agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1444Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-02-2011, 18:29   #121
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2008
Galeri: 2
Veridiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi arı kendisi geldi bahçeye kondu bende onu aldım kovana koydum, şeker verdim yiyeceğini yapabilsin güçlensin diye. ,Gene bunları yaparken sizlerin bilgilerinden azami derece yararlanmaya çalıştım. Hiç bal almadım ve yaptığı balı kendisine bıraktım. Son baharda varova için dumanda verdim. Kovanda arı az olduğu için arıcı arkadaşların önerisi ile kovanın boş olan kısmını kapattım. Biz elimizden geleni yaptık artık gerisi Alllahın takdiri. Arılarım çok efendiler) Arıcılıkla ilgili bilgim olmamasına rağmen çıplak elle açıyorum bakıyorum. Birşey yapmıyorlar. Yazın bahçeye gelen insanlar onları onlarda insanları rahatsız etmiyorlar. İnşaallah ölmezler diye dua ediyorum. Tekrar teşekkürler. Şen ve esen kalın.

N.Cebeci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 14:43   #122
Ağaç Dostu

copur 09's Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2006
Sayın Kamil35 varroa ilaçlaması yaptınız mı? 121 no'lu mesajınıza bakarken maşallah arılar yavruya başlamış diye düşünürken; en altta ayağında polen olan sağdaki arının bakış istikametindeki arının sırtında varroa görür gibi oldum.

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 16:03   #123
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Sayın Copur, maaşallah gözleriniz çok keskin. Evet ben de gördüm. Bir de resmin orjinalinden konrol edeceğim.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 18:33   #124
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Sayın kamil35 Kolay gelsin. Sozona erken başladın. Arıların senin gibi çok çalışkan.
Maşallah kapalı yavrun var. Ee güneyli kuzeyli farkı.
Sayın kamil Bey;
Kıştan çıkan arılarında kovan kontrolünde; Nem problemi çok oluyor mu?.
Kovan dibine düşen mum kırıntıları şakır şakır su topluyor mu?
Örtü bezi olarak ne kulanıyorsun?
Yeni sezon ana arı üretme çalışmalarını özlemle bekliyoruz.
Hatta her gittiğin de ki her türlü çalışma fotoğrafları bekliyoruz.
Hasret giderelim.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 21:45   #125
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
Sayın kamil35 Kolay gelsin. Sozona erken başladın. Arıların senin gibi çok çalışkan.
Maşallah kapalı yavrun var. Ee güneyli kuzeyli farkı.
Sayın kamil Bey;
Kıştan çıkan arılarında kovan kontrolünde; Nem problemi çok oluyor mu?.
Kovan dibine düşen mum kırıntıları şakır şakır su topluyor mu?
Örtü bezi olarak ne kulanıyorsun?
Yeni sezon ana arı üretme çalışmalarını özlemle bekliyoruz.
Hatta her gittiğin de ki her türlü çalışma fotoğrafları bekliyoruz.
Hasret giderelim.
Sayın ligustrum, teşekkürederim.
Kışın nem problemi oluyor.
Kovan dibine düşen mum kırıntıları şakır şakır su içinde kalmıyor. Bunun için kovanları öne meğilli koymak lazım. Kovanların arka kısmı, ön tarafa göre 5cm yukarıda olursa hem içindeki biriken su akar hem de arı petek kırıntılarını dışarı daha rahat atabilir.
Örtü bezi naylon çuval (naylon iplikten örme çuval) kullanıyorum. çuval üstünde de ara kapaklar oluyor.
Ben de her şeyi resimlemek istiyorum ancak şu ana kadar kadrolu bir kameraman bulamadığım için çekim sayım düşük. Çekimlerin büyük bir kısmını bir elimde petek, diğer elimde makine o şekilde çekiyorum. O da çok zor oluyor.
Buradan duyurulur hafta sonları karın tokluğuna çalışacak bir kameraman arıyorum
Saygılarımla...

