View Single Post
Eski 05-05-2010, 13:46   #197
agozce
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Forumda ciddi anlamda üreticilikle uğraşan diğer arkadaşları da ortak imzalı bir metinle davet etmeye ne dersiniz? Örneğin ilk aklıma gelenler, Agözce, Samsunlu55, Avanos vb. (Lilium zaten gelecektir diye düşünüyorum.)
Sayın acemi çaylak merhaba, Ben sessizce sizleri izliyorum. Nedeni:

Biz malesef bu güne kadar gayri-ciddi anlamda üretim yapmışız. Hiç bir ticari hedefimiz de yoktu.( Babamda hala yok)

Biz bahçeyi bu güne kadar ciddiye almamıştık. Babam emekli oldu. Onun kendisini oyalaması için düşünmüştük. Bu güne kadar biraz da iş-güç derken ilgilenemedik. Aslında ciddiye almadık. Tek istediğimiz babam ve annem sağlıklı ve mutlu olsun, harcadığız para önemli değil dedik.

Ama 70 dönüm ve her yıl yaklaşık 20.000 Tl harcamaya başlayınca ( bu güne kadar 400.000 tl ye yakın para harcamışız.)

Finansör olarak bu işte bir terslik var deyip ilgilenmeye başladım)))) Biraz geç oldu ama...neyse.

(Biz de yaklaşık 70 dönümde 1300 küsür tane, 22 çeşit meyve ağacı var.))) Ağaçlar 1 ile 10 yaş arası. Çoğunluk 4 çeşit elma ve 6 çeşit ceviz. Bu yıl 20 tane de antepfistığı , 20 tane göji, 50 tane yer kirazı...ektik. Çeşitler ve sayı her yıl artıyor.)

Bizim bahçede, bu güne kadar hep kimyasal gübre ve ilaç kullanılmış. Her şey bilinçsizce yapılmış. Bu yıldan itibaren kimyasalları bıraktık. Bu yıl EM ile büyük boyutlarda kompost yapmaya çalışacağım. Başarırsam bütün köye öğreteceğim. Asıl hedefim de bu.

Gübre olarak, sadece bu yıl için B5A kullanacağım. Seneye sadece kompost, solucan ve enzim yaparak kullanmayı düşünüyorum.
( Solucan devrimi- ben bunu çok sevdim )))

Bir başka handikap ta, bahçe Mersin-Anamur' un yaylasında. Babam ilgileniyor.72 yaşında. Ve bu tarz tarımı bilmiyor. Beraber öğreniyoruz.

Ben yeni İstanbula taşındım. Ancak 3 ayda bir haftalığına gidebiliyorum. Bu nedenle süreç yavaş ilerliyor.

Kısaca ben iki- üç yıl bahçeyi kimyasallardan arndırmakla uğraşacağım.
Daha sonra sizlere katılacağım.

Bu konuda emek veren herkesi gönülden destekliyorum.

Düzenleyen agozce : 05-05-2010 saat 14:17
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön