![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Ema kullanacaklar. Kimyasal hiç kulanmayacaklar. Ancak bu kişilerin seslerini ''bu şekilde'' duyurmaları mümküm değil. Bu sayfada şunu yapabilir miyim? Örnek verirsem iyi anlatırım. Örnek: Menemen Belen Köyün'den Ahmet Karcı, bu yıl yetiştirdiği kabaklarında EMA kullandı. Başka kimyasal zehir kullanmadı. A. Karcı İzmir/ Çiğli pazarında, şu nolu tezgahında satış yapmaktadır. Resimlerle destekli böyle bir sunum '' Uzak Bahcelerin Yakın'lığına uygun düşer mi? Ya da rekabet yasalarına ters gelir mi? Ya da; 'İnsanlardaki iyiliği görmek zorundayız, yoksa nasıl mutlu oluruz' diyebilir miyiz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Halil Bey, Bahçeleri denetleyebilirseniz bence oluşuma katkı açısından iyi olur. Ancak Ayhan Bey ve Meyvelitepe'nin dediği gibi köylüler kurnazdır. Hacı Amca süte su katar, sakalına bakmadan bir de yemin billah katmadım der. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
foruma üye olmayanların, aktif olarak yazışmalara katılmayanların, görsel olarak bahçede yapılanları bir foruma ya da bir bloga aktarmayanların bu birliğe katılmamalarından yanayım. Çünkü bu oluşum güven ve şeffaflık esasına dayanan bir birliktelik olacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Em sayfasında paylaşabilirim. Bunu geçen yıl bionem sayfasında yapmıştım. Hatırlarsınız, domateste bir arkadaş kullanmıştı. Ege kent pazarında bu arkadaşın tezgahından çok kişi alış veriş yapmıştı. '' Bende bilgisayar yok, kullanmasını da bilmem ama ağaçlar. net sitesine girersen ya da ismimden aratırsan domateslerde, biberlerde, patlıcanlarda zehir kullanmadığımı görürsün'' diyordu. Ve tezgahın üzerinde kullandığı ürünü müşterisine gösteriyordu. ( Bu konuda güven duymadığım ve samimi bulmadığım kişilerle işim olmaz) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazmadan edemedim işte ![]() Biri bana domates iç kurduyla nasıl doğal olarak mücadele edeceğimizi anlatabilir mi? Biri bana salkım güvesi ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimizi anlatabilir mi? Biri bana mısır kocan kurdu ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi? Biri bana elma iç kurdu ve gövde kurdu ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi? Biri bana buğday süne zararlısı ile nasıl doğal olarak mücadele edeceğimi anlatabilirmi? Şimdilik bu kadar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salkım güvesi için delfin wg kullanılıyor. Mısır kocanı kurdunu nerde gördünüz. Hepsi gdo lu değil mi? Elma iç kurdu ve gövde kurdunu bilmiyorum. Ama ceviz iç kurdu için em5 ve emfpe ile delfini deneyeceğim. Elmalara ve cevizlere, kışın sulu kükürt ve bordo bulamacı attım. Menemen ovsında buğday pek ekilmez. Bilmiyorum. Aslında hepsinin altenatifi var. Örneğin, kükürt ile kireçi oranlı karıştırıp, kaynatıp süzeceğim. Bunu tüm bitkilere atacağım. Deneyeceğim. Bordo bulamacının yerini alabilecek bir ilaç olabilir diye düşünüyorum. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Domates iç kurdu nasıl birşey. İnan merak ettim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu.
|
İlk kez görüyorum.İnşallah benim domateslere de müsallat olmaz.Buna benzer bir tırtılı özellikle biberlerin yapraklarında görüyordum.Çok fazla olmadığından elle imha ederdim.Doğal mücadeleyi öğrenebilirsek çok güzel olurdu. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
Alıntı:
Ben açıkcası Ankara için bunu bilmek isterim. Ankarada hiç bir semp pazarında bu kadar masum ürününü geitirip de direk pazara sokabilecek bir üratici olabileceğini sanmıyorum. Halden geçmeyen hiç bir şey pazara giremiyor benim bildiğim; keza İstanbulda da özel pazarla dışında da böyledir. Ben haftaiçi Zonguldak Ereğlisinde yaşıyorum. Burada o kadar şanslıyım ki, her pazara köylü direk gelip bahçesinde ne kada rçıktıysa o kadarını satabiliyor, direk aracısız. İstersem kapıma getiriyor, sütten marula kadar. Gidiyorum, görüyorum ve biliyorum evinin arkasında yetiştiriyor ürününü; gidip sütü kendim alıyorum, görüyorum ki ineği evinin alt katında ve otladığı yer evinin az ilerisindeki çayırlar. Buralar şanslı, büyük şehirdekiler napsın? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
baltaç, doğal çiçek balı, karakovan balı, meis balı, seksiyon balı |
|
|