agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni528Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2010, 22:44   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayhan Dukel Mesajı Göster
Manifestomuz ana hatlarıyla belli, uzakta olmama ragmen yapabilecegim bir görev için hazırım
Köyde ''bu şekilde'' sebze yetiştirmeye hevesli insanlar var. Domates, biber, kabak, maydanoz v.b gibi.

Ema kullanacaklar. Kimyasal hiç kulanmayacaklar.

Ancak bu kişilerin seslerini ''bu şekilde'' duyurmaları mümküm değil.

Bu sayfada şunu yapabilir miyim? Örnek verirsem iyi anlatırım.
Örnek:
Menemen Belen Köyün'den Ahmet Karcı, bu yıl yetiştirdiği kabaklarında EMA kullandı. Başka kimyasal zehir kullanmadı. A. Karcı İzmir/ Çiğli pazarında, şu nolu tezgahında satış yapmaktadır.

Resimlerle destekli böyle bir sunum '' Uzak Bahcelerin Yakın'lığına uygun düşer mi?
Ya da rekabet yasalarına ters gelir mi?
Ya da;
'İnsanlardaki iyiliği görmek zorundayız, yoksa nasıl mutlu oluruz' diyebilir miyiz?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 11:40   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Halil Bey,

Bahçeleri denetleyebilirseniz bence oluşuma katkı açısından iyi olur.
Ancak Ayhan Bey ve Meyvelitepe'nin dediği gibi köylüler kurnazdır. Hacı Amca süte su katar, sakalına bakmadan bir de yemin billah katmadım der.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 14:54   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Köyde ''bu şekilde'' sebze yetiştirmeye hevesli insanlar var. Domates, biber, kabak, maydanoz v.b gibi.

Ancak bu kişilerin seslerini ''bu şekilde'' duyurmaları mümküm değil.

Örnek:
Menemen Belen Köyün'den Ahmet Karcı, bu yıl yetiştirdiği kabaklarında EMA kullandı. Başka kimyasal zehir kullanmadı. A. Karcı İzmir/ Çiğli pazarında, şu nolu tezgahında satış yapmaktadır.

Resimlerle destekli böyle bir sunum '' Uzak Bahcelerin Yakın'lığına uygun düşer mi?
Ya da rekabet yasalarına ters gelir mi?
Ya da;
'İnsanlardaki iyiliği görmek zorundayız, yoksa nasıl mutlu oluruz' diyebilir miyiz?
Halil Bey,
foruma üye olmayanların, aktif olarak yazışmalara katılmayanların, görsel olarak bahçede yapılanları bir foruma ya da bir bloga aktarmayanların bu birliğe katılmamalarından yanayım.

Çünkü bu oluşum güven ve şeffaflık esasına dayanan bir birliktelik olacak.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 23:05   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Halil Bey,
foruma üye olmayanların, aktif olarak yazışmalara katılmayanların, görsel olarak bahçede yapılanları bir foruma ya da bir bloga aktarmayanların bu birliğe katılmamalarından yanayım.

Çünkü bu oluşum güven ve şeffaflık esasına dayanan bir birliktelik olacak.
Evet haklısınız.

Em sayfasında paylaşabilirim. Bunu geçen yıl bionem sayfasında yapmıştım. Hatırlarsınız, domateste bir arkadaş kullanmıştı. Ege kent pazarında bu arkadaşın tezgahından çok kişi alış veriş yapmıştı.

'' Bende bilgisayar yok, kullanmasını da bilmem ama ağaçlar. net sitesine girersen ya da ismimden aratırsan domateslerde, biberlerde, patlıcanlarda zehir kullanmadığımı görürsün'' diyordu.

Ve tezgahın üzerinde kullandığı ürünü müşterisine gösteriyordu.

( Bu konuda güven duymadığım ve samimi bulmadığım kişilerle işim olmaz)

Eski 06-05-2010, 00:51   #5
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:

Dayanamadım
Yazmadan edemedim işte

Biri bana domates iç kurduyla nasıl doğal olarak mücadele edeceğimizi anlatabilir mi?
Biri bana salkım güvesi ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimizi anlatabilir mi?
Biri bana mısır kocan kurdu ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi?
Biri bana elma iç kurdu ve gövde kurdu ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi?
Biri bana buğday süne zararlısı ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi?

