![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Fındık fidanında yer değiştirme ve çoğaltma; ![]() Fazlaca verdiği kök sürgünlerinden, her dalda saçak kökler bulunacak şekilde, ![]() Kesip, ayırıyoruz. ![]() Fındıktan boşalan yere, yine yerini değiştirmek istediğimiz gilaburu fidanını dikeceğiz. ![]() Fidanların yer değişimi için, güz dönemi en uygun zaman. Köklerin toprağa tutunup gelişmesi, şaşırtma şokunun tedavisi daha kolay... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Adi muşmula (meyveleri kiraz büyüklüğünde) köklerinin ayırma suretiyle çoğaltılması; Bunların herbiri yeni bir fidan olmaya aday... ![]() Yeter ki üzerlerinde, sürmeye hazır.. ![]() Olgunlaşmış gözler bulunsun. ![]() Geçen sene temmuz sonunda yaptığımız durgun göz aşısının, bir sezondaki güçlü gelişimi... ![]() Aşımızın kaynaşma noktası. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Dış bahçemizin toprak işlemesini, ![]() Nihayet tamamladık. ![]() Geçen sene bu dönemler hep yağışlı olduğundan güz işlemesini yapamamıştık. ![]() Bol-bol solucan gördük. Bu iyiye işaret... ![]() Sincapların gömdüğü meşe palamutlarını da yerinden ettik. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Dalında unutulan gilaburu. Bir ay önce salkımlarını hasat etmiştik. Hasat sonrası 5 litrelik pet kavanozlarda (cam olursa daha iyi) su içinde ve serin bir yerde saklayacağız. Toplamda 8 sefer suyunu değiştirmek tavsiye ediliyor. Su değiştirme işlemi, önceleri 2-3 günde bir (ilk 3 sefer) sonrasında ise haftada bir yapılıyor. Hasat sonrası acımsı, kekremsi, buruk olan tadı, bu işlemden sonra nispeten kaybolup, hafif ekşimsi bir lezzete dönüyormuş. ![]() Cimcime seni... ![]() Arzuladığımız kompostluğu zaman darlığından bir türlü yapamadık. Hiç yoktan iyidir deyip, bir köşeyi kapattık. Ne bulduysak doldurduk içine. Yeter ki 3-6 ay içinde çürüyebilecek şekil ve özellikte olsun. Sadece 1/25 olması gereken azot/karbon oranını tutturmaya çalıştık. Diğer teorik bilgileri pratiğe döküp uygulama şansımız olmadı. ![]() Düzenleyen heyyamola : 28-11-2013 saat 20:21 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Döngel fidanı yapraklarını dökmüş. ![]() Artık hasat zamanı mı? Bugün hepsini toplayıp 12-15 derece sıcaklıkta olgunlaşmasını bekleyeceğiz. ![]() Meyvelerin çoğu sert ve açık kahve renginde. ![]() Olgunlaştıkça renk koyulaşıyor. ![]() Meyveler yumuşuyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gilaburu fidanı da çoğaltmak isterseniz sürgünleri toprağa yatırıp kolay bir şekilde kökleniyorlar. Ben de geçen yıl alamadığım aynı yöntemle köklendirilmiş glaburu fidanlarını alacağım. Tohumdan da çıkıyormuş. Kurak yerde yaşadığını düşünürken sulak yerde çok güzel gelişiyor. Karadeniz bölgesinden gelen glaburu fidanlarını o zaman yerim olmadığı için verdiğim arkadaşlar sulama yapmadıkları için ölmüştü. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz de gilaburu'yu güney tarafı kapalı olan duvar diplerine dikip, sulamasını hiç ihmal etmeyiz. Tohumla üretmeye uğraşmak zaman kaybı. Dediğiniz gibi dip sürgünlerini hafiften yatırıp, toprak altında kalmaları sağlanırsa çabucak köklenip, çok da güçlü gelişim sergiliyor. |
|
|
|
|
![]() |
|
|