agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Sansevieria (Paşakılıcı) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/3017.htm)

kelebek çalısı 28-12-2012 16:46

Rosette, rosetten (Rozet ) derken, toprağa çok yakın seviyede bir kökten çıkan yaprakların oluşturduğu formu kastediyorum.

Süleyman Koçak 24-01-2013 10:13

3 Eklenti(ler)
Bizim kılıçlar. Ortadaki yeni geldi. Saksı değişimi zamanı gelmiş, yalvarıyor adeta değiştirin diye:) Saksı bir yerinden kırılmış. Yeterli ışık alabilmek için de çeşitli girişimlerde bulunmuş. Bahar başlarında saksı değişimi yapacağım inşallah. Belki tamamını daha büyük bir saksıya alırım. Ya da ikiye bölerim. Köklerinin şu anki durumunu merak ediyorum doğrusu.

selenn 24-01-2013 11:47

Çok güzel çoğalmış Sansevieria sevgili Süleyman Koçak. Muhtemelen saksı değişiminde bitkiyi saksısından ayırmakta güçlük çekeceksiniz. Kökler tamamen sarmıştır saksıyı. Güle güle yetiştirin.

zeyno82 28-01-2013 15:37

Yapraklari burusan kilicimi buyume doneminde kurtarabilirmiyim, ne yapmaliyim? Çok cilizlasti önerilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden .

nardane 06-04-2013 17:14

2 Eklenti(ler)
Benim kılıçlarımın ikisi, bir saksım daha var ...

_Fatih_ 06-04-2013 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 1133903)
Benim kılıçlarımın ikisi, bir saksım daha var ...

1 metre olunca eviniz olur derler :)

nardane 08-04-2013 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _Fatih_ (Mesaj 1134008)
1 metre olunca eviniz olur derler :)

Evet onu burdada diyorlar.Efsane gerçek midir değil midir bilemem ama şöyle bir olay yaşadım.
Ev alan arkadaşımda kılıç vardı ,inanmayınca zorla bana mini minnacık bir yavru verdi.Bende kardeşime başka bir niyeti için dikmiştim .Kardeşimin işi süründü süründü çok uzun sürdü .Kılıç ta bu arada bir türlü köklenmedi köklenmedi ....
Birgün saksı yere düştü kırıldı ,zaten köklenmedi şunu kaldırayım atayım dedim.Eşim topraktaki kökü farketti öylece atmadım.
Bu arada sürünen işte gerçekleşti aynı anda.;)

serpil D 29-05-2013 10:39

paşa kılıcı

2 Eklenti(ler)
benim paşa kılıçlarım

ezgigül 03-06-2013 18:54

Şu anda suyun içinde bekleyen köklenmeye devam eden sarı çizgili bir paşakılıcım var. Yine sarı çizgilisinden elde etmek için tersten dikmek gerekiyormuş. Önceki sayfada anlatılmış ama ben tam olarak anlayamadım. Benim anladığım yaprağı tamamen toprağa dik bir şekilde gömüp köklerini toprağın üstünde açıkta bırakmak. Hiç böyle bir dikim görmediğim için doğru mu anlamışım anlayamıyorum. Tersten dikimin nasıl yapılacağının fotoğraflı bir açıklamasını yapabilir misiniz?

hakiki cicoz 17-06-2013 14:23

arkadaşlar merhaba,

foruma yeni üye oldum. problemimi forumda aradım ama bulamadım.. geçen sene bir arkadaşımın hediye ettiği paşa kılıcım bir sene boyunca çok sağlıklı bir şekilde yaşadı hatta üç yeni sürgün verdi geçtiğimiz yaz.

Nisan ayında evime kedi aldığımdan çiçeğim zarar görmesin diye yatakodasına aldım. bir süre sonra dimdik duran yaprakları renklerinde bir değişiklik olmamasına rağmen yavaş yavaş pörsüyüp kırışıp sarkmaya başladı :((( tekrar eski yerine alsam da düzelme olmadı. saksısını değiştirip toprağını yeniledim. (rizom kök diye bahsedilen kökleri turuncu olmuştu bunları kestim ve bir süre açıkta beklettikten sonra dikim.) ancak sorun devam ediyor.. çiçeğim toparlamıyor..
benim için çok değerli ve üzüntümden kahroluyorum.. ne yapmam gerektiği konusunda değerli tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :(

sevgiler..

