![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2008
|
Deliceye aşılanmış verimli türlerden 10 kadar zeytin fidanına ihtiyacım var .Ayrıca sertifikalı birkaç meyve fidanıda almak istiyorum.İzmirde sertifikalı fidan satan yer varmı acaba. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Alıntı:
ödemiş fidancılıkta söz sahibidir.şayet irtibat kurarsanız hem sertifikalı ve hem de ziraat mühendisinden gerekli bilgileri alabileceğiniz çok fidancı var.hem de istediğiniz her türlü ve cinsten fidan bulabilirsiniz.Ödemiş'in Bademli köyünde çok büyük kooperatif de var.Bir kaç tane zıraat mühendisi çalışıyor.Tutmayanları bedelsiz alıyorsunuz ama hepsi tutar gereğini yaparsanız.saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Dediğiniz adresten güzel fidanlar aldığınızı ve memnun olduğunuzu biliyorum. Yardımınızın için çok sağ olur. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oradan deliceden aşılanmış fidan da bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bahçe yaklaşık 800 rakımda turunçgil olmuyor ancak etrafta incir -zeytin-fındık ağaçları var ve çok da verimliler. Bodur Zeytin (Arbequina-18) la vira bismillah demek istiyorum , bu fidanı nereden temin edebilirim. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Alıntı:
sıra arası 4 metre, sıra üzeri 1,5 metrede dikilir. bende 700 adet aldım. ispanydan orjinal fidanlar. fidan konusunda yardımcı olurum. bu zeytin' den 0,1-,02 dizem sızma zeytinyağı çıkıyor. yakında satışada başlıyacağım. (orjinal ispanyol olint marka ) büyük alanda dikim düşünüyorsanız yarısı arbequina ve arbosana türü planyaın. ikiside bodur. tek fark zeytin olgunlaşma dönemi 15-20 gün sonradır. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim aldığım firma 3 bin, 5 bin fidan siparişi olmadan talebi kabul etmiyordu. Siz sayı önemli olmadan satış yapacak mısınız? Başarılar diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Alıntı:
sayı aslında önemli. ben bu türün tanınması için (küçük bahçe kurmak isteyenler, kendi zeytinyağını üretmek için) istenen sayı kadar satabilirim. Fidanlar orjinal ispanyol OLİNT markalıdır. Ayrıca küçük tip. ev tipi zeytinyağı makinasıda temin ederim. saate 100 kg., 200 kg. ve 400 kg. kapasiteli. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bodur zeytin yok. Budur zeytin yurt dışından geldiğinden mutlaka 'Bitki Muayene Raporu' nun olması gerekiyor. 'Zir.Müc.Arş.Ens. tarafından ..... tarihinde yapılan nematod tahlili temizdir.' diye; Tespit Edilen Hastalık veya Zararlılar tahlilinin yapılmış olması gerekiyor. Sn. Egetropikal zeytinlik araştırmalarında görev almış _son dönemlerde Solgunluk hastalığına karşı denemeler yapmaktaydı_ bilgi birikimi olan bir arkadaşımız. Bende kendilerinden ara sıra bilgi alıyorum. Bodur zeytin konusunda size yardımcı olabilir, Sevgili Denizakvaryumu. |
|
|
|
|
![]() |
|
|