![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Buna devam edin; bende sizin kırmızı örümceğe yakalanmış patlıcan ve hatta arkın sırtına dikilmesi gerekirken ortasına diktiğiniz biberleri yayınlarım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
aslında Rafet beyin bahcesine gelmişsiniz, size çay söyledi mi? Hadi cevabını ben vereyim kesin söylemiştir. ![]() Sıkı bağlısınız demişsiniz ama bir şey ekip biçeceksek ortalık çekilen kılıç şakırtıların geçmiyor. Bu kanlı bıçaklı durumu gören biri; akşama bu aynı kişileri _ bir masa etrafında _ iki tek atarken gördüğünde 'Siz İzmirli misiniz diyor? ''Eee İzmir li olmak, İzmir' de doğmak değildir, yaşamaktır. Sonra annelerimiz aynı güneş altında çamaşır yıkamışlardır.'' deyip iki tek daha atıyoruz. Şarhoş olanı ise havuza... ![]() Saygılar efendim tekrar hoş geldiniz. Kendinize ait sayfa açmışsınız geçerken gözüme çarptı. Çarpılacak kadar güzelmiş. Hayırlı olsun. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
akşama bu aynı kişileri _ bir masa etrafında _ iki tek atarken gördüğünde 'Siz İzmirli misiniz diyor? ''Eee İzmir li olmak, İzmir' de doğmak değildir, yaşamaktır. Sonra annelerimiz aynı güneş altında çamaşır yıkamışlardır.'' deyip iki tek daha atıyoruz. Şarhoş olanı ise havuza... ![]() Hoşbuldum efendim; Halil bey bende bundan bahsetmek istemiştim, balıklar rokalar ve tek bir araya gelince ne kızgınlık kalıyor ne küskünlük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Bende amatör balıkcıyım ama serpme ile avlanıyorum. ( aynı zamanda kara avcısı olduğumu şimdilik söylemiyorum) ![]() Rafet bey yokken yazayım dedim. Gelince kaçarım. ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
Serpme kullanmadım hatta şimdi google den görsellerine baktım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
diye kendinize bahçe açmışsınız, .. Güzelmiş. Hayırlı olsun. Saygılar bizden efendim. Düzenleyen Halil Önen : 06-09-2011 saat 12:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Halil bey bu yazınızı okuduğumda bir hayli güldüğümü itiraf edeyim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Ben de hodri meydan diyorum. Hadi bakalım... ![]() İstersen şuradan başlayalım. Sn. Meyveli Tepe yer fıstığına ve hünnaba bile yapışan kaolin formülü ( karışımı) bulmuş. Bir operasyon ile ele geçirirsen senin zeytinlerde deneyelim. Ben hazırım. Yalnız zeytinlerin dökülme ihtimaline karşı; üç defa 'hakkını helal ediyor musun'... 'evet ediyorum' deme hakkınız saklı. ![]() Saygılar dostum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
ne ile yapıştırıyormuş kaolini tüylerin üzerine .rüzgarsız hava da kükürt atmak kolaydır.durumu anlatsın Bizde makina da var ,traktör de var kaolin de var.Sadece ilacı ve yapıştırıcısı yok.Biz her gün aynı yolu çiğniyoruz.Bunları öğrenirsek Rafet'i bırakır senin tarafına geçeriz. Hem de ağaçları şu meşhur sinekten kurtarmış oluruz.(tırtıllardan) Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
7/24 herdaim bende hazırım , lakin bu günlerde aksilikler üst üste geliyor , 2 gün pc bozuktu onla uğraştım, bir yandan kızımın üniversite kayıtları, falan derken zaman bulamadım. Bahçede yardımcı olacak kimyager yetişmek üzere , önümüzdeki yıllar yeni formüller üretiriz diye düşünüyorum inşallah ![]() Zeytinlerime uygulamayı düşündüğünüz Sn. Meyveli Tepe ' nin yeni kaolin formülü için hiç düşünmeden üç değil otuz üç kez evet diyorum. Bu iş için makine bile olmasa , iman gücü ve bilek gücü ilede üstesinden geliriz .Yeterki insanın sizler gibi dostları olsun. ![]() saygılar, görüşmek üzere hoşçakalın.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Gülleci bulamacını süzerek tortusundan ayırmıştık. Halil bey kalan tortuyu bir fırça ile zeytin ağaçlarının gövdesine sürülmesini önermişti. Fakat kalan tortu miktarı az olduğundan 1 veya 2 ağaç gövdesine yetecek kadardı. Oysa 50 ağacımız var. Kalan tortu oldukça koyu bir kıvamda idi. Bende tortuyu biraz sulandırıp , sırt tulumbası ile tüm ağaçların gövdesine uyguladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde yardımcı olacak kimyacılar çoğalıyor. Biraz önce kızımı ankaraya yolcu ettim . Hayırlısı ile başlayacak , başlamak bitirmenin yarısı demekmiş. Dün gece bahçemizde vakit geçirmek için büşrayı ve ailesini davet ettik. Bahçemizin yakınından bahçe satın alarak bize komşu olan İsmail bey'de eşiyle birlikte katıldı. ismail bey'in kimya mühendisi olduğunu öğrendik. ismail bey yaptığımız çalışmalardan etkilendiğini ve bundan sonra zehirsiz mücadele ile devam edeceğini belirtti. Bir ara kıdemli müdürümüzde eşiyle geçerken çok kısa süre uğradı . Yoğun bir düğün daveti trafiği yaşadığı için uzun süre kalamadılar. Yoksa yakalamışken bırakmazdım kendilerini.