Eski 25-02-2011, 22:48   #126
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 Mesajı Göster
Sayın ligustrum, teşekkürederim.
Ben de her şeyi resimlemek istiyorum ancak şu ana kadar kadrolu bir kameraman bulamadığım için çekim sayım düşük. Çekimlerin büyük bir kısmını bir elimde petek, diğer elimde makine o şekilde çekiyorum. O da çok zor oluyor.
Buradan duyurulur hafta sonları karın tokluğuna çalışacak bir kameraman arıyorum
Saygılarımla...
Sayın Kamil 35
Karnımızı (peynir ekmek, Allah vere...) doyurmayı üstlendin,
Her çalışma günü bir kaşık "taze polen" de yedirirsen,
Hatta pek yakında bu arı memesi diye gösterip
"taze Arı sütü" bile tattırırsan,
propolis sen vermesende elimize bulaşır,
Bu arada bir arı iğnesini mutlaka sokacağına göre;
Tüm arı ürünlerinin tazesinden tadacağım için,
zıplar gelirim.
Her şeyin tazesi makbüldür.
Yediklerimi fotoğraflarım, kameradan anlamam.
"Körükçü" lazımsa o işte tam benim ustalığım.
Kolay gele.

Eski 09-03-2011, 23:05   #127
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
Sayın Kamil 35
Karnımızı (peynir ekmek, Allah vere...) doyurmayı üstlendin,
Her çalışma günü bir kaşık "taze polen" de yedirirsen,
Hatta pek yakında bu arı memesi diye gösterip
"taze Arı sütü" bile tattırırsan,
propolis sen vermesende elimize bulaşır,
Bu arada bir arı iğnesini mutlaka sokacağına göre;
Tüm arı ürünlerinin tazesinden tadacağım için,
zıplar gelirim.
Her şeyin tazesi makbüldür.
Yediklerimi fotoğraflarım, kameradan anlamam.
"Körükçü" lazımsa o işte tam benim ustalığım.
Kolay gele.
Sayın ligustrum, bahar iyice canlandığında körükçü ve kameraman olarak sizi bekiyorum. Polen, arı sütü, propolis ve arı iğnesi açık büfe
selamlar...

Eski 09-03-2011, 23:23   #128
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Fotğraflar 26 Şubat 2011'de çekildi. Arılar yavru alanını biraz daha genişletmiş. Havalar aniden soğur arılar gıda sıkıntısı çeker diye kovan başı 1kg kek verdim. Öğütülmüş şekere %5 oranında bal karıştırdım. İyi ki kek vermişim, havaların durumu malum.
Aslında arıya kek vermeyi hiç sevmiyorum. Kek arıyı yoran bir besleme şekli... Aynı miktar şekerden yapılan şurubu (şerbet) arılar 5-10 saat arasında bitirirken, keki 10-15 günde ancak bitiriyor.
Üçüncü perizin uygulamasını da yaptım. Bit ve varroa mücadelesi şu an için tamam.
Sayın copur, belirttiğiniz fotoğraftakiler varroa ise; artık yaşamıyorlar.

Eklenen Resimler

Eski 17-03-2011, 21:21   #129
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Cumartesi yine arılıktaydım (12/03/2011). Nufuslar hissedilir derecede artmış. Verdiğim keklerin bir çoğu bitmiş. İyiki arıyı keklemişim Bal stokları neredeyse bitmek üzere... Arıda bol miktarda yavru olduğu için kovan ısısının yüksek tutulması gerekiyor. Kovan ısısının yüksek tutulması demek aşırı bal tüketimi anlamına geliyor. Arılar bal yiyerek ısı üretiyorlar.
İki kovan dalak yapmış. İlk peteğimi verdim. Bu hareketin başladığını gösteriyor. Polen gelimi de gayat güzel.
Bu yıl bahar gecikti. Geçen yıl 16 Mart tarihinde ilk ana arılar doğmuştu. Bu yıl daha ana üretim faaliyetine başlayamadım.

