agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2767Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2011, 18:04   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merkal Mesajı Göster
Halil Bey, ateşten indiğinden 2 saat sonra 9 lt kadar serum vardı, ama bir hafta sonra baktım, neredeyse 8 lt'si tortu olmuş. Dediğiniz gibi yeşil renkteydi. Üstünde 1 lt kadar sıvı kısım vardı. Bu tortu ile bu sıvıyı karıştırırsam sırt pompasını tıkamazmı ? Bu kalan sıvıda bana yeter. Bu sıvıyıda kullanabilirmiyim? Teşekkürler.
Siz Gülleci bulamacını sönmüş kireçle yaptığınız için dinlenmede dipte yoğun tortu olmamış. Tülbentle süzmeniz gerekirdi.

Yine de;
Elinizdeki sıvıyı çalkalayın ve tülbetle süzün. O zaman sırt tulumbasını tıkamaz.

Elinizde değerli yeşil koyu sıvı olacaktır. Bunu bütün ağaçların gövdesine _isterseniz yarı yarıya sulandırıp_ sürmelisiniz.

Ağacınızı mantar hastalıklarından, kabuklu bitlerden, akarlardan, kırlangıç böçeğinden ve salyangozlardan uzak tutacaktır.

İsteseniz bu tortuyu sulandırın_ 5 lt ye bir çay bardağı koyun_ tüm bitkilerinizi sulayın. Hatta saksı sulaması olarak da kullanabilirsiniz.

Toprağınızı bazı hastalıklardan korumuş ve gübrelemiş olursunuz.

Kolay gelsin.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-12-2011, 22:05   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
...
Elinizdeki sıvıyı çalkalayın ve tülbentle süzün. O zaman sırt tulumbasını tıkamaz...
Hiç gülleci bulamacı yapmadım, yapıp da süzmedim. Ben sadece bal süzdüm (Geçen sene bir kere de süt süzmüştüm. Hanım zor ikna etti. Nazlana nazlana )

Eğer bir şeyleri cam gibi süzmek istiyorsanız, kadın çorabını da deneyebilirsiniz.

Pamuk tülbentlerin ipi kesiklidir. Tüycükler oluşturduğu için bazı sıvılarda zorlama yapar. Ama kadın çorapları hem esnek hem de sürekli ipçiklerden üretildiğinden çok iyi bir süzgeçtir.

Muhtemeler Gülleci Bulamacını pamuklu tülbent ile süzmek sorun olmuyordur (bal gibi yapışkan değil). Ama aklıma gelmişken paylaşayım dedim.

Saygılarımla

Yakup Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025