30-11-2013, 02:18
|
#11
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Aslinda verdiginiz sicakliga gore, kisin serada rahatca domates yetistirebiliyorsunuzdur, degil mi? Serayi da hep mevsimine uygun olan bitkiler icin mi kullaniyorsunuz?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola
Nasıl tarif etsem ki?.. Şu an aklıma usulüne uygun demlenmemiş çay misali geliyor. Sanki olgunlaşma sürecindeki zincirin, bazı halkaları eksik gibi...
Çeştlere göre değişmekle birlikte, sanki asidik yöne bir kayma oluyor. Meyve dokusu daha sert ve az sulu..
Tabii ki bunlar ısıtmasız, kontrolsüz, alelade seramızda yetişen ürünler.. Bu dönemlerde haftada bir gün yanlarına uğrayabiliyoruz. Sulama, havalandıma gibi işlemleri bile haftada bir sefer yapabiliyoruz.
Yeri gelmişken sera içi ve dış ortam sıcaklık farkını paylaşayım.
Gündüz tam güneşte: Dış ortam 14 dereceyken, Sera içi 32 derece
Gece en düşük: Dış ortam -3 dereceyken, Sera içi 2 derece
|
|
|
|