mutama 14-08-2013 10:59

Sanseveria cylindrica
Elinde olan arkadaşlar varsa ücret karşlığı çelik veya yavrusundan verebilir mi ?

nildasamlı 02-10-2013 12:35

1 Eklenti(ler)
böyle bir görsel buldum paylaşmak istedim.

mmanager 03-10-2013 08:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hakiki cicoz (Mesaj 1170863)
arkadaşlar merhaba,

foruma yeni üye oldum. problemimi forumda aradım ama bulamadım.. geçen sene bir arkadaşımın hediye ettiği paşa kılıcım bir sene boyunca çok sağlıklı bir şekilde yaşadı hatta üç yeni sürgün verdi geçtiğimiz yaz.

Nisan ayında evime kedi aldığımdan çiçeğim zarar görmesin diye yatakodasına aldım. bir süre sonra dimdik duran yaprakları renklerinde bir değişiklik olmamasına rağmen yavaş yavaş pörsüyüp kırışıp sarkmaya başladı :((( tekrar eski yerine alsam da düzelme olmadı. saksısını değiştirip toprağını yeniledim. (rizom kök diye bahsedilen kökleri turuncu olmuştu bunları kestim ve bir süre açıkta beklettikten sonra dikim.) ancak sorun devam ediyor.. çiçeğim toparlamıyor..
benim için çok değerli ve üzüntümden kahroluyorum.. ne yapmam gerektiği konusunda değerli tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :(

sevgiler..

Havasız kalmış ve suyu fazla verilmiş de olabilir kökleri çürümüştür diye düşünüyorum.Yapacağınız tek şey sağlam olan yapraklarından kesmek ve iki yaprağı da iç bükey tarafı karşı karşıya gelecek şekilde dikmektir.Yani () şeklinde bir kaç ay sonra sağdan soldan yeni sürgünler verecektir.

mmanager 03-10-2013 08:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mutama (Mesaj 1189458)
Sanseveria cylindrica
Elinde olan arkadaşlar varsa ücret karşlığı çelik veya yavrusundan verebilir mi ?

İyi günler yanlış anlamayın ama pek yaygın bir tür olmadığı için kargo ücretinin üzerine biraz para ekleyip saksıyla alabilirsiniz.Koçtaş veya migros marketlerde geçen yıl gördüğümü hatırlıyorum.17 TL idi...

Derya Hanim 03-10-2013 14:36

Benimde cok sevdigim ve buyutmek istedigim bir pasa kilicim var. Arkadasim bunu bana hediye edeli yarin tam bir sene oluyor, diktigim boydan bir milim uzamadi. Sanki bitki birsey bekliyor gibi. Saglikli bir bitki olmasina ragmen ne boyu uzuyor need yeni surgun veriyor. Organic bitki besini veriyorum arada sirada, cok sik sulamiyorum. Sanki orda oyle durup birsey olmasini bekliyor gibi bir hali var, sanki olsa birden cosacak ve bir senelik emeklerimin karsiligini verecek. Pencere onunde yiyip icip yan gelip yatiyor, hic bir buyume cabasi yok. Offff of ne benim bu ciceklerden cektigim :)

kopshtar 03-10-2013 14:46

Derya hanım üzülmeyin. Yeni ortama adapte olacak ve saksısı yeniyse kökleriyle saksıyı dolduracak. Sonra beklemediğiniz bir anda coşacaktır.

papatya367 27-10-2013 18:56

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır bodur paşa kılıcı aramaktayım ama maalesef bulamıyorum. Her yerde uzun olanlarından var. Eğer elinde fazla bodur paşa kılıcı yavrusu olup ta göndermek isteyen olursa çok memnun olurum, kargo parasını tabi ki ödeyeceğim, bu arada uzun olanından isteyen olursa istediği kadar yollayabilirim elimde çok fazla var :)

mügem 26-02-2014 23:29

2 Eklenti(ler)
Eklenti 472680Eklenti 472681

Merhabalar,komşumun ayırıp verdiği kılıçlar,bu halde.Olduğu gibi dikmeli miyim,yoksa dış yaprakları kesip,içtekileri bırakmalı mıyım?Yardımcı olursanız,sevinirim.

kelebek çalısı 26-02-2014 23:49

Sn. mügem, steril bir makas ya da bıçak ile ölü, aşırı zedelenmiş yaprakları alın ve kökleri toprakla buluşturun derim.

