![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Akhisarlı, Toprakla uğraşmak devamlı takip isteyen bir iş olduğundan yapılacak bir işin zamanını geçirdiğinizde o yılın tüm emekleri boşa gidebilir nitekim sizin sebzeleriniz verdiğiniz emeğe karşılık sonuç hüsran. Sebze bahçesindeki ot küsküt otu asalak bir bitki tohumla çoğalaır ve hızla yayılır mücadelesi güçtür, Kanyaşa gelince bizde bir söz vardır eğer bir kimseye kötütlük yapmak istiyorsan tarlasına 1 avuç kanyaş tohumu serpiver o ölünceye kadar ona yeter derler. Suyunuzda bolmuş keşke meyve ağaçlarınızı çok daha erkenden sulamaya başlasaydınız kurumasalar bile ilerde gelişme ve verimleri muhakkak etkileneceklerdir. Sizlere işlerinizde kolaylıklar diler içinizdeki toprak ve bitki sevdanızın daimi olmasını temenni ederim. Muğladan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Alıntı:
Tarlayı sürerken kanyaşının ,kök kısmına baktım .Boğum boğum, her boğumda kölenmeye hazır damarlar uzamış bir an kırkayağa benzettim. hemende boğum yerlerinden kolayca kırılıyor .bu yeni bir kanyaşı demek. Sürdükten sonra toprak yüzeyinde bu köklerden çoksayıda vardı .Dediğiniz gibi ömür yetmez toplamaya. Çaresizce bedduğa ettim .inşallah birileri yemeyi denerde, güzel bir kanyaşı kökü kebabı icat eder .Dünya çapında talep görür. |
|
|
|
|
![]() |
|
|