agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Sansevieria (Paşakılıcı) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/3017.htm)

türkan demirel 24-05-2014 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1287595)
Teşekkürler yanıtlar için. Ancak toprakta kireç birikmiş gibi. Hani üstünü kaplar ya beyaz beyaz mantar gibi kireç. Alt kısmında da mevcut bu. napsam bilemedim :(

Kireçli kısımları küçük bir çakı ile kırın, toprak havalansın, sulama suyunuzda birkaç gün dinlenmiş su olsun. Su dinlenirken kireç dibe çöker.

gokcegokce 24-05-2014 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi türkan demirel (Mesaj 1287600)
Kireçli kısımları küçük bir çakı ile kırın, toprak havalansın, sulama suyunuzda birkaç gün dinlenmiş su olsun. Su dinlenirken kireç dibe çöker.

Teşekkürler. Zaten dinlendirilmiş su kullanıyorum ama işe yaramıyor demek ki. Bir de kaynamış soğumuş suyu deneyeyim bakalım. Sevgiler...

nothing 29-05-2014 22:26

Kılıç Çiçeği

Merhaba doğa dostları

1 senedir kırmızı (belediye çiçeklendirme toprağında dikili) toprakta büyümeyen kılıç çiçeğimi bugün topraktan çıkardım, köklerini, saksını yıkadım, toprak adeta çamurlaşmıştı Çiçekçiden aldığım torf karışımlı toprağa yerleştirdim.

Bana kılıcı veren arkadaşımın saksısı coşmuşken benim kılıcım durağandı. İşe yarar mı dersiniz? Tavsiyeniz var mı?

Bir de balkonda mı yoksa salonda mı olmalı?

vildan25 29-05-2014 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nothing (Mesaj 1289751)
Merhaba doğa dostları

1 senedir kırmızı (belediye çiçeklendirme toprağında dikili) toprakta büyümeyen kılıç çiçeğimi bugün topraktan çıkardım, köklerini, saksını yıkadım, toprak adeta çamurlaşmıştı Çiçekçiden aldığım torf karışımlı toprağa yerleştirdim.

Bana kılıcı veren arkadaşımın saksısı coşmuşken benim kılıcım durağandı. İşe yarar mı dersiniz? Tavsiyeniz var mı?

Bir de balkonda mı yoksa salonda mı olmalı?

Sayın nothing benim de nerdeyse 2 yıldır kıpırdamayan bir kılıç çiçeğim vardı ama şuan 2 yerden yeni yaprak çıkarıyor panik yapmayın kendi haline bırakın ne kadar üstüne duserseniz o kadar nazlaniyor benim cicegim salonda tabi uzmanlar daha net cevap verecektir.

Fatih 29-05-2014 23:27

1 Eklenti(ler)
Benim kılıçlar atağa geçmiş. En son gübreleme yaptım ve kontrolü bırakmıştım çiçek tomurcuklarını sıralamışlar. :)

Eklenti 497668

efeege 29-05-2014 23:56

sevgili fatih. maşşallah hoyaların kılıçların yarışıyorlar.
emeklerine sağlık .
imrenerek özenerek bakıyoruz. darısı başıma..
bol çiçekli günler dilerim......

ben hoyalara kaktüs gübresi veriyorum.
sen hangi tür gübre veriyorsun.

menekşezar 01-06-2014 07:43

1 Eklenti(ler)
Geçenlerde hiç yavru vermiyor sürekli uzuyor diye şikayet ettiğim çizgili kılıcım nihayet ilk yavrusunu verdi şikayetimi duydu galiba.;)

menekşezar 01-06-2014 07:48

Sevgili Fatih ne gübresi verdiğini bende merak ettim bende ondan vereyim bari inşallah benimkilerde seninki gibi saksıyı doldurur.

kelebek çalısı 01-06-2014 11:48

Herkesin dileği, isteği başka başka. Bende benimkiler ne zaman çiçek açacaklar acaba düşüncesindeyim. Hayatlarından memnun, yaz-kış bahçedeler, çiçek göremedim henüz, bunu dert ediyorum. :)

-Esin- 01-06-2014 12:41

Sevgili kelebek çalısı, dertlerimiz ortak :) Eğer çiçek açtırmanın bir yolunu bulursanız bize de söylersiniz değil mi? :)

kelebek çalısı 01-06-2014 12:56

Merhaba sevgili -Esin-, galiba çiçek açtırmanın özel bir yolu, yordamı varsa bilmeyişimden, bu dertten muzdaribim. Bilenler bilmeyenlere bu işin püf noktasını açıklamalı.

Besin takviyesi mi?

Sıcaklık, ışık, nem gibi ortam dengesi mi?

Saksı harcı mı?

Sulama düzeni mi?

