View Single Post
Eski 22-05-2013, 01:10   #759
heyyamola
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sayın heyyamola evet dediğiniz gibi deli gönlümüze söz geçiremiyoruz maalesef. Olsun başarabildiğimiz kadar diyelim.
Vee kahramanlarımız uçuç böcekleri, uğur böcekleri maalesef artık bizim buralarda görünmüyorlar. İnsanlarımızın rahatı mı desem, bencilliği mi desem, boşvermişliği, özentisi mi desem. Sivrisinek mücadelesi adı altında ilaçlamalar. Hepsi birden ölüp gidiyorlar, nesilleri tükeniyor. Geçenlerde balkonda oturuyorum bir sürü serçe gelmiş benim güllerin üzerinde pıt pıt gagalarıyla yiyorlar birşeyler. Dedim halbuki doğa kendini nasıl tamamlıyor ama işte biz insanoğlu maalesef herşeyi altüst edip yok ediyoruz.
Çok yazık.
Geçen sene badem ağacına yoğun şekilde yaprak bitleri dadandılar. Bir hafta kadar bekledim. Daha da yoğunlaştılar. Tam ilaçlarken 3-5 tane uğur böceği farkedip vazgeçtim. O bölgeyi bir hafta boyunca gözlemledim. Uğur böcekleri çoğaldı. Yaprak bitleri yok oldu. Biraz hasar oldu ama olsun. Kalanlar fazlasıyla yeter...

Yaprak bitleri olmalı ki uğur böcekleri beslenebilsin... Biraz sabırlı olabilsek, 100 yerine de 80' e razı olsak, doğal dengeyi bozmadan, sorunları çözebiliriz.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön