Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatıpüzümü
Halil bey,
bu karışımı ben de yaptım ama kafamda bazı sorular var. Cevaplarsanız sevinirim.
1. Kuru acı biber kullanabilir miyim?
2. Karışımın hepsini hazırlarken aynı anda mı katmalıyım? Örneğin, yağı ve deterjanı kullanım zamanı karıştırıp atabilir miyim?
3. Karışımı kullanırken olduğu gibi mi, yoksa sulandırarak mı kullanmalıyım?
çalışmalarınızda başarılar dilerim.
|
Kuru acı biber de kullanılır. İyi süzmek gerekiyor. Yoksa pompayı tıkıyor. Ben yaş acı biberden yaptım. Zaten onları atacaktım. Artık güneş de yok, iyi kurumazlardı.
Hem böyle yapmam daha kolay.
Sebze ve meyvelerinize kullanacaksanız sıvı deterjan kullanmayın. Çiçeklerde_ güller gibi_ kullanabilirsiniz.
Acı biberleri parçalayıp suya attıkıtan hemen sonra sıvı çiçek yağı ve sarımsak koyup uzun süre _bahara kadar_ saklayabilirsiniz. Acı biberden turşu yaptığınızı düşünün.
Çiçek yağı biberin _bozulmasını hava ile temasını kesiyor_ bozulmasını önlüyor. Sarımsak ise bitkiye antibiyotik görevi yapıyor.
Yağ acı biberin etkisini arttırıyor daha çok bitki üzerinde kalmasını sağlıyor. Geçen yıl fasulyelerde ve börülcelerde
5 gün ara ile 3 defa kullandım. Etkisini gördüm. Güllerde de etkili...Ama devamlı kullanmak gerekiyor. Sonra gülleci bulamacına geçtim.
Belki gülleci bulamacına da katar.

_ güller hariç_
kullanırım.
Gülleci bulamacı güllerde akarlara etkili ama
açılmış gülleri küstürüyor.