... Kasım ayında nerdeyse gömlekle gezeceğiz şimdiler de.. ![]() Fazlasıyla olgunlaştılar. Kar'ı beyhude bekledik. ![]() Gecikmiş hasat. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Karton ayakkabı kutularında bekleyen dahlia yumrularını, ![]() Hafifçe nemli, planya artığı kaba yonga talaşı içinde, bahara kadar bodrum katta muhafaza edeceğiz. ![]() Altuni leylandi, ![]() Tam da bu zamanlarda, ![]() İyice altunileşiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Ağaç Dostu
|
24 Kasım 2013' den Geçen sene 5 adet olarak dikilen laleler çoğalmışlar. Büyüklüklerine göre tasnif edildiler. İri olanları aynı yere dikip, güzel görüntüler elde etmeyi umuyoruz. Orta boylu olanları ayrı bir bölgeye dikeceğiz. Onlar da büyük ihtimalle nispeten küçük çiçek açacaklardır. Ufak boylu olanları, tamamen güneş alan, temmuz sonuna kadar kullanmayacağımız bir bölgeye dikip, bir sonraki sezonda çiçek açmaları için, soğanların irileşmesini sağlayacağız. ![]() S şeklinde dikim planladık. ![]() Aradaki boşluklara baharda başka çiçekler dikme seçeneğimiz olacak. ![]() Bizim işimiz buraya kadar. ![]() Gerisi Toprak Ana'ya kalmış... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Çok güzeller Sayın heyyamola, emeklerinize sağlık. Emek vere vere, itina ile soğanlar dikilmiş, şekil verilmiş ve baharda başka çiçek dikme olasılığını bile düşünmüşsünüz... Çiçeklenmeye başladıkları zaman ben de imrene imrene bakınıyorum, nasıl bu kadar güzel oluyorlar diye... Zira ben ekiyorum dikiyorum hıh çok güzel oldu diyorum büyüdüklerinde de karmakırışık oluyorlar... Maşallah, çok güzel, ellerinize sağlık, rastgelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Sonbaharda hasat ettiginiz domateslerin tadi yazin hasat ettiklerinize gore sizin icin nasil degisim gosteriyor? Daha eksi/asidik mi oluyorlar, daha tatli mi oluyorlar? Bir de meyve dokusunda degisim gozluyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 347
|
ayvalar domatesler nasıl leziz görünüyorlar.. yakın olsanız tohum isteyecektim neredeyse ![]() Maşallah hasadınız her daim bol olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çeşitlere göre değişmekle birlikte, sanki asidik yöne bir kayma oluyor. Meyve dokusu daha sert ve az sulu.. Tabii ki bunlar ısıtmasız, kontrolsüz, alelade seramızda yetişen ürünler.. Bu dönemlerde haftada bir gün yanlarına uğrayabiliyoruz. Sulama, havalandıma gibi işlemleri bile haftada bir sefer yapabiliyoruz. Yeri gelmişken sera içi ve dış ortam sıcaklık farkını paylaşayım. Gündüz tam güneşte: Dış ortam 14 dereceyken, Sera içi 32 derece Gece en düşük: Dış ortam -3 dereceyken, Sera içi 2 derece Düzenleyen heyyamola : 15-12-2013 saat 18:07 Neden: Eksik harf ilavesi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Biz de hala domates topluyoruz, yavaş da olsa dalında kızaranlar var. Çeşide çok bağlı olsa da genel olarak meyve eti kumlanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Aslinda verdiginiz sicakliga gore, kisin serada rahatca domates yetistirebiliyorsunuzdur, degil mi? Serayi da hep mevsimine uygun olan bitkiler icin mi kullaniyorsunuz? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Dokudaki degisimi bu yuzden sormustum. Kumlanmayi ben de gozlemledim. Eger bitkinin ilk hasadi havanin serinledigi zamanlara denk gelmisse, ilk olgunlasan meyvelerde soz konusu olabiliyor. Eger bu durum soz konusu olursa, daha sonra olgunlasan meyvelerde sorun olmuyor. Ben siyah domateslerde tecrube ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Ağaç Dostu
|
Bazı meyvelerde kumlanmaya biz de şahit olduk. Bilgi açılımı sağlayan, yerinde paylaşımınız için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seramızı başlangıçta tohumdan fide yetiştirme amaçlı planlamış, nihayetin de 3 x 6 = 18 metrekare olarak bitirmiştik. Genelde mevsimine uygun bitkiler yetiştiriyoruz. Kış sonuna doğru; ıspanak, turp, taze yeşil soğan, daha sonra; marul, tere, roka, bahar sonuna doğru da; biber, domates ve salatalığı, dönüşümlü olarak aynı yerde ekip-dikebiliyoruz. Bir ay önceden başladığımız ekim-dikim işleriyle, sonbaharda bir ay uzayan hasat sezonunu hesaplarsak; toplam da iki ay seranın katkısı oluyor. Yaz döneminde serada özellikle sırık yetiştirdiğimiz domates ve salatalıklarda ki verim artışı da cabası.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 530
|
Sayın heyyamola bahçenize hayran kaldım. Dün gecemi sizin bahçenize ayırdım her mesajı her resmi uzun uzun inceledim. Tam hayalimdeki bahçe. Biz de bir arsa alıp bahçe yaptık. Amacımız sizin gibi ağaç, sebze ve çiçekleri bir arada uyum içinde yetiştirmek ti. Aysis bahçe diye ararsanız görürsünüz. Sizden öğreneceğim çok şey var. Her şeyden önce bahçenizdeki tüm bitkiler bilen bir kişinin yapacağı gibi. Eminim ziraatten iyi anlıyorsunuz. Çokkkkkkk başarılısınız. Tebrik ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|