![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Umarım her şey yolundadır ve mesajımı okuyacak fırsatı bulabilirsiniz. Ben 33 yaşında,evli, Ankara'da kamuda çalışan bir mimarım. Aynı zamanda resim de yapıyorum. Eşim 45 yaşında,yeni emekli oldu ama serbest çalışmaya devam ediyor, meslektaşız. Her zaman şehirden kaçmak istedik ve doğal bir yaşamın hayatını kurduk. Özellikle ben, hayvanları, bitkileri kısacası doğayı çok seviyorum ve şehirde yaşadıkça,her ne kadar kuşlarım ve bitkilerim de olsa sanki bir yanım eksikmiş gibi hissediyorum. Doğada çalışmak ve üretmek istiyorum. Köy hayatının hayaliyle yaşıyoruz ve bunun içinde iyice yaşlanmayı beklemek istemiyoruz Henüz gençken ve dinamikken hayatımızı değiştirip, yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Artık bu hayalimiz için bir adım atmamız gerektiğini düşünüyoruz, biraz birikmiş paramız ve bir arabamız var, bir arazi alıp içine küçücük bir bağ evi yapıp köy hayatına başlamak istiyoruz. 900 TL gibi çok cüzi emekli maaşının yanında zeytin ve keçi yetiştirerek ek gelir sağiayabilirsek bu işi kıvırabiliriz gibi geliyor. Yoksa çok mu hayalciyiz?* Ben her boş vaktimde zeytin, keçi yetiştiriciliği ve organik bahçecilikle ilgili araştırıyor ve okuyorum. Ama, takdir edersiniz ki, sadece okumak ve teorik bir şeyler öğrenmek, görmeden, yaşamadan, o havayı solumadan pek fazla bir şey ifade etmiyor ve çok eksik kalıyor. Ayrıca kafamızda bundan başka pek çok soru(n)lar var; örneğin, araziyi nasıl bulacağız, bize ustalık edebilecek, deneyimlerini paylaşacak birilerini bulabilir miyiz,yanımızda bizim gibi tutkulu komşular olsa , dayanışma içinde olabileceğimiz arkadaşlarımız olabilir mi gibi...Çünkü çok acemiyiz ![]() Tabii sorulacak çok sorularımız var Belki bize bir yol gösterebilirsiniz diye umut ederek bu mesajı yazmayı düşündüm. Umarım başınızı ağrıtmadım. Selamlarımla,Düzenleyen SAHIRE : 31-01-2013 saat 20:21 Neden: yanlışlık |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizlerden, UBYİ üyelerinden yardım ve fikir desteği almak beni çok mutlu eder. Zira oraları gittiğimiz bir kaç tatil dışında (onlar da kısa süreliydi.) hiç bilmiyoruz. Zeytin ve keçi için ilk etapta 10 dönüm arazi yeterli olur mu? Tabii arazi fiyatları hakkında da internetten araştırdığımız kadarıyla fikrimiz oldu. Oralarda 10 dönüm arazi 70-80000 tl gibi görünüyor. Ama baharda gidip yerinde bir araştırma yapmayı planlıyoruz. Tavsiye edeceğiniz bir bölge varsa önce oralara bakabiliriz... Selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 saat gidiş, 2 saat dönüş Selçuk taraflarına kadar geldik , bakmaya devam... bugün bir yer gösterdiler Havutçu taraflarında 11 dönüm içinde 50m2 evi var elektrik yok ama yakında (gelebilir vaziyette7-8000 tl tutar diyorlar) su da yok, kuyu vs. yok : arazinin yanından dere geçiyor ağaçları o dereden sulamışlar, bahçe bakımlı gibi şeftali ve zeytin ağırlıkta,biraz da ceviz dikmişler...baya bi ağaç var - yol var araziye ama yol baya bozuk ana yola ise çok yakın...160000 diyorlar ama pazarlık payı da varmış, evin masrafı da var ancak ev ruhsatlıymış bu da bir artı özellik...bilmem buralardaki fiyatlar nasıl- siz ne dersiniz, bir fikriniz olur mu?![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Bence, 160.000 tl nin 1/3 ile yola yakın tarla alır, 1/3 ile zevkinize uygun bir bağevi yapar (elek.su vs dahil) geri kalan 1/3 ilede meyve bahçesi kurulur ve diktiğiniz fidanların her yıl çocuk gibi büyümesini görmek daha heyecanlı olur sanırım. selamlar. |
|
|
|
|
![]() |
|
|