Sayın: Arkadaşlar ben yazları dikilide kalıyorum ve başımdan korkunç olaylar geçiyor. devamlı kimyasal kullandığını bildiğim bahçevan, adam yanına gelip bunlar organikmi diye sorduğunda evet hepsi organik diyor sonra bana dönüyor organik demek zaten canlı demek değilmi diye onay istiyor.
Hatta bir keresinde pembe domates almaya gittiğim yerde domatesin kalmadığını yeni toplanıp toplanmıyacağını sorduğumda. Biraz evvel ilaçladık yarın sabah toplarız sabah gelirsen veririz dediler.
Bizim yapacağımız şeyler sadece kendi yetiştirdiğimiz ürünlerle sınırlı kalmamalı çevremizede birer örnek birer öğretmen olmalıyız diye düşünüyorum.
Çünki bugüne kadar ne kadar çok üretirsek o kadar iyi ne kullanırsan kullan çok üret çok kazan. İlerde karşılaşılacak sorunlar hep ğöz ardı edilmiş. Hep günü kurtarmak adına birşeyler yapılmış.
Kendi çabalarımızla birşeyler yaparken biraz kendimizi düşünüyor gibi geliyor bana.
EM cilerin affına sığınarak onlardan bir alıntı yapacağım:
İDEAL TARIMIN İLKELERİ NELER OLMALIDIR?
Kyusei Doğal Çifçiliğinin ana teması, İDEAL TARIMIN uygulanmasıdır. Kyusei Doğal Çifçiliğin savunduğu ideal tarımın beş ilkesi şunlardan oluşmaktadır :
1 - İnsanların sağlıklı olmaları için güvenli ve besin değeri olan gıdalar üretmek.
2 - Hem üreticiye (çiftçiler) hem de tüketiciye ekonomik ve manevi olarak katkı sağlamak.
3 - Sürdürülebilir ve herkes tarafyıdan kolayca uygulanabilir olmak.
4 - Çevreyi korumak.
5 - Artan dünya nüfusunu beslemek için yüksek kalitede ve yeterli miktarda gıda üretmek.]
Amaç yukarıdaki gibiyse bunu çevremize yaymaya. Eğer hata görüyorsakta düzeltmeye çalışmalıyız.
Düzenleyen omer.tuncer : 04-05-2010 saat 23:49
Neden: imla düzeltmesi
|