![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Domateste bakteriyel solgunluk hastalığı
Alıntı:
Deneme: Çalışmayı yapan bir öğrenci... Şebnem Tireng Karut. Çukurova üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans tezi: Domates Bakteriyel Solgunluk Hastalığına karşı yeterli ve etkili mücadele yöntemi bulunmamaktadır. Sonuç; domates tohumlarını sirkeli suda _ üzüm/elma_ 12 saat bekletilmiş ve bu yöntemle bu hastalığa karşı % 96_100 arasında başarı sağlanmıştır. Teşekkürler, Sn. Meyveli Tepe Düzenleyen Halil Önen : 20-08-2011 saat 01:05 Neden: bu yöntem tohumda böceklenmeyi de önleyebilir; denermişim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Domates tohumu çimlendirme...
Alıntı:
İzmir yöresi için tohum çatlatma yani çimlendirme zamanıdır... Önce pembe ve deşti domatesler... Ubyi de yetiştirilecek daha doğrusu denenecek... Sn. Mr. Duran ve Sn. Tekin beye teşekkürler... ![]() Klorsuz su sirke oranı 9 a 1... Yani 9 çay kaşığı su, 1 çay kaşığı sirke. Burada 18 çay kaşığına karsılık 2 kaşık kullanıldı. Sn. Aydın ve Sn. Turaya teşekkürler... ![]() ![]() Sn. Bahcedenn ve Sn. limon_sever e teşekkürler... ![]() tekrar teşekkürler ![]() Sn Ömer bey e de teşekkürler. ![]() Bu uygulama baklagil tohumlarına yapılırsa kurtlanmayı önleyeceği de iddia ediliyor, denemek gerekiyor... Bu tohumları yarın kurutacağım ve torfa ekeceğim. Düzenleyen Halil Önen : 12-02-2012 saat 20:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sadece torftan yapabilirim, kabın tabanına klino koyacağım bu defa, çünkü geçen yıl Sn Selma Hanım tesadüfen böyle bir şey yapmıştı ve fidelerin kökleri klinoya adete yapışmıştı... ![]() kökler klinoyu çok seviyordu... ![]() Aslında tohumunu çatlaması, yani çimlenmesi için besine ve oksijene ihtiyacı yok. ![]() Torf biraz ıslak ve klino da oldukca nemli olduğundan üzerine bir gün sonra su spreyleceğim. Şimdilik yeter... ![]() Az tohum çatlatma işlemlerinde şeffaf kap kullanmak, suyun kontrolünü sağlıyor. Ne kadar su verdiğini görebiliyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bedavaya bir kasa bulunur. Yöntem aynı... ![]() Gazete kağıdı üzerine klino... ![]() Torf kaptandan yürüttüm, biraz cocopeat... ![]() İğnelenmiş poşet süzgeç ile sulama... ![]() yapabilirim ama suya birkaç damla hümas (hümik aşit) katayım... ![]() hümas köklenmeye yardım ediyor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() böyle daha iyi... ![]() naylon poşete koymalıyım... ![]() balkonda dursun şimdilik...hanım evin için almaz, ufaklara göz yumuyor ama; kavga çıkarır... ![]() küçük sera hazır, güneş görür hava almazsa bu iş olur. ![]() Havalar soğuk giderse kaptanın küçük serasına atarım belki... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
Halil Abi, hümik asit almayı düşünüyorum ben de. çimlendirme sırasında ve daha sonra sulamalarda kullanmak istiyorum. ama ne kadar koymalıyız acaba tam olarak. 1 lt suya enjektörle 2-3 cc nasıl olur acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazen cimlenmesinden şüphe duyduğum tohumları 1 gün gibi bu oranlardaki suda bekletip ekiyorum. Sulama suyu ile de veriyorum. Ama hümik asidi -yaprak gübresi gibi- bitkinin üzerine atmıyorum. Ben denemek için denedim, siz denemeyin. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
... Bu domates tohumlarıyla uzun bir yola çıkacağız... ![]() aslında yolumuz belli; hep ışığa doğru... ![]() ![]() yola çıkacaklar... ![]() sadece torf içine bir az cocopeat karıştılmış, klinoya giden yolda... ... Oda sıcaklığında ve geceleri de yanan ışıkta da kaldıklarından hızlı boy atıyorlar. Şaşırıtma zamanı geldi aslında. Ama gövdeleri çok taze, yıpranabilir. ![]() Gövdelerinin güçlenmesini ve dışarıdaki hava koşullarını alışmasını istiyorum. Rüzgarsız acık havada yakmayan güneşte 3-5 saat kalmalı; bir kaç gün gibi... ![]() Çünkü viyollare bu şekilde alırsam seraya koyduğumda direk güneş ışığı ve sera koşullarına dayanamayabilir. Oda sıcaklığında büyütüp _ alıştırmadan- viyollara aldığım; bir viyol fidemi bir zamanlar bu sebepten kaybetmiştim. Zaten bu şekilde oda sıcaklığında gelişmiş olsalar dahi_ güneşe ve hava alışmadan _ toprağa bile dikilemez. İlk iki günde hepsi kaybedilir. Düzenleyen Halil Önen : 27-02-2012 saat 01:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu hali ile mikoriza ile su vermeyi düşünüyorum. Belki azıcık mikrobiyal gübre de veririm, isteklerine bakacağım Sn. dermana... Eğer hızlı büyümeye devam ederlerse ve soğuklar devam ederse serin bir yere alıp büyümelerini yavaşlatacağım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen Halil Önen : 27-02-2012 saat 01:31 Neden: alttaki iki resmi ekleyerek tabiii:) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|