Eklenen Resimler

Eski 18-03-2011, 21:52   #130
Yeni Üye

Geographıst's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2011
Samsunda rakım 900 m de bir kovan arım var,henüz açıp bakmadım soğuk olduğu için,sadece kek vermiştim bir hafta önce,,Geçen yıl üç kovan arım yavru çürüklüğü sebebiyle öldü,,Umarım bu yıl kovanım toplar kendini,,kışa girerken çok güçlüydü,,şuanki durumunu daha tam bilmiyorm sıcaklık arttığında ilk fırsatta kovan bakımını yapacağım..

Geographıst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2011, 17:44   #131
Ağaç Dostu

Exclamation

Alıntı:
Sayın ligustrum,... körükçü ve kameraman olarak.. bekiyorum. Polen, arı sütü, propolis ve arı iğnesi açık büfe...
Sayın Kamil35 Açık büfe arı ürünleri ikramını memnuniyetle kabul ediyorum.
Dalaklarda ki gözlerede arı tarafında preslenmiş, polen var.
Bunları kürdanla çıkarıp yiyebilir miyim.
Bu polene; "Arı ekmeği" deniyormuş!
Bu arı ekmeğinde: Polene ilave edilmiş bir miktar bal
ve en önemlisi enzim varmış.
Arı ekmeğini polenden daha değerli yapan: arının kattığı enzim miş.
Bu sebeple: Arı ekmeği çok çok değerli bir başka arı ürün müş.
Ben bunların ziyan olmasına kıyamam, yiyebilir miyim?
-Lafı mı olur, körüğü söndürme ne yersen ye.
Dediğini duyar gibiyim.
Sağlıcakla kalın.

Eski 24-03-2011, 22:26   #132
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Sayın Geographıst, size verimli bir yıl diliyorum.

Bu yıl polen toplama işine yoğunlaşıyorum. Polen tuzaklı, havalandırması güzel plastik kovan tabanları aldım. Üzerlerine ahşaptan yapılmış katları monte ettim. Şu an 6 tane plastik tabanlı kovanım var. Deneme aşamasındayım. Bu kovanlar beklediğim performansı (polen toplama konusunda)gösterirse; sayıyı arttıracağım.

Eklenen Resimler

Eski 24-03-2011, 22:32   #133
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Bu da plastik tabanın monte edilmiş hali...

Eklenen Resimler

Eski 27-03-2011, 00:11   #134
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Bu gün kameramanım vardı. Bol bol çekim yaptık. Teşekkürler Serkan Hocam.
Doğa iyice canlandı.

Eklenen Resimler

Eski 27-03-2011, 00:17   #135
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Güçlü kovanlar resimde de görüldüğü gibi petek örüyor. Zayıf kovanlarda daha bir hareket yok.

Eklenen Resimler

Eski 27-03-2011, 00:21   #136
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Son plastik tabanlı kovana da arı aktardım. Şu an için 6 kovan polene çalışıyor.

Eklenen Resimler

Eski 27-03-2011, 00:42   #137
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2011
Merhabalar,

Tabiatın bize en büyük armağanıdır arı.
Arı sadece bal için değil tüm sebze ve meyvelerin döllenmesini sağlar.Bunu elbette hepiniz biliyorsunuz,ukalaluk saymayın ama bir daha anımsamak anımsatmak istedim.Aklıma da geçenlerde okuduğum bir haber geldi ve burada paylaşmadan edemeyeceğim.

