![]() |
|
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Fideler fideler maşallah Sayın heyyamola bitkilerin fide hallerini çok seviyorum ah bir de şaşırtmaları olmasa... Çok işiniz var çok, Allah'ım rastgetirsin, kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
|
Çok fazla tohum çeşidi ekmiştik. Hiçbir işimizi zamanında yapamıyor, hepsine birden yetişemiyoruz. Her seferinde pişman olduğumuz halde, deli gönlümüze söz geçiremiyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola evet dediğiniz gibi deli gönlümüze söz geçiremiyoruz maalesef. Olsun başarabildiğimiz kadar diyelim. Vee kahramanlarımız uçuç böcekleri, uğur böcekleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
|
8 Mayıs 2013' den Elma ağacında külleme zararı. ![]() Yaprakların üzerine kül serpilmiş sanki... ![]() Kükürt'le mücadele edeceğiz. ![]() Erik' de oluşan meyvelerin bir kısmı, henüz küçükken dökülecek. ![]() Erik testereli arısı zararına uğrayanlar, büyüdükten sonra dökülür. Küçük bir arı'ya benzeyen bu zararlı, yumurtalarını yeni açmış erik çiçeklerine bırakıyor. Çiçekler meyveye dönerken, yumurtadan çıkan larvalar meyve içine yerleşip, çekirdek evini yiyerek besleniyor. Meyve üzerindeki delik ve tahtakurusu gibi kokan çıkardıkları talaş, onları teşhis etmemizi sağlıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprak bitleri olmalı ki uğur böcekleri beslenebilsin... Biraz sabırlı olabilsek, 100 yerine de 80' e razı olsak, doğal dengeyi bozmadan, sorunları çözebiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola gerçekten çok haklısınız, çok doğru diyorsunuz. Fakat ben de diyorum ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede kendiliğinden yetişen yabani bir bitki, adını bilmiyorum. Dert merdiveni olmasın da... Düzenleyen heyyamola : 22-05-2013 saat 23:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
8 Mayıs 2013' den Sera içindeki saksılara şaşırtığımız çilek fideleri, aşırı sıcaktan kavrulmuş. ![]() Meyve fidanlarımızın taze uç sürgünleri, ağır hasarlı... ![]() Düşmanlarımızın dostluğu... ![]() Kuş üzümü diye bildiğimiz üzümsü yaprağındaki zararlanma (galiba yaprak uyuzu) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaç Dostu
|
8 Mayıs 2013' den Glayör, ![]() 2 hafta gecikmeyle dikildi. ![]() Maydanoz, frenk maydanozu, tere, roka, güneyik 2 ay gecikmeyle, Dereotu, kekik 1 ay gecikmeyle, Mor reyhan, semizotu 2 hafta gecikmeyle, nihayet bugün ekildiler. Ispanak, pazı, fındık turpu, havuç, şalgam, kırmızı pancar bu gidişle ekilemeyecek gibi... ![]() Tatlı rengiyle, ![]() İlk kelebeğimizle tanıştık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
8 Mayıs 2013' den Adını sorduk söylemedi... ![]() Sarı paketler, inşaallah uğur böceği yumurtasıdır. ![]() Zararlı yoğunluğunda düşüş var. ![]() Kırmızı okla gösterilen, uğur böceğinin larva veya pupa hali olmasın?... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola, kına, kadife ve zinnia fideleriniz seyreltmeyecek misiniz onları? Bir de ben de glayöl ve iris soğanları dikmiş idim bakıyorum bakıyorum çıkan yok. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mutlaka sürgün vermişlerdir. dikkatlice eşeleyip, sürgünlerine zarar vermeden, ters çevirip tekrar dikiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Moderatör
|
Maşallah hepsi çok güzel olmuş. Çilek fidelerinizin çiçeklerini kopartın bence bitki hırpalanmış, yaprakları zarar gördüğü için tutsa da besleyemez meyveleri. Onları koparın ki bitki gelişsin. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
|
9 Mayıs 2013' den Yine yaprak bitleri, ![]() Çoluğu, çocuğu... ![]() Genci, yaşlısıyla... ![]() Her aileye 3 değil, 300 çocuk tavsiyesine uymuşlar. ![]() Salgıladıkları tatlı, yapışkan sıvıyla fumajin'e neden olup, hastalıkların yaygınlaşmasına da ortam hazırlıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Sayfalarınız adeta görsel bir arşiv değerinde sayın heyyamola.. Uğramadan edemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|