![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
5 Ağustos 2012' den Sebzelere devam edelim ![]() Kabak çiçeği dolması, lezzet düşkünlerinin favorisi.. Çiçekleri sabahın erken saatlerinde açılıp, hava biraz ısınınca geri kapanıyor. Tam açmış haldeyken çiçekleri toplayıp, acilen doldurmak gerekiyor. Çiçekleri toplarken, dondurma külahları gibi iç-içe istifleyerek, kapanmalarını engellemeye çalışıyoruz. Toplaması zahmetli olsa da akşama sofradaki lezzeti düşünerek göğüs geriyoruz. ![]() Kara kabak ![]() Salatalık (resimdeki cimcime, yatsı ezanından sonra dalından koparılmadan yenilmiştir) ![]() Domates şekilli biber ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
5 Ağustos 2012' den Kendiliğinden çimlenmiş ceviz çöğürü (sincap marifetiyle) Sincaplar 3 sene önce, ağaçlandırma projelerinin bir parçası olarak doğaya salıverilmişler. Her yerde fink atıyorlar. Bazı komşular, cevizleri çalıyor diye şikayet etse de, sonuçta hayırlı bir işe vesile olduklarından teşekkür ediyoruz. ![]() Süs kabağı meyve bağlıyor ![]() 3 gün sonra ![]() Defolu değil, aslından böyleymiş... ![]() Çiçek için son... Meyve için başlangıç !.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Çok güzeller Sayın heyyamola, bu sene ben de merak sardım süs kabaklarına tohumunu almış idim sevgili Sudenur a gönderdim. İnşallah tekrar alıp bu sene ekmeyi düşünüyorum. Kısmet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Merhabalar Sayin Heyyamola Bahcenizi zevkle gezindim keyifli anlatiminizda kat kat güzellik katmis Hele birde memleketimin yollarini daglarini görünce gurbette oldugumuz icin ayriettende duygulanmadim degil hani bahceniz bitkileriniz agaclariniz hersey cok güzel Cenab-i Hak huzur,bereket ve mutlulukla bakmanizi nasip etsin insallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
5 Ağustos 2012' den Sebzelik parseli ![]() Karpuz ![]() Bir ay boyunca epeyce hasad ettiğimiz sırık fasulye artık yorulmuş, yeniden canlanmak için havaların birazcık serinlemesini bekliyor... ![]() Acur da çok verimliydi. O da bir ay boyunca, ne çiçeklerini... ![]() Ne de meyvelerini esirgemedi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğenmenize çok sevindim. Hele memleketinizi hatırlamanıza vesile olmak, bizi de çok duygulandırdı. Neticede gurbeti, memleket hasretini ancak yaşayanlar bilir.. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Daha da güzellerinin sizlerin olmasını diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
5 ağustos 2012' den Bir ay önce saksıya alınan thai biber fideleri ![]() Mini saksı domatesi ![]() Baş soğan, yeşil yapraklarının fotosentezle ürettiği besinleri (gurbette kazandığı paraları)... ![]() Asıl gelişmesi gereken yere gönderiyor... ![]() Havuçlardan bazıları hasat olgunluğuna gelmişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
5 Ağustos 2012' den Tohumluk ayrılanlar Kırmızı salatamız büyüdükçe kısım kısım biçilmişti. Bu kısmı hiç biçmeyip, tohum üretmesi için bırakmıştık. ![]() Sırık fasulyemiz ilk tohumlarını olgunlaştırmak üzere ![]() Topak kabağımız sarardı, ancak tohumların olgunlaşması epey zaman alacak ![]() Acur tohumu için, bir kısa-tombul ![]() Bir de uzun-ince meyve bıraktık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Hepsi super maşallah ellerinize saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
23 Ağustos 2012' den Bamya hasat zamanına çok hassas... Çiçekten meyveye döndükten sonra 2 gün içinde hasat edilmezse hemen kartlaşabiliyor ![]() Havuçlarımız 15 gündür peyderpey hasad ediliyor. ![]() Bu çıtır lezzeti, bekletmeden tadabilmek ayrı bir bahtiyarlık ![]() Mor reyhan yaprakları ![]() Yapraktaki kanatlı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
23 Ağustos 2012' den 15 Ağustos' dan itibaren gece sıcaklıklarındaki azalmanın etkisiyle fasulyeler yeniden atağa kalktılar ![]() Samandağı biberi, hem enine hem de boyuna gelişiyor. (Sayın vehibe'ye selamlar) ![]() Beyaz patlıcan ![]() Kemer'i, Pala'sı ![]() Aydın siyahı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Ona da yeşil ve doğa sevgisini aşıladınız ya... Ne mutlu size !.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Moderatör
|
Bu sene daha fazla olacak inşallah benimle tohumları ekiyor çok seviniyor. Gerçi karıştırıyor birbirine ama olsun. Şansına hepsi de çimleniyor. Geçen sene ufacık viyole biber, patlıcan ve karpuz tohumu ekti şansına hepsi de çimlendi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Moderatör
|
Sizin Aydın siyahı patlıcanlarınız kısa gibi geldi bana. Ben bir ara ekmiştim yaklaşık 30 cm e kadar uzuyorlardı. Sizin fasülyelerden ben de aldım bakalım Adana'da nasıl olacaklar. ![]() Düzenleyen h_dogan : 11-01-2013 saat 23:02 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sırık fasulye'yi Kayseri şartlarında 22 Nisanda ekmiş, 1 Temmuzda hasadına başlamıştım. Aşırı sıcaktan hoşlanmıyor, kuzey tarafa, mümkün olduğunca erken ekmenizi tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Sayın heyyamola bahçenizin maşallahı var ne kadar bol çeşit elinize kolunuza sağlık.İnsanın baktıkca ömrü artar ALLAH olmayanlarada nasip etsin banada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
sayın heyyamola bahçeniz çok hoş.sanırım hisarcıktasınız.bende kayseride bahçe edinmek istedim ama çok pahaydı.sırf bahçemiz olsun diye memlekete taşındık.kayseriyi çok seviyorum.saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepimizin tüm istek ve arzularının (en başta da sizinki) tez zamanda gerçekleşmesi dileklerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçemiz, Hisarcık'dan 3 km daha aşağıda, şehir manzarası olmayan kuytu bir yerde Daha da güzellerinin sizlerin olması dileklerimle... Darende-Günpınar şelalesi ve tohma kanyonundaki güzelliklerden çok etkilenmiştik. Malatya'ya selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Bahçeni görür görmez yüreğim cız dedi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
23 Ağustos 2012' den Beyaz domatesin tadı da rengi gibi... ![]() Bu yerli cinsin lakabı ''Deve tabanı'' ![]() İri pembemiz, henüz irileşmekle meşgul ![]() Bunun tohumu ''Yıldız şekilli mor domates'' olarak gelmişti. ![]() Bu da sarı armut çeri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|