Şimdilik bu kadar.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2010, 02:04   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Dayanamadım
Yazmadan edemedim işte

Biri bana domates iç kurduyla nasıl doğal olarak mücadele edeceğimizi anlatabilir mi?
Biri bana salkım güvesi ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimizi anlatabilir mi?
Biri bana mısır kocan kurdu ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi?
Biri bana elma iç kurdu ve gövde kurdu ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi?
Biri bana buğday süne zararlısı ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi?

Şimdilik bu kadar.
Artık domates iç kurduna _hatta 7 hastalığa _ dayanıklı çeşitler geliştirildi. Pazarlarda ve büyük marketlerde sergileniyor. Büyük seralarda üretiliyor.

Salkım güvesi için delfin wg kullanılıyor.

Mısır kocanı kurdunu nerde gördünüz. Hepsi gdo lu değil mi?

Elma iç kurdu ve gövde kurdunu bilmiyorum. Ama ceviz iç kurdu için em5 ve emfpe ile delfini deneyeceğim. Elmalara ve cevizlere, kışın sulu kükürt ve bordo bulamacı attım.

Menemen ovsında buğday pek ekilmez. Bilmiyorum.

Aslında hepsinin altenatifi var.

Örneğin,

kükürt ile kireçi oranlı karıştırıp, kaynatıp süzeceğim. Bunu tüm bitkilere atacağım. Deneyeceğim. Bordo bulamacının yerini alabilecek bir ilaç olabilir diye düşünüyorum.

Saygılar

Eski 21-06-2010, 10:19   #7
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Alıntı:
Dayanamadım
Yazmadan edemedim işte

Sevgili Lilium,
Domates iç kurdu nasıl birşey. İnan merak ettim.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2010, 16:47   #8
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Şöyle bir şey

Asıl adı yeşil kurt.

Name:  domateslerin sevimli düşmanı.jpg
Views: 1513
Size:  28.9 KB
Name:  sebze_15.jpg
Views: 1024
Size:  6.7 KB

Domatesteki zararı
Name:  TM_ic(3).jpg
Views: 1006
Size:  27.6 KB
Name:  yesilkurt.jpg
Views: 1450
Size:  9.5 KB
Name:  rs_del_3.jpg
Views: 1090
Size:  11.7 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2010, 19:47   #9
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Şöyle bir şey

Asıl adı yeşil kurt.
İlk kez görüyorum.İnşallah benim domateslere de müsallat olmaz.Buna benzer bir tırtılı özellikle biberlerin yapraklarında görüyordum.Çok fazla olmadığından elle imha ederdim.Doğal mücadeleyi öğrenebilirsek çok güzel olurdu.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2010, 11:57   #10
Ağaç Dostu

tenar's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2007
Alıntı:
Örnek:
Halil bey, bence bu türden bile olsa, arayan tüketiciyi doğru bir yerlere yönlendirebilecek kadar iyi tanıyorsak o üretici, burada yapılmak istenen işin ruhuna ters düşmez bana kalırsa.

Ben açıkcası Ankara için bunu bilmek isterim. Ankarada hiç bir semp pazarında bu kadar masum ürününü geitirip de direk pazara sokabilecek bir üratici olabileceğini sanmıyorum. Halden geçmeyen hiç bir şey pazara giremiyor benim bildiğim; keza İstanbulda da özel pazarla dışında da böyledir.

Ben haftaiçi Zonguldak Ereğlisinde yaşıyorum. Burada o kadar şanslıyım ki, her pazara köylü direk gelip bahçesinde ne kada rçıktıysa o kadarını satabiliyor, direk aracısız. İstersem kapıma getiriyor, sütten marula kadar. Gidiyorum, görüyorum ve biliyorum evinin arkasında yetiştiriyor ürününü; gidip sütü kendim alıyorum, görüyorum ki ineği evinin alt katında ve otladığı yer evinin az ilerisindeki çayırlar. Buralar şanslı, büyük şehirdekiler napsın?

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
baltaç, doğal çiçek balı, karakovan balı, meis balı, seksiyon balı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025