![]() |
|
![]() |
#811 |
Ağaç Dostu
|
17 Mayıs 2013' den Patlak olarak adlandırılan yaban çalısı çiçeklenmiş. ![]() Yabani soğanlı çiçek açmış. ![]() Erik fidanının bir dalına aşılanan kayısı ikinci senesinde ![]() Ayva meyve tutuyor. ![]() Mürdüm eriği anacına aşılanan can eriği, ikinci senesinde meyve bağladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Ağaç Dostu
|
19 Mayıs 2013' den Can eriğimiz 2 ay boyunca tüketebildiğimiz çok verimli bir çeşit... (Nohut büyüklüğündeyken bile yenebiliyor. Tamamen olgunlaşması ise iki ayı buluyor.) ![]() Mürdüm eriği çok geç olgunlaşan, kuru madde oranı yüksek, kurutmalık bir çeşit... ![]() Anemon tohumları olgunlaştı. ![]() Dökülen tohumlarından yetişen alev çiçeği (phlox) çiçek açtı. ![]() Bademler, çağla olarak tüketilemeyecek kadar kartlaştılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
|
19 Mayıs 2013' den Sera içinde ürettiğimiz fideler zamanında şaşırtılamadıkları için şaşkınlar... ![]() Güller, ![]() Açmaya başlıyor. ![]() Keza karanfilde... ![]() Fide köklerini keserek zarar yapan danaburnu...(Yanlış fotoğraf yüklemişim. Bu böceğin adı cır cır böceği. Sonraki mesajların bütünlük ve akıcılığını bozmamak adına, mesajı silmeyip sadece bu eklemeyi yapıyorum.) ![]() Düzenleyen heyyamola : 05-06-2013 saat 22:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Ağaç Dostu
|
22 Mayıs 2013' den Tohumlarını 1 gün suda bekleterek, şişirip tohum kabuklarını çatlattığımız bamya 3 günde kolayca çimlendi. ![]() Hepi-topu 2 tanecik metrelik börülce de çimleniyor. ![]() Yumrularını ayırmadan diktiğimiz dahlia (yıldız çiçeği) dört bir koldan sürgün vermiş. ![]() Kumrucuk, ![]() Uçuş talimleri yapmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın heyyamola; maşallah, açana, tomurcuk verene, büyüyene, gelişene, rengine... İnanın gerçekten verilen emek belli oluyor; ellerinize sağlık. Hele bir de o kıyamam tek kumrucuk ne kadar hoşuma gitti, ne kadar sevindim anlatamam. Daha da üresinler çoğalsınlar inşallah. ![]() Danaburnu!.. Bahçe ile ilgilenmemin 4. senesi şimdiye kadar hiç görmedim. Fakat 2 gündür 3 tane danaburnu öldürmüş komşularım benim yuvarlak tarlamın yanında. Eyvah!.. Bit, tırtıl, köpüklü, küllenme, mantar derken bu daraburnu nerden geldi acep? Ne yapmam gerek peki şimdi benim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
cırcır böceği değil ama danburnumu onuda bilmiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uygun başlıkta bu böceğin adını soracakken, sayenizde onu da öğrenmiş oldum. Evet, kesinlikle cır cır böceği |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
|
Danaburnu olmadığı kesin... Genel olarak cır cır böceği denilince aklımıza hemen ağustos böceği geliyor. Ağız bölgesinde küçük bir kıskaç mevcut, çekirge kadar olmasa da sıçrayabiliyor. Vikipedi' deki bilgilerle karşılaştırınca cır cır böceği olduğuna hükmettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece yanlış fotoğraf yükleyip, ön izleme yapmamamdan kaynaklanan bir iletişim kazası... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Ağaç Dostu
|
Onları ben de karıştırırım Sayın hdoğan. Bir de çekirge var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
Hocam Ağustos böceğininde cırcır böceğininde rengi biraz sarıya kaçmazmı? Ağustos böceği kesin değil Ağustos böceği şekil olarak biraz sineğe benzer gözleri gözeneklidir biraz bal rengindedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gündüzleri karşılaştık hep.. Ya toprağı karıştırırken, ya bir ot yığınını kaldırırken... Anladığım kadarıyla gündüz toprak altında saklanıyor, ısı ve ışıktan çok da hoşlanmıyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu böcekten farklı mı? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Ağaç Dostu
|
25 Mayıs 2013' den Uğur böceği, havada... ![]() Karada çalışıyor, ama bu sene sayıca azınlıktalar... (3 senedir hiç ilaçlama yapmadık ama sağolsun komşular bizim açığımızı kapatıyor.) ![]() Sarı paketçikler; biraz önce uğur böceği tarafından bırakıldı. ![]() Onlar yumurtadan çıkana kadar, bunlar tam kapasite çalışıyor... (Yaprak bitleri) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Ağaç Dostu
|
25 Mayıs 2013' den Olgunlaşan çilekler, ![]() Günlük atıştırılanlar haricinde, yarım kilo kadar toplanıp hemen reçeli yapıldı. Lezzeti mi?.. Mukayese kabul etmez... ![]() Tatlı karadut, ![]() Yavaştan kızarmaya başladı. ![]() Kararıp, olgunlaşması için 10 gün daha lazım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Ağaç Dostu
|
26 Mayıs 2013' den Bugün hava bulutlu ve nispeten serin. ![]() Sebzelik alanımıza damlama borularını yerleştirdik. ![]() Bir ucundan kendi yetiştirdiğimiz fideleri dikmeye başladık. ![]() Daha önce 2 defa biçtiğimiz nane, 3. defa ![]() Biçilmeye hazır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Ağaç Dostu
|
26 Mayıs 2013' den 3 ay önce saksıya dikip, açık havada yarı gölge bir yerde beklettiğimiz, tatlı karadut çeliklerinden 3 tanesi tutmuş gibi... ![]() Katmerli çin karanfili çiçek açıyor. ![]() Bu da dantelalı olan... ![]() Zambak tomurcukta... ![]() Gül' ün de vakti geldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
|
Eveet, gerçekten de öyle, kalp gözü ile bakılması gerek. Çok güzel Sayın heyyamola. Maşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|