![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
tohum alma 4. Börülce
![]() Tohumluk ayırdığım börülceleri hiç toplamadım. ![]() En uzunlarını köke en yakın olanlarını, içi en dolgun olanları, en sağlıklı olanları; kuruttum gölgede... ![]() bu kurt tam bir baş belası. Yeşilken börülceyi deliyor orta yerinden. Kelebek oluyor sonra; delfin _ b.f. bakterisi_ atmak gerekiyor. ![]() Ama ben delfin değil, gülleci bulamacı attım, bu nasıl kurtulmuş anlamadım. ![]() Kışlı için de ayırdım. Kurusun da çok seviyorum nar ekşili hele koruktan olursa ekşilisine bayılırım, yanında koçaman bir kuru soğan varsa... ![]() Yemeklik olanını kurtlanmasın diye soba ateşinde _ fırında_ kurutacağım. Dikmek için ayırdığım tohumlukları gölgede biraz kurutacağım ve bir cam kavanozda saklıyacağım. Bu kurtlanmayı kurtarır mı bilemiyorum. Annem ben onları ilaçlarım diyor ama ilacın ne olduğunu o da bilmiyor. Kurtlanmayı önlemek için, Delfin ile spreylemeyi düşünüyorum ama; Meyveli börülceler Tepe de de meyveye cevap verir mi bilemiyorum!?... ![]() Doslukların sürmesi dileğimle; saygılar. |
|
|
|
|
|