![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den 10 gün önce değil de sanki yeni açmış gibi.. Serin havalar çiçekli kalma süresini uzatmışa benziyor. ![]() Yaklaşık bir ay önce çiçeklenen kasımpatları.. ![]() Renklerinde hafif değişimler gözleniyor. ![]() Tatlı mı tatlı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Toplamadan önce dalındaki yapraksız görüntüleri... ![]() Çocukluk yıllarımızda, dalındayken mutlaka karla tanışırlar ve ayrı bir lezzete kavuşurlardı. ![]() Hey gidi günler... Kasım ayında nerdeyse gömlekle gezeceğiz şimdiler de.. ![]() Fazlasıyla olgunlaştılar. Kar'ı beyhude bekledik. ![]() Gecikmiş hasat. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Karton ayakkabı kutularında bekleyen dahlia yumrularını, ![]() Hafifçe nemli, planya artığı kaba yonga talaşı içinde, bahara kadar bodrum katta muhafaza edeceğiz. ![]() Altuni leylandi, ![]() Tam da bu zamanlarda, ![]() İyice altunileşiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
24 Kasım 2013' den Geçen sene 5 adet olarak dikilen laleler çoğalmışlar. Büyüklüklerine göre tasnif edildiler. İri olanları aynı yere dikip, güzel görüntüler elde etmeyi umuyoruz. Orta boylu olanları ayrı bir bölgeye dikeceğiz. Onlar da büyük ihtimalle nispeten küçük çiçek açacaklardır. Ufak boylu olanları, tamamen güneş alan, temmuz sonuna kadar kullanmayacağımız bir bölgeye dikip, bir sonraki sezonda çiçek açmaları için, soğanların irileşmesini sağlayacağız. ![]() S şeklinde dikim planladık. ![]() Aradaki boşluklara baharda başka çiçekler dikme seçeneğimiz olacak. ![]() Bizim işimiz buraya kadar. ![]() Gerisi Toprak Ana'ya kalmış... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Sonbaharda hasat ettiginiz domateslerin tadi yazin hasat ettiklerinize gore sizin icin nasil degisim gosteriyor? Daha eksi/asidik mi oluyorlar, daha tatli mi oluyorlar? Bir de meyve dokusunda degisim gozluyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çeşitlere göre değişmekle birlikte, sanki asidik yöne bir kayma oluyor. Meyve dokusu daha sert ve az sulu.. Tabii ki bunlar ısıtmasız, kontrolsüz, alelade seramızda yetişen ürünler.. Bu dönemlerde haftada bir gün yanlarına uğrayabiliyoruz. Sulama, havalandıma gibi işlemleri bile haftada bir sefer yapabiliyoruz. Yeri gelmişken sera içi ve dış ortam sıcaklık farkını paylaşayım. Gündüz tam güneşte: Dış ortam 14 dereceyken, Sera içi 32 derece Gece en düşük: Dış ortam -3 dereceyken, Sera içi 2 derece Düzenleyen heyyamola : 15-12-2013 saat 18:07 Neden: Eksik harf ilavesi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Aslinda verdiginiz sicakliga gore, kisin serada rahatca domates yetistirebiliyorsunuzdur, degil mi? Serayi da hep mevsimine uygun olan bitkiler icin mi kullaniyorsunuz? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seramızı başlangıçta tohumdan fide yetiştirme amaçlı planlamış, nihayetin de 3 x 6 = 18 metrekare olarak bitirmiştik. Genelde mevsimine uygun bitkiler yetiştiriyoruz. Kış sonuna doğru; ıspanak, turp, taze yeşil soğan, daha sonra; marul, tere, roka, bahar sonuna doğru da; biber, domates ve salatalığı, dönüşümlü olarak aynı yerde ekip-dikebiliyoruz. Bir ay önceden başladığımız ekim-dikim işleriyle, sonbaharda bir ay uzayan hasat sezonunu hesaplarsak; toplam da iki ay seranın katkısı oluyor. Yaz döneminde serada özellikle sırık yetiştirdiğimiz domates ve salatalıklarda ki verim artışı da cabası.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|