![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
10 Kasım 2013' den Yere paralel, ![]() Sürpriz son turfandayı, ayağa kaldırdık. ![]() - 5 dereceyi gören gül artık pes ediyor. ![]() Karanfil, sarsıldım ama yıkılmadım diyor. ![]() Kasımpatları.. Adı üstünde, devran bizim diyor. Bir de ocak ve şubatpatı bulsak daha iyi olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
10 Kasım 2013' den Dalında kurumaya çalışıyor. ![]() Bunlar da ayazını aldı. Denemek için bırakmıştık. Artık toplayacağız, yağış olursa küflenip, çürüyebilirler. ![]() Seramızdaki bitkilerin, son dem çiçekleri.. Biber biraz zor da ![]() Domates belki. ![]() Ama çilekten umutluyuz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Fındık fidanında yer değiştirme ve çoğaltma; ![]() Fazlaca verdiği kök sürgünlerinden, her dalda saçak kökler bulunacak şekilde, ![]() Kesip, ayırıyoruz. ![]() Fındıktan boşalan yere, yine yerini değiştirmek istediğimiz gilaburu fidanını dikeceğiz. ![]() Fidanların yer değişimi için, güz dönemi en uygun zaman. Köklerin toprağa tutunup gelişmesi, şaşırtma şokunun tedavisi daha kolay... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Adi muşmula (meyveleri kiraz büyüklüğünde) köklerinin ayırma suretiyle çoğaltılması; Bunların herbiri yeni bir fidan olmaya aday... ![]() Yeter ki üzerlerinde, sürmeye hazır.. ![]() Olgunlaşmış gözler bulunsun. ![]() Geçen sene temmuz sonunda yaptığımız durgun göz aşısının, bir sezondaki güçlü gelişimi... ![]() Aşımızın kaynaşma noktası. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gilaburu fidanı da çoğaltmak isterseniz sürgünleri toprağa yatırıp kolay bir şekilde kökleniyorlar. Ben de geçen yıl alamadığım aynı yöntemle köklendirilmiş glaburu fidanlarını alacağım. Tohumdan da çıkıyormuş. Kurak yerde yaşadığını düşünürken sulak yerde çok güzel gelişiyor. Karadeniz bölgesinden gelen glaburu fidanlarını o zaman yerim olmadığı için verdiğim arkadaşlar sulama yapmadıkları için ölmüştü. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|