Dünya'nın en kalabalık ülkesi olan Çin'de ki en pahalı işçiler kimlerdir diye bir soru geldiğinde sanırım yanıtlamakta zorlanırdınız ve birsürü yanıt arasında doğruyu tahmin edemezdiniz.Ben de edemedim.Tozlama işçileriymiş cevap.Bu işçilerin görevi tavukların anus bölgelerindeki çok yumuşak tüylerden yapılmış fırçalarla sebze ve meyvelerde döllenmeyi sağlamakmış.Çin bir sanayi ülkesi ve doğası imdat sirenleri çalmaya başlamış.Kirlilikten ve kimyasaldan bu işi yapan canlılar yok oluyor.Kimler mi onlar? O seyrinden bile keyif aldığınız durmak bilmeyen çalışkan sevimli yaratıklar.Arılar.Arılar Çin'de kirlilikten ve kimyasaldan ölmeye başlamış.
Tüm tarımın belkemiği arıdır.Arı olmazsa insan aç kalır.Geleceğin bence en önemli konusu budur.Arılarınıza sahip çıkın ve onları fazla yormayın.Fazla ürün istemeyin.Kimyasaldan ve ilaçtan uzak durun...Diyeceğim ki ama siz buna uysanız çevreniz uymuyor ki.Bir arının evinden 10-15 km uzağa gidip geldiğini düşünürsek yavrucaklar kimbilir ne tehlikelere ilaçlara,kimyasallara maruz kalıyorlar...Çok acı çok.
Benim bir bahçem var.10 dekar.Asla hiçbir ilaç kullanmıyorum.Tüm börtü böceğin sığındığı bir yer.Bana yaşam sevinci veriyor burası.Bir kovan da arı almıştım.Ama onlar bahçe sınırlarına uymadıkları için bahçemin saflığının dışına çıktıkları için zamanla öldüler.Ben ilaç yapmasam başkaları yapıyor.Organik tarım diyorlar nesi organik bu tarımın.Dünyanın tamamı saf olmalı ki organik olsun ürün.Alaskadaki buzullarda bile yapılan araştırmalarda kimyasala rastlanan bir dünyadayız artık.Neyse depreştim yine.Arıcı arkadaşlar size kolay gelsin.Çok özel bir hizmet bu.Arılarınıza sahip çıkın.Onlara iyi bakın tüm tarım ve yaşam onlara bağlı.Ve lütfen onlarda kimyasal kullanmayın.Bahçemde şu günler ağaçlar çiçekli.Hepsinin üzerinde binlerce arı vızıltısı.O kadar seviniyorum ki benim ağaçlarımın tozundan alıyorlar diye.Çünkü ağaçlarım tertemiz ve ilaçsız.

Sevgiyle kalın

eski tohum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 00:44   #138
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Haftada bir defa arıları besliyorum. Bu gerekli de; kovan içlerinde bal stoğu kalmamış. Arıda bol yavru var. Bu da aşırı bal tüketimine sebeb oluyor. Kovan ısısının yüksek tutulması ve yavruların beslenmesi için çok fazla tüketim var.

Arı stoktaki bal polen ve dışarıdan gelen bal ve polen miktarlarını göz önünde bulundurarak yavru yapıyor. Ne kadar gıda o kadar yavru atışı.... Şimdi ne kadar nufus arttırılabilirse ileride de o kadar bal verimi demek.

"Bu verilen şeker şurubu bala karışmıyor mu?" diye düşünenler olabilir. Arı şu anda bal stoğu yapamıyor ki verilen şeker depo edilsin. Her hafta; 24 kovan arıya 9 kg şekerden elde ettiğim yaklaşık 17 litre şurubu veriyorum. Arılar bir hafta içinde benim verdiğim bu şurubun en az 10 katını dışarıdan buluyor. Yine de bal stoğu yapamıyor.Arıcılıkta arının beslendiği tarih çok önemli... Yavru döneminde arı beslenmelidir. Ancak peteklerde bal blokesinin oluşmaya başladığı ve bal hasadının yaklaştığı dönemlerde arı beslenmemelidir. Bal hasadı yaklaştığında arı beslenirse; verilen şekeri aynen peteğe depolar.

Eklenen Resimler

defender77 beğendi.
Eski 27-03-2011, 00:57   #139
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Arılığa her gittiğimde kovanların önündeki otları yoluyorum. Bir dahaki gelişimde bakıyorum ki kovan önleri yine otla kapanmış.

