View Single Post
Eski 31-03-2011, 20:52   #148
kamil35
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi N.Cebeci Mesajı Göster
Kamil Bey, verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler. Daha önceden geçen sene bahçeye gelen arıyı yakaladığımı ve bakımları ile ilgili bazı bilgileri sizden almıştım. Pazar günü bir kovan aldım ve eski kovanı değişmek üzere bahçeye gittim. Değişemeyeceğimi düşündüğüm için arıcı bir komuşuyu çağırdım. Sağolsun değişti de. Ancak ben herbir arının incinmemesi için o kadar dikkat ederken, onun çok vahşice davrandığını görünce çok üzüldüm. Bidaha ondan yardım istememeye karar verdim.
Sormak istediğim şey şu, arı malzemesi satan adam, kek vermemi önermişti, keki verdik. sonra başka bir arıcı antibiyotikli kek vermemi önerdi.
Ne kadar süre için kek vermem lazım, antibiyotikli kek vermem gerekir mi, şerbet vermeye ne zaman başlamalıyım?
Şerbet vermekte istemiyorum ama bahar aylarında arıların beslenemeyeceğinden hareketle şerbetlemeyi düşünüyorum. Katkılarınız için tekrar teşekkürler.
Sayın Cebeci, antibiyotik ve vitamin adı altında satılan hiçbir arı ilacını kullanmanızı tavsiye etmem. Çünkü arının ne antibiyotiğe ne de vitamine ihtiyacı vardır.
Arının iki büyük düşmanı vardır; 1- Varroa ve bit, 2- İnsan

Kek arıyı yorar. Ancak; arının açlıktan ölme riskine karşı kek verilmesi doğru bir davranıştır. Keki de kendiniz yapınız. Piyasadaki keklerin içinde ne olduğu belli değil.Gece sıcaklığı 10 dereceye yakın olduğu zamanlarda şurup verilebilir.
Şurup verirken arının bir gecede bitirebileceği miktar şurup veriniz. Yakınlarda başka arı varsa yağmalama riskine karşı dikkatli olunuz.
Daha önceden arıcılık bölümünde bu konu ile ilgili yazdım galiba...
Bu dönem arıda yavrunun (Ankara için söylüyorum) en az olduğu dönemdir. Ruhsatlı ilaçlarla varroa mücadelenizi hemen yapınız.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön