![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Tekrar buluşmak dileğiyle... Kendine iyi bak dostum. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
çok şükür döndüm. bugün itibarıyle işime başladım. bu sayfaları çok özledim gerçekten. bu samımı yürek açışınız için sizlere özel teşşekkur ederım. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
halil bey zeytinlere etidot ve gülleci bu hafta sonu kullansak geç kalmış olurmuyuz. bir zararı olur mu. yaklaşık bir buçuk ay önce sadece bor uygulaması yapmıştık |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer zeytin uc zararlısı yoksa sadece etidot67 yapraktan uygulanabilir. Zeytinlerde _ salkım gözleri_ uyanma başlıyor. Bu gün bodur zeytin fidanlarının dibine 2 şer litre ema karıştırıp döktüm. Hava bulutlu eğer biraz yağmur yağarsa dedim ama... Bir ve dört yaşına kadar fidanlar uyanacak ve sürgüne, çiçeğe gidecek diplerindeki tüm yaşı _ nemi_ kullanacak. Yağmur yağmazsa biraz su verebilirim. Belki suya enzim de katabilirim. Sn. tarsuslu enzim işine ne zaman başlıyorsun? İyi sıvı gübredir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sadece 3 ağacım olduğu için 1 litre su ile Gülleci bulamacı hazırladım. Kokusu konusuna hiç girmiyorum. Bu hazırladığım sıvıyı ne oranda seyreltmem gerekiyor ![]() Konunun yabancısı olarak yardımlarınızı bekliyorum. İlaçlama için uygun saat hangisi? Bu berbat koku arıları caydırır mı acaba, tozlaşma için malüm onlar bize lazım ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
300 gram kükürt 150 gram sönmemiş kireç 1 lt su. Balkonda küçük tüp üzerinde bile yapılabilir. Bu karışımın 10 ml si 1 lt su ile karıştırılıp balkondaki çiçeklere sıkılır. Bu şekilde yapmış olmalısınız... İyi ilaç kötü kokarmış. Biz alıştık mı ne pek kötü gelmiyor... 1 lt. suda denemedik ama daha kötü _ keskin_ kokuyor olabilir.İlaçlama için uygun saat sabah ve akşam özeredir... Elma ağacı çiçekleri ve güllerin kendisine atılmamalı denedim iyi gelmiyor. Zeytin de çiçekte attım hiç zararı olmadı... Aslında diğer ilaçlar gibi çiçekte atılmasa iyi olur. Tozlaşmaya engel görmedik. Arılar bir kaç gün uğramıyor sonra geliyorlar. Arılara zararlı değil... |
|
|
|
|
![]() |
|
|