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu gün saat 5 gibi sizde, Hülya hanımın ve zeytinli bahçenin zeytinlerinde yeni kaolin karışımını deneyeceğiz. Bende hiç kaolin kullanmadığın bir kaç büyük zeytin ağacımda deneyeceğim. Yeni denemelerde buluşmak üzere... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Arkadaşlar kolay gelsin. Rafet bey Allah kavuştursun, kızımıza başarılar diliyorum. Yeni komşunuz, ubyi adayı İsmail beye de hoş geldin diyorum. İsmail beyleri severiz ![]() Yeni denememizin ayrıntıları Halil bey de. Artık Hülya hanımın Ubyi kaydını yapalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kızım için bulunduğunuz temenniler için teşekkür ederim. yeni komşumuz ismail beye zehir kullanmayanları aramıza kabul ettiğimizi söylemiştim. ![]() Şu an halil bey ve ekibi zeytinlibahçe'de yeni kaolini uyguluyorlar. Hülya hanımada Ubyi 'ne neden kayıt olmadığını sorduğumda , biraz eksiklerinin olduğunu fakat çok kısa sürede aramıza katılacağına söz aldım.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende saat 18.30 gibi Hülya hanımın bahçesine gittim. Hem uygulamayı yerinde değerlendirmek hemde halil beye karşı kullanmak üzere cephane toplamak için. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Halil bey yakınına gelince resim çekileceğini anlıyor ve bir şekilde yüzünü kapatıyor. Bende resimleri uzaktan zoom yaparak ona çaktırmadan çekmeye çalıştım , ama yakalandık , gözünden birşey kaçmıyor... ![]() Yalnız öğle bir poz yakaladım ki sormayın ,onu şimdi burada yayınlamayacağım , o pozu ileride tehdit unsuru olarak kullanmayı düşünüyorum.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Hülya hanımın bahçesinden sonra benim bahçeye geçildi , oradanda zeytinlibahçeye geçildi. Yine karanlığa kalmıştık , fotoğraf çekimi yapmak zorlaşmıştı. Ama yinede uygulama yapılmış ağaçlardan resim alabilmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Rafet bey, ellerinize sağlık. Halil beyden haberler geldi, oldukça başarılı bir uygulama olmuş. Resimlerdeki uygulama daha yeni, ıslak. İlk uygulanan zeytinlerin üzerinde kuruyan kaolinin çok iyi bir kaplama oluşturduğunu belirtiyor. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir dedektif dostunuz... Yoksaa... ![]() Şapkayı zor bulursunuz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
her zaman keklik avlanmaz ya bazen insanı hem ses geçirmez ile düz ovada avlarlar yeterki insanın can dostları olsun.Bol avlar HALİL bey.....selamlar kaolinler de atılmış haberimiz olmadan .Benim 67 hâlâ taksim edilecek de biz de karışm yapıp atacağız.İnsan üvey evlat olmasın ne yapalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saat 6 dan sonra 6 tarla uygulaması gece yarısına kaldık. Seni ekmek arası düşünmedik. Keyf bahçesinin işleri keyfekeder olmalı. ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
doğru söylersinHalil'im.Bizim ki keyfe keder.Olursa da Allah razı olsun,olmazsa da Allah razı olsun.Yeterki gönüller bir,neş'eler pûr olsun.Ben sulama işine devam ediyorum.Vaktim bol.Arada bir çay içmeye de beklerim.Hep iş için gelinmez ya.Benim bahçenin üst tarafında BILDIRCIN da KEKLİK de var.İstersen elle de tutabilirsin.Selâmlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-09-2011
|
Fafet bey bugün sizi de müdürün bahçesine bekliyoruz, umarım gelirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
müdürün bahçesinde toplandık
Bugün Müdürün bahçesindeki toplantıya biraz geçte olsa katılma fırsatı bulabildim. Çok hoş sohbet ve bilgi alışverişinde bulunduk. Daveti yapan sn.GümeTepe idi ama işlerinden dolayı katılamayacağını öğrendim. Kutlamayı sizin bahçede yaparız artık sn. GümeTepe ![]() Yine çok güzel cephaneler yakaladım , Halil bey stoklar çoğalıyor .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
sevgili Rafet ellerine sağlık.Ne güzel resimleri tam yerlerinden oturtmuşsun.Sen bu çok iyi biliyorsun.Hani Halil'in kulaklıklınişan vaziyeti varya süper.Sayende benim tarlaya da elektrik geldi.Akşamları yakınca millet şüpheleniyor.Herşey için çok teşekkür ederim.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Sn. kıdemli müdürüm elektriğiniz hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın . Aslında elektriğe ihtiyacınız yoktu bence , sizin ışıltınız zaten heryeri aydınlatıyordu. Neşeniz, sohbetiniz , sevginiz herşeye bedel inanın. iyiki varsınız , saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|