![]() |
Alıntı:
Mehmet |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sefer olacak galiba ;)
Gövdelerine bakıyorum, buruşma başlamışsa su veriyorum. Onun dışında yok onlara su. Kazık kökü kesmeyi düşünürken, yazdıklarınızdan sonra kesinlikle vazgeçtim. Zaten doğan elimde kalıyordu, kökünü de kesince hiç şansları olmazdı galiba. Bu şekilde şimdilik mutlu görünüyorlar ;) Bu minikleri Bahar gelince ayırayım değil mi ? |
Biraz daha sera montajı işim var, onu da halledip gün içinde fotoğraflamak istiyorum.
|
Alıntı:
|
toprak eğer geçirgen bir toprak ise kum oranı fazla ise sulama sıklığınızı artırabilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
Belki iki ay boyunca sulanmamış durumda, işyerinden getirdiğim fidanlara az önce su verdim. Hiçbirinde gövdede buruşma gibi bir durum yok. Buruşmanın sulamayla değil köklerle ilgisi olduğunu düşünüyorum.
Eklenti 356932 Bunları bir hafta önce topraklarından çıkarıp bu kabın içine koydum. Üstlerini örtecek kadar bir malzeme var. Hiç bir bozulma göstermediler. |
Kendimce doğru yolu buldum derken yine mi yanlış yapıyorum yani :( Siz bitkilerle oynarken (bu kötü anlamda değil, topraktan çıkarma, kök kesme, yeniden dikme v.s. ) ben daha emekliyorum galiba.
Aslında böyle yapmamda buradaki 1609. mesaj önayak oldu diyebilirim. Aynı bu şekilde olan bir bitkim vardı, buruşmuş, susuz kalmış, büyümeyen. Onu diatomite aldım ve hem gövdesi şişkinleşti hem de yaprak vermeye başladı. Kendimce susuz kalınca böyle olduklarını düşündüm :( Hala ve kısaca, size imreniyorum bu bitki konusunda ;) |
vallahi bazen kafamız karışmıyor değil yani!!
Bazı arkadaşlar 2 aydır sulamadım bişey olmadı yazıyor. Bazı arkadaşlar 2 günde bir sulayın yazıyor:) |
Gelişme olduğuna göre durum iyi demektir. Kış içinde sulamada çok dikkatli, sıcaklıkta da hassas olmak gerek.
Bu arada benim çeşitli biçimlerde öldürdüklerimi konu etmediğim için durumum çok parlak görünüyor sanırım, fazla ses çıkarmayacağıım. |
Bence Adenium ilginç bir bitki. Çok dayanıklı oldukları kesin de, acemiler (yani ben) öldürebiliyor işte.
Ben sulama konusundaki uygulamamı, uygun bir zamanda video çekip o şekilde anlatmaya çalışacağım ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Genelde çürüme gövde göçmesiyle ortaya çıkıyor benim tespitim bu ya da bazı durumlarda buruşma kök kaybından meydana geliyor.
|
3 Eklenti(ler)
Sayın meh 12 den gelen Adenium'lar toprakla buluştu
Eklenti 356989 Mini sera olmadı ama şimdilik idere edecek gibi Eklenti 356990 Altı adet Adenium sera içindeki yerini aldı. Eklenti 356991 Sabırla beklemek zamanı |
Gayet güzel olmuş bence, daha ne olsun ;)
Umarım hepsi fire vermeden çimlenir ve büyür. Toprak karışımı mı yoksa torf mu bilemiyorum ama buradan gayet yumuşak, sıkmayan bir karışım gibi duruyor. (Bu arada 2. fotoğrafta sizi de gördük sanki ;) ) |
Alıntı:
Tohum altında birer ölçü toprak, torf, kum, ince pomza taşı ve vermikülit karışımı tohum üstünde ise(tahmin ettiğiniz gibi ) çimlendirme torfu var.Temenniniz için ayrıca teşekkür ederim. Sera üzerideki ise maalesef bemim (sonradan fark ettim) |
Bu toprak karışımını okuyunca ben bile mutlu oldum, tohumlar da gayet sevecek eminim ;) Gelişmeleri de paylaşırsınız umarım. Ve sizi bu kadar gördük, mutlu olduk. Maalesef demeyin lütfen ;)
|
Ankara toplantısında sayın tturt tarafından hediye edilen Adenium fidemi tüm çabalarıma rağmen kaybettim. :( Sukulentler mi beni sevmiyor, ben mi dillerini çözemiyorum bilemedim. Başarıyla yetiştiren herkesi tebrik ediyorum..
|
Alıntı:
Bu gibi durumlar sizi yıldırmasın hepimizin kaybettiği bir sürü fide, çelik veya tohumdan çimlendiremediklerimiz var,onun için denemeye devam diyelim. |
Haklısınız adneser bey lakin "Neden büyütemiyorum?!" diye çok takıyorum kafama. :( Adenium fidemi kaybedeli bir hafta oldu, baş ağrım hala geçmedi, günlece ilgili sayfaları okuyup araştırma yapmaktan gözlerimi fazla yordum, müzmin baş ağrısı yaptı, boynumun tutulması da cabası. :) :o
|
Aynı üzüntüyü bende menekşelerde yaşamıştım sayın Sudenur çok fazla ilgiyi sevmiyorlar diye düşünüyorum.
|
Mevsim kış. Bitkinin adı çöl gülü.
Bu mevsimde başka tohumu çimlendirmek de uygun değil aslında. Kış içinde tohumun çimlenmesini mucize saymak gerekir. Çimlenenin büyümesi de ayrı mucize. Isıtmalı aydınlatmalı bir ortam yaptık diyelim. Kış içinde gelişmeye zorlayacağız. Yaz gelip asıl iklime uygun gelişme başladığında bitki yorgun düşmüş olacak. İlkbaharda uygun şartlarda çimlendirmek gerekirdi. |
Alıntı:
Bu mevsimde çimlendirme uygun değil demekte haklısınız fakat adenium'ların çimlendirme şartlarına (3-20 derece arasında) ve malumunuz bulunduğum bölge uygun olduğundan çimlendirme işene başladım,umarım başarırım. Uyarınız için ayrıca teşekkür ederim. |
Alıntı:
Bunu nereden duydunuz? :) |
Alıntı:
Bu başlık altında 14. mesaj |
SÖYledikleriniz doğru.
Ben yaklaşık 60 tohum ektim. 12 gün oldu şu anda çimlenen 5 tane var. Ya mevsim kış olduğundan ya da tohumların çimlenme sorunu var diye düşünüyorum. Başka bir yerden de 10 adet tohum aldım. Aynı ortamda aynı şekilde çimlendirdim. 10 taneden 8 tanesi çimlendi. O zaman şöyle düşünüyorum. Son aldığım tohumlarda çimlenme sorunu var demekki diye düşündüm. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kaynak: Dimmit Mark; Adenium: Sculptural Elegance, Floral Extravagance; Safya: 134 |
Çok karışık çook :(
Galiba en iyisi, zamanla edinilen tecrübe. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025