![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sadece 3 ağacım olduğu için 1 litre su ile Gülleci bulamacı hazırladım. Kokusu konusuna hiç girmiyorum. Bu hazırladığım sıvıyı ne oranda seyreltmem gerekiyor ![]() Konunun yabancısı olarak yardımlarınızı bekliyorum. İlaçlama için uygun saat hangisi? Bu berbat koku arıları caydırır mı acaba, tozlaşma için malüm onlar bize lazım ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
300 gram kükürt 150 gram sönmemiş kireç 1 lt su. Balkonda küçük tüp üzerinde bile yapılabilir. Bu karışımın 10 ml si 1 lt su ile karıştırılıp balkondaki çiçeklere sıkılır. Bu şekilde yapmış olmalısınız... İyi ilaç kötü kokarmış. Biz alıştık mı ne pek kötü gelmiyor... 1 lt. suda denemedik ama daha kötü _ keskin_ kokuyor olabilir.İlaçlama için uygun saat sabah ve akşam özeredir... Elma ağacı çiçekleri ve güllerin kendisine atılmamalı denedim iyi gelmiyor. Zeytin de çiçekte attım hiç zararı olmadı... Aslında diğer ilaçlar gibi çiçekte atılmasa iyi olur. Tozlaşmaya engel görmedik. Arılar bir kaç gün uğramıyor sonra geliyorlar. Arılara zararlı değil... |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
600 ml. yerine 800 ml. kalsaydı daha iyiydi. O zaman koku da çok az oluyor. Elma iç kurdu için gözler uyanmadan _ ve mantar hastalıkları için_ iç kurdu sporlarını için bir defa atmıştım. 2.ve 3. uygulamayı elmalar iri, yeşil iken ve elmalar kızıla döndüğünde atacağım. Elmaya sertlik ve çok güzel renk de veriyor. Uzun süre dayanıyor, dalında uzun kalıyor.... diyeceğim ama bu yıl da aynı olursa: ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Dediğim gibi elma konusu bana yabancı. İçi dışı kırmızı elmaya kaptırdık kendimizi, işte böyle uğraşırız. Akşam hava kararınca ilaçladım, ama 5 dakikadır yağmur yağıyor, artık ne işe yaradıysa bizim ilaçlama, kısa sürdü ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|