mügem 27-02-2014 10:58

Çok teşekkür ederim sayın kelebek çalısı,bugün dikmeyi düşünüyorum.Olmuş mu diye tekrar danışırım.Sağolun.

menekşezar 07-05-2014 09:19

arkadaşlar merhaba benimde kılıç çiçeklerim var çizgili, düz ve bodur hepsinden var ayrıca en sevdiğim çiçekler arasındadır. yakında resmini koyarım bu arada ilk defa yazıyorum kılıç çieği sayfası olduğunu daha dün farkettim afrika menekşesi müdavimiyim ama bundan sonra siz kılıç severlerlede görüşmek üzere.

Laleci_03 22-05-2014 19:59

1 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar, kılıç çiçeğim yavruladı ve ben ayırıp başka saksıya almak istiyorum şu an uygun mudur acaba, uygun değilse ne zaman ve nasıl ayırmalıyım? Bu konuda sizlerden yardım istiyorum.
Teşekkürler...

-Esin- 22-05-2014 22:32

Sn. laleci, paşa kılıcı saksısını doldurdukça güzelleşir. Sizinkinin saksısı zaten kendine biraz büyük, tam yavru yapıp çoğalmaya başlamışken yine de ayıracak mısınız? :)

menekşezar 23-05-2014 07:31

kılıç çiçeği

1 Eklenti(ler)
işte benim kılıç çiçeklerim. sarı şeritli olanın birisini iki sene önce dikmiştim fakat sürekli uzadı hiç yavru vermedi geçenlerde aynı kişiden iki kök daha getirdim bakalım bunlar yavru verecekmi?

Laleci_03 23-05-2014 17:22

Sn. Esin madem öyle diyorsunuz kalsın o zaman :) Tavsiyenize uyayım ;)

gokcegokce 23-05-2014 20:59

Merhaba, bu sene 3 yaşına giren paşa kılıcım yavaş büyüyor gibi. Toprak değişimi yapmak istiyorum bu mevsim uygun mudur?

https://lh5.googleusercontent.com/-8...3+21.47.53.jpg

-Esin- 23-05-2014 23:12

Sn. laleci, zaten yavruyu en uygun ayırma zamanı kış sonu-bahar başlangıcıdır ve belli bir boya gelmiş yavruların ayrılması önerilir. Yani her halükarda bu sene beklemeniz en doğrusu.

Sn. gokcegokce, toprak değişimi kışın bitki dinlenme dönemindeyken yapılır. Fakat paşa kılıcınız 3 yıllık bir bitkiye göre küçük boyda, toprak değişimi yerine sıvı gübre kullanmayı deneyebilirsiniz. Şu sıralar gübrelemek için tam zamanı.

Fatih 24-05-2014 03:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşezar (Mesaj 1287191)
işte benim kılıç çiçeklerim. sarı şeritli olanın birisini iki sene önce dikmiştim fakat sürekli uzadı hiç yavru vermedi geçenlerde aynı kişiden iki kök daha getirdim bakalım bunlar yavru verecekmi?

Sevgili Menekşezar benimde bir kaç yıl önce vardı ve aynı sizinki gibi sorun yaşadım. Daha sonra gübre verdim ve daha sonra bir çok yavru verdi. Geçen kış kaybettim çürüdü bir gecede iki saksı dolusu. Çıtır Ekmek'in o tarafta bir balkonda gördüm saksılar dolusu balkonu kaplamış işin sırrını orada yaşayan kişiye soracağım sınavlarım bittikten sonra zilini çalacağım elimde bir saksı çiçekle. :)

gokcegokce 24-05-2014 08:27

Teşekkürler yanıtlar için. Ancak toprakta kireç birikmiş gibi. Hani üstünü kaplar ya beyaz beyaz mantar gibi kireç. Alt kısmında da mevcut bu. napsam bilemedim :(

menekşezar 24-05-2014 08:46

Sevgili Fatih kılıç çiçeği bildiğim kadarıyla soğukta yaşamıyor sizinkini bilemiyorum fakat ben geçen kışa doğru içeriye almayı geciktirdim oyüzden bir saksıyı kaybetmiştim ayrıca çıtırın yanındaki kılıç çiçekli evi görürsem belki bende sorabilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025