Eklenen Resimler

Eski 27-03-2011, 01:03   #140
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

2011 yılının ilk polen hasadı. Beş kovandan polen toplamaya başladım. Altıncı kovanda bu gün devreye girdi. Nisan ayı polenin en bol olduğu zaman olacak. Polen verimi yükselerek devam edecek. Nisan sonrasında da verim azalarak devam edecek.

Eklenen Resimler

zeyve beğendi.
Eski 27-03-2011, 01:11   #141
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Sayın Eski tohum, çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Teşekkür derim.

Eski 27-03-2011, 13:15   #142
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Sn.Kamil35
polenleri nasıl kurutuyorsunuz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 19:07   #143
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.Kamil35
polenleri nasıl kurutuyorsunuz?
Sayın Denizakvaryumu, polenleri oda sıcaklığında, güneş ışığından uzak bir şekilde kurutuyorum. Büyük tepsilere ince bir tabaka halinde seriyorum. Altı-yedi gün bu şekilde kurumaya bırakıyorum.

Eski 27-03-2011, 21:09   #144
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Arıcılar arasında biliyorsunuz invert savaşları var

Siz şurubu nasıl veriyorsunuz, invert işlemi yapıyor musunuz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 22:58   #145
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Arıcılar arasında biliyorsunuz invert savaşları var

Siz şurubu nasıl veriyorsunuz, invert işlemi yapıyor musunuz?
Şu ana kadar invert hiç kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum.

İnvert tartışmasına dahil olmak istemem ancak, ben yanlış buluyorum. Bunun arılar için zararlı olduğunu söyleyen bir çok bilim adamı var.
Evde yapılan invert şuruplarda HMF miktarını ölçen var mı? Ya da ölçme imkanı olan var mı?
Vitamin ve antibiyotik bunların da tamamen karşısındayım. Bunlar sadece para tuzağı...
Varroa mücadelesi dışında arının hiç bir şeye ihtiyacı yok. Önemli olan kovanların doğru bir şekilde yönetilmesi...
Arıya verilebilecek en iyi besin pancar şekerinden elde edilmiş şurup. Bunu ısıtıp HMF sini yükseltmenin de anlamı yok.

Eski 31-03-2011, 20:10   #146
Ağaç Dostu

Kamil Bey, verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler. Daha önceden geçen sene bahçeye gelen arıyı yakaladığımı ve bakımları ile ilgili bazı bilgileri sizden almıştım. Pazar günü bir kovan aldım ve eski kovanı değişmek üzere bahçeye gittim. Değişemeyeceğimi düşündüğüm için arıcı bir komuşuyu çağırdım. Sağolsun değişti de. Ancak ben herbir arının incinmemesi için o kadar dikkat ederken, onun çok vahşice davrandığını görünce çok üzüldüm. Bidaha ondan yardım istememeye karar verdim.
Sormak istediğim şey şu, arı malzemesi satan adam, kek vermemi önermişti, keki verdik. sonra başka bir arıcı antibiyotikli kek vermemi önerdi.
Ne kadar süre için kek vermem lazım, antibiyotikli kek vermem gerekir mi, şerbet vermeye ne zaman başlamalıyım?
Şerbet vermekte istemiyorum ama bahar aylarında arıların beslenemeyeceğinden hareketle şerbetlemeyi düşünüyorum. Katkılarınız için tekrar teşekkürler.

Eski 31-03-2011, 20:42   #147
Ağaç Dostu

Alıntı:
Vitamin ve antibiyotik bunların da tamamen karşısındayım. Bunlar sadece para tuzağı...
Varroa mücadelesi dışında arının hiç bir şeye ihtiyacı yok. Önemli olan kovanların doğru bir şekilde yönetilmesi...
Doğru söze ne denir ki.
"polen"den daha iyi vitamin yok ki.

