agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Adenium (Çöl gülü) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/6486.htm)

sakdag 07-12-2012 09:20

1 Eklenti(ler)
Adeniumlarımı açık balkondan alıp, kalorifer yanmayan bir oda camına yerleştirdim. Bu ilk kışları olacak, oda sıcaklığı 10-15 derece arasında oluyor kışın. Bir tanesinin bir kaç yaprağı sarardı ama gövdede bir anormallik görünmüyor.

Eklenti 352042

drhegeli 07-12-2012 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver (Mesaj 1062667)
Maalesef içi çürümüş...

Geçmiş olsun sn saldikenver.
Bu çürümenin nedeni olarak, bitki metabolizmasının yavaşladığı/durduğu bir mevsimde, iyileştiremeyeceği bir yaranın açılmış olmasını düşünüyorum. Sulama sorunu (varsa) ikincil bir neden gibi geldi bana...

Kayıp olarak nitelendirmeyin. Tecrübe (kazanç) olarak değerlendirin. Tohumdan tekrar denemek istiyorsanız, Tohum Takas Etkinliği'nde benim ve sevgili Tura'nın paylaştığı adenium tohumları var.

Sakaki 07-12-2012 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 1062681)
Kayıp olarak nitelendirmeyin. Tecrübe (kazanç) olarak değerlendirin.

Katılıyorum :)

Enver 07-12-2012 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 1062681)
Geçmiş olsun sn saldikenver.
Bu çürümenin nedeni olarak, bitki metabolizmasının yavaşladığı/durduğu bir mevsimde, iyileştiremeyeceği bir yaranın açılmış olmasını düşünüyorum. Sulama sorunu (varsa) ikincil bir neden gibi geldi bana...

Kayıp olarak nitelendirmeyin. Tücrübe (kazanç) olarak değerlendirin. Tohumdan tekrar denemek istiyorsanız, Tohum Takas Etkinliği'nde benim ve sevgili Tura'nın paylaştığı adenium tohumları var.

katılıyorum sizlere
benim için de tecrübe oldu.
Bu işlemler için en iyi mevsim ne zamandır.
Mesela daha 20 günlük 8 küçük fidelerim var.
Bunlardan 2 tanesinin kazık köklerini şaşırtmadan önce kesip dikmek istiyorum.
Acaba bu mevsimde yapmasammmı?
Baharımı beklesem.

meh12 07-12-2012 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver (Mesaj 1062749)
katılıyorum sizlere
benim için de tecrübe oldu.
Bu işlemler için en iyi mevsim ne zamandır.
Mesela daha 20 günlük 8 küçük fidelerim var.
Bunlardan 2 tanesinin kazık köklerini şaşırtmadan önce kesip dikmek istiyorum.
Acaba bu mevsimde yapmasammmı?
Baharımı beklesem.

Çok küçükken zedelenmeleri daha kolay,bence biraz daha beklerseniz baharda daha iyi olur düşüncesindeyim

Enver 07-12-2012 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1062671)
Adeniumlarımı açık balkondan alıp, kalorifer yanmayan bir oda camına yerleştirdim. Bu ilk kışları olacak, oda sıcaklığı 10-15 derece arasında oluyor kışın. Bir tanesinin bir kaç yaprağı sarardı ama gövdede bir anormallik görünmüyor.

Eklenti 352042

toprak karışımınız nasıl merak ettim?
Sanki torf fazla gibi ...

sakdag 07-12-2012 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver (Mesaj 1062842)
toprak karışımınız nasıl merak ettim?
Sanki torf fazla gibi ...

Dere kumu, bahçe toprağı ve yanmış hayvan gübresi karışımından oluşuyor.

Tura 07-12-2012 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1062671)

Sizde bu kadar mı var?
Ben, saksıları bina içi seraya aldım. Şu anda sıcaklık geceleri 7-8 derece civarı.
Daha da soğuk olursa az ısıtırım.

sakdag 07-12-2012 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1062860)
Sizde bu kadar mı var?
Ben, saksıları bina içi seraya aldım. Şu anda sıcaklık geceleri 7-8 derece civarı.
Daha da soğuk olursa az ısıtırım.

