![]() |
|
![]() |
#1051 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Sn heyyamola, Bu koy biberi, Ucburun mudur? Ucburun icin biraz kalinca duruyor ama bilemedim. Degilse, Kayseri'ye mi aittir? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Ağaç Dostu
|
29 Eylül 2013' den Tek kök bitkiden tek seferde toplandı. (Bir bu kadar da üzerinde olgunlaşmayı bekleyen var) ![]() Yine sera içinde, 4 gövdeli sırık yetiştirilen tek kökten topladıklarımız... ![]() Biberler de hasat edildi. En iyi gelişen 5 tanesi tohuma bırakıldı. ![]() Starking elmanın birazı da seyreltmek suretiyle toplandı. ![]() Güz şeftalisi ve angeleno erik de hasat edildi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şekli üçburunu, kabuk kalınlığı kapyayı andırıyor. Uç kısmından sapına doğru artan lezzetli bir acılığa sahip.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
|
29 Eylül 2013' den Haftaya soğuk vurabilir endişesiyle sebzelerin çoğunu hasat ettik. ![]() Takıldık yine domateslere... ![]() Gün boyu çok yorulduk. ![]() Zengin bir sofrayı hakettik. ![]() Patates 6 saat, diğerleri 6 dakika önce hasat edildi. Hele de kendin yetiştirmişsen... Bundan öte zenginlik var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: NAZİLLİ /DİDİM
Mesajlar: 980
|
emeklerinize sağlık. ah o domatesi yıkayıp bıçak kullanmadan elinle bölüp yiyeceksin . doğal tadı gitmeden. afiyetle yiyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
|
6 Ekim 2013' den Golden'in hepsi ![]() Starking'in yarısı hasat edildi. ![]() Kalan starkingler haftaya toplanacak. ![]() Vardy japon cinsi erik de hasat edildi. Dayanıklı yapısı ve lezzetiyle beğenildi. ![]() Bhut jolokia, birazdan toplanacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
|
13 Ekim 2013' den Kendiliğinden çimlenip gelişen tek kök domates soğuk almış. ![]() Geçen haftaya kadar kendisinden 300 adetden fazla meyve hasat etmiştik. ![]() 40 gün daha soğuk vurmasaydı; herhalde 500 derdi. ![]() Meyveler 80-120 gr arası ![]() Kalan elmaların hepsini bugün topladık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Ağaç Dostu
|
27 Ekim 2013' den Erciyes'e kar bir aydan beri yağıyor. ![]() Sabah erken saatlerde nane yapraklarındaki kırağı ![]() Ömrü güneşi görene kadar.. ![]() Bugün işimiz çok. Öncelikle yanmış koyun gübresi ve kompost karışımını toprak yüzeyine seriyoruz. ![]() Hemen ardından çapa makinesiyle toprağı işleyip, gübreyi de karıştırmış oluyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaç Dostu
|
27 Ekim 2013' den Güz döneminde yapılan toprak işlemesi çok önemli.. ![]() Toprağı yumuşatıyor, gevşetiyor, havalandırıyor, kış yağışlarının daha iyi nüfuz etmesini sağlıyor. ![]() Çapa makinesinin arkasına taktığımız basit bir aparat sayesinde, düzgün çiziler açabiliyor, iri tohumların (mısır, ayçiçeği, fasulye, kabak, vs.) büyük miktardaki ekimlerini kolayca gerçekleştiriyoruz. ![]() Toprağı devamlı aynı yönde değil de, bir sefer enine, diğer sefer boyuna işliyoruz. ![]() Fısır-fısır kabardı. Mutlu oldu. Sevindi, sevindirdi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Ağaç Dostu
|
27 Ekim 2013' den Yaz başında söküp, cocopeat içinde sakladığımız ranunculus pençeleri yeşermiş bile. ![]() Glayöl yaprakları henüz sararmadı. Bir aydır sulamıyoruz ama... Aslında kormlarını ne kadar geç sökersek o kadar iyi... Kormlar iyice gelişmiş olurlar. ![]() Limon kokulu fesleğen tohumları iyice olgunlaştı. ![]() Karanfil hala açıyor. ![]() Kendiliğinden gelişen yabani roka... Aroması çok keskin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaç Dostu
|
27 Ekim 2013' den Böğürtlen hala meyve veriyor, ancak lezzeti tatminkar değil.. ![]() Neyse ki sona kalmadan, dona kalanlar da var... ![]() Komposto olarak da denedik. ![]() Doğal lokum, yumuşak kurabiye.. (Haşlanmış şeker pancarı) Közlemesiyle tanışanlar, haşlanmışını terkediyorlarmış. ![]() Acı da olmazsa olmaz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Bogurtlenlerdeki tat yetersizligi, mineral eksikliginden olabilir mi acaba? Mineral takviyesi, kavun ve karpuzlarda tatta iyilesme sagliyor; belki bogurtlenler icin de yararli olabilir. Düzenleyen birnefestoprak : 25-11-2013 saat 02:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Moderatör
|
Bence onlar zamansız oldukları için lezzetleri iyi değil. Yani çiçekten meyve olgunlaşmasına kadar geçen süre daha az normal döneme göre bu yüzden de lezzet bakımından zayıf. Sonradan çiçek açıp meyve tutan diğer meyveleri düşünün bir de ilkbaharda çiçek açıp meyve tutanları. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaç Dostu
|
Mineral eksikliğinden ziyade, mevsimsel faktörlerden kaynaklandığını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeterli sıcaklık toplamının sağlanamaması, gece-gündüz ısı farkının fazla olması, fotosentezin yetersiz kalması, vs. sebeblerden kaynaklandığı kanısındayım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
Şehir: Malatya
Mesajlar: 406
|
sayın heyyamola kasımpatıları budadınız mı? bodur oldular yoksa cinsleri mi öyle? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|