Eski 31-03-2011, 20:52   #148
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi N.Cebeci Mesajı Göster
Kamil Bey, verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler. Daha önceden geçen sene bahçeye gelen arıyı yakaladığımı ve bakımları ile ilgili bazı bilgileri sizden almıştım. Pazar günü bir kovan aldım ve eski kovanı değişmek üzere bahçeye gittim. Değişemeyeceğimi düşündüğüm için arıcı bir komuşuyu çağırdım. Sağolsun değişti de. Ancak ben herbir arının incinmemesi için o kadar dikkat ederken, onun çok vahşice davrandığını görünce çok üzüldüm. Bidaha ondan yardım istememeye karar verdim.
Sormak istediğim şey şu, arı malzemesi satan adam, kek vermemi önermişti, keki verdik. sonra başka bir arıcı antibiyotikli kek vermemi önerdi.
Ne kadar süre için kek vermem lazım, antibiyotikli kek vermem gerekir mi, şerbet vermeye ne zaman başlamalıyım?
Şerbet vermekte istemiyorum ama bahar aylarında arıların beslenemeyeceğinden hareketle şerbetlemeyi düşünüyorum. Katkılarınız için tekrar teşekkürler.
Sayın Cebeci, antibiyotik ve vitamin adı altında satılan hiçbir arı ilacını kullanmanızı tavsiye etmem. Çünkü arının ne antibiyotiğe ne de vitamine ihtiyacı vardır.
Arının iki büyük düşmanı vardır; 1- Varroa ve bit, 2- İnsan

Kek arıyı yorar. Ancak; arının açlıktan ölme riskine karşı kek verilmesi doğru bir davranıştır. Keki de kendiniz yapınız. Piyasadaki keklerin içinde ne olduğu belli değil.Gece sıcaklığı 10 dereceye yakın olduğu zamanlarda şurup verilebilir.
Şurup verirken arının bir gecede bitirebileceği miktar şurup veriniz. Yakınlarda başka arı varsa yağmalama riskine karşı dikkatli olunuz.
Daha önceden arıcılık bölümünde bu konu ile ilgili yazdım galiba...
Bu dönem arıda yavrunun (Ankara için söylüyorum) en az olduğu dönemdir. Ruhsatlı ilaçlarla varroa mücadelenizi hemen yapınız.

Eski 03-04-2011, 22:18   #149
Ağaç Dostu

Kamil bey, kovanda yavrular var henüz çıkmamış yani peteklerde. Bu durumda iken varroa
ve bit mücadelesi yapılabilir mi? Gene bir arıcı varroa mücadelesi yavru oluşmadan yapılır demişti. Kışa girmeden önce varroa ve bit için ilaç almıştım. Kartona benzer birşey çıktı içinden körkle dumannı verdim. Şimdi tekrar aynı şeyi yapmam gerekiyormu, arılar yavrulu iken bu yapılırmı tütsü gibi birşeydi o. Tekrardan teşekkürler.

Eski 04-04-2011, 20:02   #150
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi N.Cebeci Mesajı Göster
Kamil bey, kovanda yavrular var henüz çıkmamış yani peteklerde. Bu durumda iken varroa
ve bit mücadelesi yapılabilir mi? Gene bir arıcı varroa mücadelesi yavru oluşmadan yapılır demişti. Kışa girmeden önce varroa ve bit için ilaç almıştım. Kartona benzer birşey çıktı içinden körkle dumannı verdim. Şimdi tekrar aynı şeyi yapmam gerekiyormu, arılar yavrulu iken bu yapılırmı tütsü gibi birşeydi o. Tekrardan teşekkürler.
Sayın Cebeci, kışa girerken yeterli mücadele yapıldı ve arıda şu an varroa yoksa ilaçlamanıza gerek yok. Ancak varroa mücadelesi yapacaksanız bu işi 15 Nisan'a kadar bitirmeniz gerekir. Varroa mücadelesi ile bal hasadı arasındaki süre en az 2 ay olmalıdır.
Yavru varken duman verebilirsiniz. İlacın prospektüsünü iyi inceleyiniz.
Selamlar...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025