Benimkiler 4 tane Sayın Tura... İnşallah çoğalacaklar... ;)

memet 07-12-2012 15:22

Bahçe toprağı ve hayvan gübresi karışımını önermem. Faydasından daha çok zararı olur.

Denizardacan 07-12-2012 17:06

Arkadaşlar kolay gelsin herkese,
Ben bu forumu başından sonuna okumuştum ama unutmuşum sanırım, fikir vermek isteyen olursa çok memnun olurum.
Adenium için özel toprak ve çimlendirme viyolüm var. Tohumlarım da bugün geldi, ama Ankara'da malum hava soğuk, her ne kadar merkezi sistem de olsa.

Ben tohumları bahara kadar ekmeme kararı aldım, doğru mudur:confused:

memet 07-12-2012 17:34

Ekmeyin bahara kadar bekleyin, eğer ısıtmalı bir ortam ayarlarsanız nisanın ilk günlerinde orada çimlendirin.

Tura 07-12-2012 18:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan (Mesaj 1062953)
.....
Adenium için özel toprak

Özel toprağınız ne...siz mi hazırladınız...başka bir yerden mi geldi?

Denizardacan 07-12-2012 22:28

Hayır ben hazırlamadım sn Tura, Zengarden'dan aldım. Böyle şeylere pek takmıyorum hep orman toprağı kullanırım da o bitince hazır zengarden'a spariş vermişken aldım, daha açmadım paketi, denemek ister misiniz biraz gönderiyim.

memet 07-12-2012 22:52

Bonsaide bahçe toprağı orman toprağı kullananlar sürekli dediğim toprakla birlikte saksınıza başkaca ne taşıdığınızdan emin olamazsınız. Hastalıklar bakteriler mantarlar nematod hepsini elinizle bitkiye aşılamış olabilirsiniz.

Denizardacan 10-12-2012 09:59

Güvenilir bir yerden steril edilmiş orman toprağı kullandım sn Memet, henüz bonzai çalışmalarına başlamadım ama diğer bitkilerimde de bir sorunla karşılaşmadım.
Kendi çabalarımızla ormandan dağdan topladığımız topraklarda her türlü tohum böcek larvaları, bakteriler, neler yoktur ki haklısınız.

Tura 10-12-2012 10:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan (Mesaj 1063110)
Hayır ben hazırlamadım sn Tura, Zengarden'dan aldım. Böyle şeylere pek takmıyorum hep orman toprağı kullanırım da o bitince hazır zengarden'a spariş vermişken aldım, daha açmadım paketi, denemek ister misiniz biraz gönderiyim.

Hayır teşekkür ederim.
Özel toprak diyince, karışımı merak etmiştim.

meh12 10-12-2012 16:23

Benim eski ve adenıumlarım

4 Eklenti(ler)
Sizce en güzel hangisi ? Deniz kabuğunda çimlendi ama bakalım be kadar büyüyecek :)

Enver 11-12-2012 11:04

2 nolu resimdeki adeniumun gövdesinde yumuşama mı var ben mi yanlış görüyorum.
birde saksılar sürekli peteğin üzerindemi duruyor merak ettim.

meh12 11-12-2012 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver (Mesaj 1065401)
2 nolu resimdeki adeniumun gövdesinde yumuşama mı var ben mi yanlış görüyorum.
birde saksılar sürekli peteğin üzerindemi duruyor merak ettim.

Hayır sulama yapınca peteğin üzerine alıyorum. Gövdeler sağlam resimde öyle görünmüş .

Enver 11-12-2012 12:19

saksıların üzerindeki beyaz mermer kırıntısı mı perlit mi?

meh12 11-12-2012 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver (Mesaj 1065441)
saksıların üzerindeki beyaz mermer kırıntısı mı perlit mi?

