![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Yağ miktarı kadar sıvı bulaşık deterjanı katarsanız yumuşak dokulu zararlıların mumsu dış korumasını çözer, biberden geçen acılık (capsaicin) ve sarımsaktaki doğal kükürt canlarına okur, yağ da etraflarını kaplayarak oksijenle temaslarını keser ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
O zaman formül; 5 lt su, 500 gr. a kadar acı taze biber, 5 diş sarımsak, 1 çay bardağı sıvı_çiçek_ yağ, 1 çay bardağı bulaşık deterjanı; baharda kullanılmak üzere _saksı bitkileri/çiçekleri dahil_ hazırlanır. Denenir. Teşekkürler Sn. Meyvelitepe |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-10-2009
|
Alıntı:
bu karışımı ben de yaptım ama kafamda bazı sorular var. Cevaplarsanız sevinirim. 1. Kuru acı biber kullanabilir miyim? 2. Karışımın hepsini hazırlarken aynı anda mı katmalıyım? Örneğin, yağı ve deterjanı kullanım zamanı karıştırıp atabilir miyim? 3. Karışımı kullanırken olduğu gibi mi, yoksa sulandırarak mı kullanmalıyım? çalışmalarınızda başarılar dilerim. Düzenleyen hatıpüzümü : 05-01-2012 saat 20:11 Neden: 1 soru iptal edildi |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Hem böyle yapmam daha kolay. Sebze ve meyvelerinize kullanacaksanız sıvı deterjan kullanmayın. Çiçeklerde_ güller gibi_ kullanabilirsiniz. Acı biberleri parçalayıp suya attıkıtan hemen sonra sıvı çiçek yağı ve sarımsak koyup uzun süre _bahara kadar_ saklayabilirsiniz. Acı biberden turşu yaptığınızı düşünün. ![]() Çiçek yağı biberin _bozulmasını hava ile temasını kesiyor_ bozulmasını önlüyor. Sarımsak ise bitkiye antibiyotik görevi yapıyor. Yağ acı biberin etkisini arttırıyor daha çok bitki üzerinde kalmasını sağlıyor. Geçen yıl fasulyelerde ve börülcelerde 5 gün ara ile 3 defa kullandım. Etkisini gördüm. Güllerde de etkili...Ama devamlı kullanmak gerekiyor. Sonra gülleci bulamacına geçtim. Belki gülleci bulamacına da katar. ![]() _ güller hariç_ kullanırım. Gülleci bulamacı güllerde akarlara etkili ama açılmış gülleri küstürüyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-10-2009
|
Verdiğiniz bilgiler için size ve sayın MeyveliTepe'ye teşekkür ederim. |