![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kılıç Çiçeği
Merhaba doğa dostları
1 senedir kırmızı (belediye çiçeklendirme toprağında dikili) toprakta büyümeyen kılıç çiçeğimi bugün topraktan çıkardım, köklerini, saksını yıkadım, toprak adeta çamurlaşmıştı Çiçekçiden aldığım torf karışımlı toprağa yerleştirdim. Bana kılıcı veren arkadaşımın saksısı coşmuşken benim kılıcım durağandı. İşe yarar mı dersiniz? Tavsiyeniz var mı? Bir de balkonda mı yoksa salonda mı olmalı? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim kılıçlar atağa geçmiş. En son gübreleme yaptım ve kontrolü bırakmıştım çiçek tomurcuklarını sıralamışlar. :)
Eklenti 497668 |
sevgili fatih. maşşallah hoyaların kılıçların yarışıyorlar.
emeklerine sağlık . imrenerek özenerek bakıyoruz. darısı başıma.. bol çiçekli günler dilerim...... ben hoyalara kaktüs gübresi veriyorum. sen hangi tür gübre veriyorsun. |
1 Eklenti(ler)
Geçenlerde hiç yavru vermiyor sürekli uzuyor diye şikayet ettiğim çizgili kılıcım nihayet ilk yavrusunu verdi şikayetimi duydu galiba.;)
|
Sevgili Fatih ne gübresi verdiğini bende merak ettim bende ondan vereyim bari inşallah benimkilerde seninki gibi saksıyı doldurur.
|
Herkesin dileği, isteği başka başka. Bende benimkiler ne zaman çiçek açacaklar acaba düşüncesindeyim. Hayatlarından memnun, yaz-kış bahçedeler, çiçek göremedim henüz, bunu dert ediyorum. :)
|
Sevgili kelebek çalısı, dertlerimiz ortak :) Eğer çiçek açtırmanın bir yolunu bulursanız bize de söylersiniz değil mi? :)
|
Merhaba sevgili -Esin-, galiba çiçek açtırmanın özel bir yolu, yordamı varsa bilmeyişimden, bu dertten muzdaribim. Bilenler bilmeyenlere bu işin püf noktasını açıklamalı.
Besin takviyesi mi? Sıcaklık, ışık, nem gibi ortam dengesi mi? Saksı harcı mı? Sulama düzeni mi? Bu işin sırrı nedir? ;) |
Bir yaprağını feda ederek korkutun, çiçek açmazsan seni kesip atacağım deyin :D
|
Evet, böyle bir efsane var değil mi? :p
|
Blöfünüzü göstermeden yapabilirseniz yüksek oranda başarıyla sonuçlanıyor üstelik ;)
|
Alıntı:
|
Öyleyse sizin işiniz daha zor :)
Normal şartlarda gençlik evresini geçmiş olan kılıçlar iyi bir bakımla esintili açık havada, bol nem ve bol güneşte çiçekleniyorlarmış. Bir de küçük saksı onlar için daha uygunmuş, özellikle derin saksılar onları mutsuz edermiş. Bütün şartları yerine getirdiniz ama yine de çiçek açtıramıyorsanız benim önerebileceğim tek yöntem gerçekten korkutmanız... |
Sayın kelebek çalısı nasıl yaz kış bahçede olur anlayamadım soğuk vurmuyormu kılıç çiçeği soğuğa dayanıklı değil diye biliyorum.
|
Alıntı:
|
Kılıcım gerçekten çok durağan :(
toprağını yenilerken köklerine kadar ellerimle yıkadım, seve seve, tatlı sözlerle :) ama hala hareket yok, nasıl yeşerticem, nasıl canlandırıcam??? Komşuların balkonlarında görüyorum; taşacak saksılardan... bendeki 2 dal mübarek, bir de canlansa... gübre olarak ne önerirsiniz? Ben güvercin gübresinin methini çok duydum da |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 499296 |
Alıntı:
|
işte çiçek açan ufaklık
http://i57.tinypic.com/29uv9eg.jpg |
4 Eklenti(ler)
Çiçeklerimiz açmaya devam ediyor. Kokusu çok güzel mum çiçeğinin kokusunu bilen varsa ondan hafif ve rüzgarla dağılan bir kokusu var. Bütün güzelliği çiçeklerin bir gece sürüyor.
Çiçekler açmaya akşam üstü 5-6 gibi başlıyor ve o andan itibaren koku yaymaya devam ediyor. Çiçekler sabahın ilk ışıklarına kadar görevini yerine getirip sırasını bir başka tomurcuğa vermek için solmaya başlıyor ve bu döngü daldaki son çiçek tomurcuğu açana kadar devam ediyor. Ek olarak, çiçekler açmaya başladığından itibaren bir sıvı akıyor çiçek sapından ve aynı mum çiçeğinin balı gibi çok tatlı ve bir o kadar da değişik aromaya sahip. Eklenti 503962 Eklenti 503963 Eklenti 503964 Eklenti 503965 |
Sevmek...
1 Eklenti(ler)
Daha önceki mesajlarda söylemiştim, kılıcım çok durgun ve solgun diye. Oysa ki toprağını değiştirdim. Baktım hala hareket yok, dün gece konuştum onunla; " Sizin tür için kesmekle korkut, bak nasıl dallanıp budaklanıyor diye. Ama ben seni korkutamam ki. Bak toprağını değiştirirken köklerini ellerimle yıkadım, o verimsiz milli topraktan kurtardım seni. Nolur yaşam belirtisiversen" diye. hatta eşim koridorda durmuş çiçekle mi konuşuyorsun diye güldü bana.
Sabah eşimi kılıcımın yanına çağırdım, "bak tatlı dil nasıl da işe yarıyor" diyerek, saksının iki yanından bir gecede fışkıran yeni filizleri göstererek Sevmek gerek her canlıyı, Sevmek.... Eklenti 506851 İşte Tatlı Dilin Delilleri : İki Yeni Filiz :) |
benim çiçeklerim döküldü bitti kalan sapı kesmem gerekiyor mu?
|
Arkadaşlar ne olur acil yardım benim uc tane paşa kilicim var yaz gelince yapraklardan buruşma oluyor şimdi sarı şeritli okan iki tanesini kurtarın ama yeşil olan duzelmiyor ne yapabilirim bu çiçek cok önemli kurtarmam lazım acil yardım bekliyorum teşekkürler şimdiden :-(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kıskanmadım desem yalan söylemiş olurum..Bu ne güzellik maşallah... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yeni saksı (altı delikli) ve yeni toprak karışımına bitkinizi yeniden dikin isterseniz. Ben olsam böyle yaparım. Kolay gelsin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025