Bu işin sırrı nedir? ;)

A_NOMAD 01-06-2014 13:14

Bir yaprağını feda ederek korkutun, çiçek açmazsan seni kesip atacağım deyin :D

kelebek çalısı 01-06-2014 13:26

Evet, böyle bir efsane var değil mi? :p

A_NOMAD 01-06-2014 13:34

Blöfünüzü göstermeden yapabilirseniz yüksek oranda başarıyla sonuçlanıyor üstelik ;)

-Esin- 01-06-2014 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1290847)
Bir yaprağını feda ederek korkutun, çiçek açmazsan seni kesip atacağım deyin :D

Fakat ben kılıcı Almanya'dan gelen küçük bir çelikten yetiştirmiştim. Şimdi beni anlaması için Almanca mı konuşmalıyım? :p :D

A_NOMAD 01-06-2014 13:52

Öyleyse sizin işiniz daha zor :)
Normal şartlarda gençlik evresini geçmiş olan kılıçlar iyi bir bakımla esintili açık havada, bol nem ve bol güneşte çiçekleniyorlarmış.
Bir de küçük saksı onlar için daha uygunmuş, özellikle derin saksılar onları mutsuz edermiş.
Bütün şartları yerine getirdiniz ama yine de çiçek açtıramıyorsanız benim önerebileceğim tek yöntem gerçekten korkutmanız...

menekşezar 01-06-2014 16:32

Sayın kelebek çalısı nasıl yaz kış bahçede olur anlayamadım soğuk vurmuyormu kılıç çiçeği soğuğa dayanıklı değil diye biliyorum.

slnsln 01-06-2014 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1290821)
Herkesin dileği, isteği başka başka. Bende benimkiler ne zaman çiçek açacaklar acaba düşüncesindeyim. Hayatlarından memnun, yaz-kış bahçedeler, çiçek göremedim henüz, bunu dert ediyorum. :)

Bence çiçek açmasının yolu küçük saksı,çünkü benim kılıcımın henüz dört yaprağı var ve boyu iki karış,gelişimi çok yavaş ama bir iki gün önce çiçek açtı.Küçük bir saksıda olmasının dışında ,sadece sabah güneşi alıyor ve toprağı kuruyunca suluyorum.Umarım sizinkiler de açar.

nothing 01-06-2014 21:51

Kılıcım gerçekten çok durağan :(
toprağını yenilerken köklerine kadar ellerimle yıkadım, seve seve, tatlı sözlerle :) ama hala hareket yok, nasıl yeşerticem, nasıl canlandırıcam???
Komşuların balkonlarında görüyorum; taşacak saksılardan... bendeki 2 dal mübarek, bir de canlansa...
gübre olarak ne önerirsiniz? Ben güvercin gübresinin methini çok duydum da

kelebek çalısı 02-06-2014 20:22

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşezar (Mesaj 1290902)
Sayın kelebek çalısı nasıl yaz kış bahçede olur anlayamadım soğuk vurmuyormu kılıç çiçeği soğuğa dayanıklı değil diye biliyorum.

Etkilenmiyorlar doğrusu. Bulunduğum iklimi seviyorlar. Soğuk ile bir sorun bugune dek yaşamadı. Yaz boyu tüm gün güneşli alanda kalmayı sevmediklerini, yarı gölgede mutlu olduklarını keşfettim. Kış boyu da aynı yerdeler, yani kışın ekstra güneşe yerleştirmiyorum.

Eklenti 499296

kelebek çalısı 02-06-2014 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi slnsln (Mesaj 1290916)
Bence çiçek açmasının yolu küçük saksı,çünkü benim kılıcımın henüz dört yaprağı var ve boyu iki karış,gelişimi çok yavaş ama bir iki gün önce çiçek açtı.Küçük bir saksıda olmasının dışında ,sadece sabah güneşi alıyor ve toprağı kuruyunca suluyorum.Umarım sizinkiler de açar.

Bu saksı konusunu bir araştıralım o zaman. Olabilir de?

slnsln 13-06-2014 09:45

işte çiçek açan ufaklık
http://i57.tinypic.com/29uv9eg.jpg

Fatih 22-06-2014 01:17

4 Eklenti(ler)
Çiçeklerimiz açmaya devam ediyor. Kokusu çok güzel mum çiçeğinin kokusunu bilen varsa ondan hafif ve rüzgarla dağılan bir kokusu var. Bütün güzelliği çiçeklerin bir gece sürüyor.

Çiçekler açmaya akşam üstü 5-6 gibi başlıyor ve o andan itibaren koku yaymaya devam ediyor. Çiçekler sabahın ilk ışıklarına kadar görevini yerine getirip sırasını bir başka tomurcuğa vermek için solmaya başlıyor ve bu döngü daldaki son çiçek tomurcuğu açana kadar devam ediyor.

Ek olarak, çiçekler açmaya başladığından itibaren bir sıvı akıyor çiçek sapından ve aynı mum çiçeğinin balı gibi çok tatlı ve bir o kadar da değişik aromaya sahip.

Eklenti 503962

Eklenti 503963

Eklenti 503964

Eklenti 503965

nothing 04-07-2014 16:48

Sevmek...

1 Eklenti(ler)
Daha önceki mesajlarda söylemiştim, kılıcım çok durgun ve solgun diye. Oysa ki toprağını değiştirdim. Baktım hala hareket yok, dün gece konuştum onunla; " Sizin tür için kesmekle korkut, bak nasıl dallanıp budaklanıyor diye. Ama ben seni korkutamam ki. Bak toprağını değiştirirken köklerini ellerimle yıkadım, o verimsiz milli topraktan kurtardım seni. Nolur yaşam belirtisiversen" diye. hatta eşim koridorda durmuş çiçekle mi konuşuyorsun diye güldü bana.

Sabah eşimi kılıcımın yanına çağırdım, "bak tatlı dil nasıl da işe yarıyor" diyerek, saksının iki yanından bir gecede fışkıran yeni filizleri göstererek Sevmek gerek her canlıyı, Sevmek....

Eklenti 506851

İşte Tatlı Dilin Delilleri : İki Yeni Filiz :)

slnsln 08-07-2014 22:38

benim çiçeklerim döküldü bitti kalan sapı kesmem gerekiyor mu?

zeyno82 06-08-2014 13:02

Arkadaşlar ne olur acil yardım benim uc tane paşa kilicim var yaz gelince yapraklardan buruşma oluyor şimdi sarı şeritli okan iki tanesini kurtarın ama yeşil olan duzelmiyor ne yapabilirim bu çiçek cok önemli kurtarmam lazım acil yardım bekliyorum teşekkürler şimdiden :-(

kelebek çalısı 06-08-2014 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeyno82 (Mesaj 1311056)
Arkadaşlar ne olur acil yardım benim uc tane paşa kilicim var yaz gelince yapraklardan buruşma oluyor şimdi sarı şeritli okan iki tanesini kurtarın ama yeşil olan duzelmiyor ne yapabilirim bu çiçek cok önemli kurtarmam lazım acil yardım bekliyorum teşekkürler şimdiden :-(

Saksısından çıkarıp köklerini inceleyebilirsiniz. Bir fotoğrafını da yüklemeniz durumunda buruşma ile kastettiğinizi daha iyi görebiliriz. Kolay kolay öldüremezsiniz bu bitkiyi endişe etmeyin.

sonkez 06-08-2014 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 1298294)
Çiçeklerimiz açmaya devam ediyor. Kokusu çok güzel mum çiçeğinin kokusunu bilen varsa ondan hafif ve rüzgarla dağılan bir kokusu var. Bütün güzelliği çiçeklerin bir gece sürüyor.

Çiçekler açmaya akşam üstü 5-6 gibi başlıyor ve o andan itibaren koku yaymaya devam ediyor. Çiçekler sabahın ilk ışıklarına kadar görevini yerine getirip sırasını bir başka tomurcuğa vermek için solmaya başlıyor ve bu döngü daldaki son çiçek tomurcuğu açana kadar devam ediyor.

Ek olarak, çiçekler açmaya başladığından itibaren bir sıvı akıyor çiçek sapından ve aynı mum çiçeğinin balı gibi çok tatlı ve bir o kadar da değişik aromaya sahip.

Eklenti 503962

Eklenti 503963

Eklenti 503964

Eklenti 503965

Kıskanmadım desem yalan söylemiş olurum..Bu ne güzellik maşallah...

zeyno82 08-08-2014 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1311063)
Saksısından çıkarıp köklerini inceleyebilirsiniz. Bir fotoğrafını da yüklemeniz durumunda buruşma ile kastettiğinizi daha iyi görebiliriz. Kolay kolay öldüremezsiniz bu bitkiyi endişe etmeyin.

Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama telefondan olmuyor galiba hata veriyor devamlı toprağını uc kere döktüm havalandirdim ama duzelmiyor yaprakla pörsüyor canlı durusunu kaybediyor. Birde su veriyorum uc gün o su duruyor çekmiyor

kelebek çalısı 09-08-2014 00:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeyno82 (Mesaj 1311686)
Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama telefondan olmuyor galiba hata veriyor devamlı toprağını uc kere döktüm havalandirdim ama duzelmiyor yaprakla pörsüyor canlı durusunu kaybediyor. Birde su veriyorum uc gün o su duruyor çekmiyor

Fotoğraf yok ama anladığım kadarıyla toprak suyu emmiyorsa bunun normal olmadığını anlamalıyız. Nasıl bir Toprak ki bu? Tabaktan yani alttan sulama yapmanız durumunda saksı altı delik ise suyu emerek alması gerekir. Üstten suluyorsanız çimento gibi bir malzemeyle kaplı değilse yüzeyde su 3 gün durmaz. Doğrusu ben pek anlamadım görmeden. Çok suyu sevmez bu bitki zaten de, suyu çekmemesi toprak ile ya da saksı tabanı ile ilgili (artık nasıl suluyorsanız, üstten ya da alttan) bir sorun var gibi anlamama yol açtı. Dediğim gibi fotoğrafsız bu kadar anladım.

Yeni saksı (altı delikli) ve yeni toprak karışımına bitkinizi yeniden dikin isterseniz. Ben olsam böyle yaparım.

Kolay gelsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025