Bu bitkiyi Antepli komşum ;"Sen meraklısın al ek bahçene dedi "Bir avuç tohum verdi .Adını söyledi ama anlamadım soramadımda ,ne işe yarar diyebildim.Yemeklere konur Antepte çok tutulur ve kilosuda çok pahalıdır deyince ,dünyadan bi haber olduğuma hayıflandım.
Kayınpederime gösterdim .Komşuya fazla güvenmediğinden olacak "Sakın ekme bilmediğin ot başını ağrıtır dedi"Korka korka ektim .Büyüdüler fakat yemeklere konacak bir tarafını göremedim. Sonra bir dal kopardım bu bitkinin neresini yenir diye sordum komşuya.Meğer geç kalmışım çiçeklerinin kırmızı kısımları yenirmiş.Adı Aspir miş .
Sonuçta yüksek yağ oranına sahip bu bitkiyi komsum sayesinde öğrenmiş oldum.
Bunlarda bir başka komşunun hediyesi altın çilek On kök kadar hediye etti .
Doğrusu ilk çıktığında çok pahalı olarak alıp eve getirmiştim bir kutu .Altın çilekya evdekiler üşüştü başına bende gururla ikram ettim.İkinci kez isteyen olmadı, bütün ısrarlarıma rağmen o kadar para vermişim çöpe gitsin istemezdim.
Tatlımı tuzlumu ekşimi anlamadım.Sanırım çok para etsin diye herzaman yapıldığı gibi gök toplamışlardır herhalde.
Benim çilekler bu gidişle Kasım Aralıkta meyve verirlerse gerçek tadını öğrenmiş olacağım.
Bu domatesin adı pç domates veya erik domatesiydi .Pamuk sıralarında ekmediğimiz halde çok sayıda çıkar inadına kıpkırmızı kesilir , bizde yabani ot muamelesi yapar söker atardık.
Nerden bilebilirdik sonradan çok meşhur olacağını, sosyetik bir isimle büyük marketlerin en aranılan domatesi olacağını .Pişmanlığımı göstermek için biraz diktim.Bahçede yine en iyi durumda olan domates bu.Eski dost.
Adını bilmediğim acı biberler bende süs niyetine Tadlarına bakılıp onaylanmak üzere Aliağa grubunu bekliyorlar.