View Single Post
Eski 27-02-2012, 14:58   #79
Müdürün Bahçesi
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Ankara'dan Merhaba,

Umarım her şey yolundadır ve mesajımı okuyacak fırsatı bulabilirsiniz. Ben 33 yaşında,evli, Ankara'da kamuda çalışan bir mimarım. Aynı zamanda resim de yapıyorum. Eşim 45 yaşında,yeni emekli oldu ama serbest çalışmaya devam ediyor, meslektaşız. Her zaman şehirden kaçmak istedik ve doğal bir yaşamın hayatını kurduk. Özellikle ben, hayvanları, bitkileri kısacası doğayı çok seviyorum ve şehirde yaşadıkça,her ne kadar kuşlarım ve bitkilerim de olsa sanki bir yanım eksikmiş gibi hissediyorum. Doğada çalışmak ve üretmek istiyorum. Köy hayatının hayaliyle yaşıyoruz ve bunun içinde iyice yaşlanmayı beklemek istemiyoruz Henüz gençken ve dinamikken hayatımızı değiştirip, yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Artık bu hayalimiz için bir adım atmamız gerektiğini düşünüyoruz, biraz birikmiş paramız ve bir arabamız var, bir arazi alıp içine küçücük bir bağ evi yapıp köy hayatına başlamak istiyoruz. 900 TL gibi çok cüzi emekli maaşının yanında zeytin ve keçi yetiştirerek ek gelir sağiayabilirsek bu işi kıvırabiliriz gibi geliyor. Yoksa çok mu hayalciyiz?* Ben her boş vaktimde zeytin, keçi yetiştiriciliği ve organik bahçecilikle ilgili araştırıyor ve okuyorum. Ama, takdir edersiniz ki, sadece okumak ve teorik bir şeyler öğrenmek, görmeden, yaşamadan, o havayı solumadan pek fazla bir şey ifade etmiyor ve çok eksik kalıyor. Ayrıca kafamızda bundan başka pek çok soru(n)lar var; örneğin, araziyi nasıl bulacağız, bize ustalık edebilecek, deneyimlerini paylaşacak birilerini bulabilir miyiz,yanımızda bizim gibi tutkulu komşular olsa , dayanışma içinde olabileceğimiz arkadaşlarımız olabilir mi gibi...
Çünkü çok acemiyiz
Tabii sorulacak çok sorularımız var Belki bize bir yol gösterebilirsiniz diye umut ederek bu mesajı yazmayı düşündüm. Umarım başınızı ağrıtmadım. Selamlarımla, Ilgım YiGENO.
Kıymetli Sahire Aliağa/İzmir 'denmerhaba Yazınızı enaz üç,dört kez okudum .Cevap yazmak ve size nasıl faydalı olabilirim diye çok düşündüm.Doğa'yı,kuşları ve hayvanları çok sevdiğinizi sezinledim,küçük bir arazi ve içinde küçüçük bir bağ evi düşündüğünüzü belirtmişsiniz,yanlız bunları nerede düşündüğünüzü belirtmemişsiniz.Ankara'da zeytin ve keçi yetiştiriciliği yapmak çok zor olduğunu tahmin ediyorum. Ege'de düşünürseniz buralarda size UBYİ 'üyelerimiz yardımcı olur arazi bulunur,yetiştiricilikle ilgili yardımcı olabiliriz.Selamlar,sağlıcakla.

Müdürün Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön