View Single Post
Eski 27-03-2011, 00:42   #137
eski tohum
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2011
Merhabalar,

Tabiatın bize en büyük armağanıdır arı.
Arı sadece bal için değil tüm sebze ve meyvelerin döllenmesini sağlar.Bunu elbette hepiniz biliyorsunuz,ukalaluk saymayın ama bir daha anımsamak anımsatmak istedim.Aklıma da geçenlerde okuduğum bir haber geldi ve burada paylaşmadan edemeyeceğim.

Dünya'nın en kalabalık ülkesi olan Çin'de ki en pahalı işçiler kimlerdir diye bir soru geldiğinde sanırım yanıtlamakta zorlanırdınız ve birsürü yanıt arasında doğruyu tahmin edemezdiniz.Ben de edemedim.Tozlama işçileriymiş cevap.Bu işçilerin görevi tavukların anus bölgelerindeki çok yumuşak tüylerden yapılmış fırçalarla sebze ve meyvelerde döllenmeyi sağlamakmış.Çin bir sanayi ülkesi ve doğası imdat sirenleri çalmaya başlamış.Kirlilikten ve kimyasaldan bu işi yapan canlılar yok oluyor.Kimler mi onlar? O seyrinden bile keyif aldığınız durmak bilmeyen çalışkan sevimli yaratıklar.Arılar.Arılar Çin'de kirlilikten ve kimyasaldan ölmeye başlamış.
Tüm tarımın belkemiği arıdır.Arı olmazsa insan aç kalır.Geleceğin bence en önemli konusu budur.Arılarınıza sahip çıkın ve onları fazla yormayın.Fazla ürün istemeyin.Kimyasaldan ve ilaçtan uzak durun...Diyeceğim ki ama siz buna uysanız çevreniz uymuyor ki.Bir arının evinden 10-15 km uzağa gidip geldiğini düşünürsek yavrucaklar kimbilir ne tehlikelere ilaçlara,kimyasallara maruz kalıyorlar...Çok acı çok.
Benim bir bahçem var.10 dekar.Asla hiçbir ilaç kullanmıyorum.Tüm börtü böceğin sığındığı bir yer.Bana yaşam sevinci veriyor burası.Bir kovan da arı almıştım.Ama onlar bahçe sınırlarına uymadıkları için bahçemin saflığının dışına çıktıkları için zamanla öldüler.Ben ilaç yapmasam başkaları yapıyor.Organik tarım diyorlar nesi organik bu tarımın.Dünyanın tamamı saf olmalı ki organik olsun ürün.Alaskadaki buzullarda bile yapılan araştırmalarda kimyasala rastlanan bir dünyadayız artık.Neyse depreştim yine.Arıcı arkadaşlar size kolay gelsin.Çok özel bir hizmet bu.Arılarınıza sahip çıkın.Onlara iyi bakın tüm tarım ve yaşam onlara bağlı.Ve lütfen onlarda kimyasal kullanmayın.Bahçemde şu günler ağaçlar çiçekli.Hepsinin üzerinde binlerce arı vızıltısı.O kadar seviniyorum ki benim ağaçlarımın tozundan alıyorlar diye.Çünkü ağaçlarım tertemiz ve ilaçsız.

Sevgiyle kalın

eski tohum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön