![]() |
1 Eklenti(ler)
Adeniumlarımı açık balkondan alıp, kalorifer yanmayan bir oda camına yerleştirdim. Bu ilk kışları olacak, oda sıcaklığı 10-15 derece arasında oluyor kışın. Bir tanesinin bir kaç yaprağı sarardı ama gövdede bir anormallik görünmüyor.
Eklenti 352042 |
Alıntı:
Bu çürümenin nedeni olarak, bitki metabolizmasının yavaşladığı/durduğu bir mevsimde, iyileştiremeyeceği bir yaranın açılmış olmasını düşünüyorum. Sulama sorunu (varsa) ikincil bir neden gibi geldi bana... Kayıp olarak nitelendirmeyin. Tecrübe (kazanç) olarak değerlendirin. Tohumdan tekrar denemek istiyorsanız, Tohum Takas Etkinliği'nde benim ve sevgili Tura'nın paylaştığı adenium tohumları var. |
Alıntı:
|
Alıntı:
benim için de tecrübe oldu. Bu işlemler için en iyi mevsim ne zamandır. Mesela daha 20 günlük 8 küçük fidelerim var. Bunlardan 2 tanesinin kazık köklerini şaşırtmadan önce kesip dikmek istiyorum. Acaba bu mevsimde yapmasammmı? Baharımı beklesem. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sanki torf fazla gibi ... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben, saksıları bina içi seraya aldım. Şu anda sıcaklık geceleri 7-8 derece civarı. Daha da soğuk olursa az ısıtırım. |
Alıntı:
Benimkiler 4 tane Sayın Tura... İnşallah çoğalacaklar... ;) |
Bahçe toprağı ve hayvan gübresi karışımını önermem. Faydasından daha çok zararı olur.
|
Arkadaşlar kolay gelsin herkese,
Ben bu forumu başından sonuna okumuştum ama unutmuşum sanırım, fikir vermek isteyen olursa çok memnun olurum. Adenium için özel toprak ve çimlendirme viyolüm var. Tohumlarım da bugün geldi, ama Ankara'da malum hava soğuk, her ne kadar merkezi sistem de olsa. Ben tohumları bahara kadar ekmeme kararı aldım, doğru mudur:confused: |
Ekmeyin bahara kadar bekleyin, eğer ısıtmalı bir ortam ayarlarsanız nisanın ilk günlerinde orada çimlendirin.
|
Alıntı:
|
Hayır ben hazırlamadım sn Tura, Zengarden'dan aldım. Böyle şeylere pek takmıyorum hep orman toprağı kullanırım da o bitince hazır zengarden'a spariş vermişken aldım, daha açmadım paketi, denemek ister misiniz biraz gönderiyim.
|
Bonsaide bahçe toprağı orman toprağı kullananlar sürekli dediğim toprakla birlikte saksınıza başkaca ne taşıdığınızdan emin olamazsınız. Hastalıklar bakteriler mantarlar nematod hepsini elinizle bitkiye aşılamış olabilirsiniz.
|
Güvenilir bir yerden steril edilmiş orman toprağı kullandım sn Memet, henüz bonzai çalışmalarına başlamadım ama diğer bitkilerimde de bir sorunla karşılaşmadım.
Kendi çabalarımızla ormandan dağdan topladığımız topraklarda her türlü tohum böcek larvaları, bakteriler, neler yoktur ki haklısınız. |
Alıntı:
Özel toprak diyince, karışımı merak etmiştim. |
Benim eski ve adenıumlarım
4 Eklenti(ler)
Sizce en güzel hangisi ? Deniz kabuğunda çimlendi ama bakalım be kadar büyüyecek :)
|
2 nolu resimdeki adeniumun gövdesinde yumuşama mı var ben mi yanlış görüyorum.
birde saksılar sürekli peteğin üzerindemi duruyor merak ettim. |
Alıntı:
|
saksıların üzerindeki beyaz mermer kırıntısı mı perlit mi?
|
Alıntı:
|
herkese selamlar
Adeniumlarda dallanmayı teşvik etmek ve gövde kalınlaşmasını artırmak için budamayı hangi mevsimde yapmamız uygun olur. Şu anda adeniumlar evde ve kaloriferli bir ortamda ve habire yaprak çıkarıyorlar ve uzamaya devam ediyorlar. |
Sn saldikenver,
Sizin ortam tropik sera ortamı gibi etki ediyor demek ki :) Ortam koşullarınızı bilmiyorum ama kendinize tam güvenmiyorsanız ya da bu sıcaklık koşullarını sürekli sağlayamayacaksanız (tatile gitme, birkaç günlüğüne kaloriferin kapanması gibi) ilkbahar sonuna doğru yapın bu işlemi bence. |
Alıntı:
ama fotolarını yarın ekleyeyim bir bakın isterim. yeni yaprak çıkarmaya boyları uzamaya devam ediyor. |
Alıntı:
Bu arada size sormak istediğim eklemiş olduğunuz son fotoğraftaki Adenium filizleri kaç aylıklar? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Herkese selamlar
20 gün önce aşağıdaki adeniumun kazık kökünü kesmiştim aynı zamanda ana dalınıda kesmiştim. Amacım kök ve gövde kalınlaşmasını sağlamaktı. Kazık kökünü kestikten sonra açılan yaraya odun kömürünü toz haline getirip batırdım ve altına yuvarlak bir taş bularak saksıya dikmiştim. 10 gün hiç su vermedim. Sonra çok az su verdim. 2 gündür dalı kestiğim yerin yan tarafından bir sürgün vermeye başladı. gövdeye yakın bir yerden de sürgün çıkmaya başladı. Dün akşam çok daha su verdim. Gövdede herhangi bir yumuşama yok şuanda. İnşallah dallanır ve çürümez. Fotoğrafınıda ekliyorum. Telefonla çektiğim için resimler çok kaliteli değil kusura bakmayın. |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
bu da bonzai adayım.(gerçi bonzai konusunda hiçbir çalışmam olmadı şimdiye kadar ama:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025