Beyaz taş kırıntısı .Bazı yerlerde guartz kumu diye satıyorlar.Kendim doğadan topladımve kırdım .Satın aldığımdan daha güzel oldu.

Enver 11-12-2012 14:38

herkese selamlar
Adeniumlarda dallanmayı teşvik etmek ve gövde kalınlaşmasını artırmak için budamayı hangi mevsimde yapmamız uygun olur. Şu anda adeniumlar evde ve kaloriferli bir ortamda ve habire yaprak çıkarıyorlar ve uzamaya devam ediyorlar.

Sakaki 11-12-2012 14:48

Sn saldikenver,

Sizin ortam tropik sera ortamı gibi etki ediyor demek ki :)
Ortam koşullarınızı bilmiyorum ama kendinize tam güvenmiyorsanız ya da bu sıcaklık koşullarını sürekli sağlayamayacaksanız (tatile gitme, birkaç günlüğüne kaloriferin kapanması gibi) ilkbahar sonuna doğru yapın bu işlemi bence.

Enver 11-12-2012 14:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1065576)
Sn saldikenver,

Sizin ortam tropik sera ortamı gibi etki ediyor demek ki :)
Ortam koşullarınızı bilmiyorum ama kendinize tam güvenmiyorsanız ya da bu sıcaklık koşullarını sürekli sağlayamayacaksanız (tatile gitme, birkaç günlüğüne kaloriferin kapanması gibi) ilkbahar sonuna doğru yapın bu işlemi bence.

bende anlamadım
ama fotolarını yarın ekleyeyim bir bakın isterim.
yeni yaprak çıkarmaya boyları uzamaya devam ediyor.

selenn 11-12-2012 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meh12 (Mesaj 1065539)
Beyaz taş kırıntısı .Bazı yerlerde guartz kumu diye satıyorlar.Kendim doğadan topladımve kırdım .Satın aldığımdan daha güzel oldu.

Bu bitki tutkusu böyle birşey işte. İnsana taş da toplatır, taş da kırdırır:D
Bu arada size sormak istediğim eklemiş olduğunuz son fotoğraftaki Adenium filizleri kaç aylıklar?

meh12 11-12-2012 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1065640)
Bu bitki tutkusu böyle birşey işte. İnsana taş da toplatır, taş da kırdırır:D
Bu arada size sormak istediğim eklemiş olduğunuz son fotoğraftaki Adenium filizleri kaç aylıklar?

Son resim deki adenıumlar daha 20 günlük :)

Enver 12-12-2012 08:25

2 Eklenti(ler)
Herkese selamlar
20 gün önce aşağıdaki adeniumun kazık kökünü kesmiştim aynı zamanda ana dalınıda kesmiştim. Amacım kök ve gövde kalınlaşmasını sağlamaktı. Kazık kökünü kestikten sonra açılan yaraya odun kömürünü toz haline getirip batırdım ve altına yuvarlak bir taş bularak saksıya dikmiştim. 10 gün hiç su vermedim. Sonra çok az su verdim. 2 gündür dalı kestiğim yerin yan tarafından bir sürgün vermeye başladı. gövdeye yakın bir yerden de sürgün çıkmaya başladı. Dün akşam çok daha su verdim. Gövdede herhangi bir yumuşama yok şuanda. İnşallah dallanır ve çürümez. Fotoğrafınıda ekliyorum. Telefonla çektiğim için resimler çok kaliteli değil kusura bakmayın.

Enver 12-12-2012 08:29

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver (Mesaj 1065585)
bende anlamadım
ama fotolarını yarın ekleyeyim bir bakın isterim.
yeni yaprak çıkarmaya boyları uzamaya devam ediyor.

bunlarda boyları durmadan uzayan ve yeni yaprak çıkaranlar. Acaba bunlarında dallanmasını sağlamak için budama yapsam mı kararsız kaldım.

Enver 12-12-2012 10:27

1 Eklenti(ler)
bu da bonzai adayım.(gerçi bonzai konusunda hiçbir çalışmam olmadı şimdiye kadar ama:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025