![]() |
Müthiş:eek: Emeklerinize sağlık, çok güzel. Hiç bölmeyi düşünmüyor musunuz bu güzelim kılıçları
|
ben adını peygamber kılıçı oarak biliyordum iki saksı benim var biri çiçek açıyor diğeri açmıyor
|
Çok güzel çiçek açmış benimde iki saksı paşa kılıçım var ama 3 senedir hiç çiçek görmedim.Tebrikler
|
Hakikaten süper görünüyorlar. Maaşallah, ALLAH nazardan saklasın. Peki birşey sorucam, benim de kılıç çiçeğim var ama çok fazla yavrulamıyor nedeni ne olabilir acaba, bir yerde yanlış mı yapıyorum siz kaç günde bir suluyosunuz ya da vitamin filan veriyor musunuz?Emeğinize sağlık.
|
Yazın sulaması toprağı kurudukça. Zaten yazın çok çabuk kuruyor toprağı. Kışında aynı şekilde toprağı iyice kurumadan su vermiyordum. Birde kışın dinlenme dönemi olduğu için çok az suluyordum. Vitaminse bu seneye kadar hiç vermiyordum. Ne gübre ne de vitamin. Bir tek bu yaz elimdeki gübre bitene kadar diğer çiçeklerle birlikte haftada bazende 2 haftada bir gübreledim. Yalnız yazları balkonda duruyor. Az miktar Sabah ve ikindi güneşi alıyordu. Şimdi çiçeklendirildiği için eve aldım. Saygılar.
|
Sn. Ayine-i Esma verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı günler.
|
Gerçekten paşa kılıcının çiçekleri harika kokuyor. Kayınvaldemden ben de kıyısındaki yavruları aldım ve büyütüyorum.
Yanlız paşa kılıcı bir kaktüs türü mü, yoksa yanlışlıkla mı bu bölümde? |
Kendisi kaktüs değil ama o bir sukkulent...
Her kaktüs bir sukkulenttir ama her sukkulent bir kaktüs değildir. |
Bilmece gibi :)
Teşekkürler... |
Alıntı:
|
geçenlerde bir siteyi gezerken bir ilan görmüştüm. kocaman bir kılıç çiçeğini ücretsiz olarak vereceklerini yazmışlardı. çok büyük ama...yeri olmadığı için istanbulda yaşayan biri atmaya kıyamıyorum gelin alın diye yazmıştı. ilgilenen olursa araştırayım ve size ilanı bulayım isterseniz.
ben kendim yetiştirme taraftarıyım zaten istesemde yerimde yok ama isteyen olursa yardımcı olurum. inşallah birine vermemişlerdir tabi:) |
1 Eklenti(ler)
Rozet yapraklı kılıcım ;
Sansevieria Trifasciata Green. |
maşallah ne kadar güzel görünüyor:)
|
Teşekkür ederim ggulday.
|
Paşa kılıcının her türlü cinsini kendisi üretip satan bir bey var.
İzmir-Bornova Metro'nun hemen karşısındaki sinema sokağının başında soldan ikinci tezgah olması gerek. İzmir'li arkadaşların, özellikle Bornova'da oturanların bu güzel tezgahı mutlaka görmesini tavsiye ederim. Fiyatları çok çok uygun. Hatta Kuşkonmaz ve Aşkıngözyaşları çiçeklerini de satıyor. Bu çiçeklerin başlıkları altınada yazayım hemen. :) |
3 Eklenti(ler)
Bu türlerdende gördünüzmü acaba ?
Sansevieria Kirkii ; |
2 Eklenti(ler)
Sansevieria pagoda;
|
3 Eklenti(ler)
Sansevieria Trifisciata Golden Hahnii,
Sansevieria Hahnii Streaker, |
Alıntı:
|
Merhaba Arzu Kırlangıç bu resimler yani çiçekler size ait değil dimi? Bana ait demeyin valla kafayı yerim:)
|
İlk resimdeki ''Sansevieria Trifasciata Green'' benim.:p
|
Bodur paşa kılıcı değil mi o?
|
Bodur kılıç evet. Yaprakları rozet şeklinde. Latince adı Sansevieria Trifasciata Green.
|
Alıntı:
|
Hatta demin yine baktım ilan yok galiba bulamadım. Ben de bugün dışarılarda dolaştım durdum. Belki şu kenarları sarı şeritli olan paşa kılıcından bulurum diye ama, malesef bütün çiçekçiler ''abla onun modası çoktaan geçti'' diyolar. Ben de ne yapıyım kaderime küsüp evime geldim:(
|
2 Eklenti(ler)
Bugün sabahtan beri bu paşakılıcı asansörün önünde duruyor. Yanında çok bakımsız bir bitki daha var, sanırım biri alsın diye oraya bırakılmış..
Hemen üzerine bir not astım, sahipliyse birkaç kök almama izin verir mi acaba diye. Sonucu bekliyorum, yarın da bitki orada duruyor olursa bıçağı elime alıp kökleri kıtır kıtır ayıracağım;) İsteyenlere yollarım.. |
Yazık, garibim terkedilmiş bir hali var. Saksısında biraz yer açmak iyi olur değil mi sevgili Nariel:)
|
Kesinlikle:D
|
Terkedilmişlik kötü tabii, onu sevip bakacaklara dağıtmak lazım. ;)
|
Evet arkadaşlar, sahibinden haber geldi. Terketmişler bu zavallıyı. Hepsini alabilirmişim:p
Dağıtıma başlıyorum. Önce bu sayfada dağıtım yapmak istiyorum çünkü dağıtım başlığına yazsam, öncelikli isteyenlerden çok, başkaları isteyebilir. Gördüğüm kadarıyla bu başlığı takip eden ve bu şeritli kılıçtan isteyen arkadaşlar var. Umarım yöneticiler kızmaz.. Ptt kargoyla tahminen 3-4 liraya gelir, diğer kargolarla ise 7-8 diye tahmin ediyorum. Alıcı ödemeli olarak yollayabilirim.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025